אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היפנים יחברו לביל גייטס בהקמת כור גרעיני בוויומינג ביל גייטס | צילום: בלומברג

היפנים יחברו לביל גייטס בהקמת כור גרעיני בוויומינג

הסוכנות היפנית לאנרגיה גרעינית ומיצובישי תעשיות ישתפו פעולה עם ארצות הברית וחברת TerraPower של גייטס; המתקן הגרעיני מיועד להקמה ב-2028 בעלות של 4 מיליארד דולר

01.01.2022, 15:02 | חדשות חוץ

הסוכנות היפנית לאנרגיה גרעינית (JAEA) ומיצובישי תעשיות כבדות מתכוונות לשתף פעולה עם ארצות הברית וחברת היזמות של ביל גייטס לצורך בניית כור גרעיני במדינת ויומינג, כך דיווח היום (שבת) היומון היפני "יומיורי". 


קראו עוד בכלכליסט:


הצדדים אמורים לחתום בקרוב על הסכם לפיו מיצובישי ו-JAEA יספקו תמיכה טכנית וטכנולוגיית מידע שכבר משמשות בתחנות הכוח המתקדמות של יפן, כך לפי הדיווח. TerraPower, חברת יזמות גרעינית מתקדמת שנוסדה על ידי גייטס, מתכננת לפתוח את מפעל נתריום (Natrium) שלה בוויומינג ב-2028. ממשלת ארצות הברית תספק מימון שיכסה מחצית מעלות הפרויקט, שעומדת על 4 מיליארד דולר.



ביל גייטס, צילום: רויטרס ביל גייטס | צילום: רויטרס ביל גייטס, צילום: רויטרס


TerraPower בדקה קודם לכן את האפשרות של בניית מפעל גרעיני ניסיוני בתמיכת China National Nuclear Corp הסינית, אך נאלצה לחפש שותפות אחרות לאחר שממשל טראמפ הגביל עסקאות גרעיניות עם סין. ארצות הברית נמצאת בתחרות מול סין ורוסיה, שמעוניינות גם הן לבנות ולייצא כורים גרעיניים מתקדמים. 

יפן, לעומת זאת, עדיין נושאת את זכר פירוק הכור הגרעיני מסוג מונג'ו (Monju) ב-2016, פרויקט שעלה 8.5 מיליארד דולר, אך הביא לתוצאות מועטות ושנים של מחלוקות. המתקן חווה תאונות ובעיות רגולטוריות מאז תחילת תכנונו, ונסגר בעקבות חוסר אמון הציבור באנרגיה גרעינית בעקבות אסון פוקושימה ב-2011. 

תגיות