אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בצרפת נכנס לתוקפו איסור על אריזת פירות וירקות בפלסטיק מארז פלפלים במרכול בצרפת | AP

בצרפת נכנס לתוקפו איסור על אריזת פירות וירקות בפלסטיק

האיסור החדש יחול על כ־30 מוצרים, בין השאר תפוחים, כרישות, גזר, עגבניות, תפוחי אדמה ואגסים. המגדלים: "איש לא התייעץ איתנו"

04.01.2022, 06:21 | חדשות חוץ

איסור על שימוש באריזות פלסטיק למגוון של פירות וירקות נכנס לתוקפו בצרפת ביומה הראשון של השנה החדשה ומציב אתגרים חדשים בפני תעשיית האריזה במדינה. 


קראו עוד בכלכליסט:


החקיקה המלאה תיכנס לתוקפה ב־2026 על מנת לאפשר לחברות תקופת התארגנות, בין השאר עבור פירות יער הנחשבים עדינים במיוחד. במקביל הוענקה ארכה של שישה חודשים כדי לאפשר שימוש במאגרים קיימים של אריזות פלסטיק.

האיסור החדש יחול על כ־30 מוצרים, בין השאר תפוחים, כרישות, גזר, עגבניות, תפוחי אדמה ואגסים. "איש לא התייעץ איתנו", צוטט בסוכנות AFP לורן גרנדאן, העומד בראש איגוד אינטרפל שמייצג את יצרני הפירות והירקות. לדבריו, העלויות עבור חברות קטנות הן עצומות, זאת במיוחד ליצואניות שנאלצות להגן על התוצר באריזות ייעודיות. בעיה נוספת שעמה נאלצות היצרניות להתמודד הן העלויות הגואות של אריזות הקרטון, שטיפסו בכ־30% בשנה שעברה בעקבות עלייה בביקושים לתעשיות שונות והקטנת ההיצע בסין, היצרנית המובילה.

מארז פלפלים במרכול בצרפת, AP מארז פלפלים במרכול בצרפת | AP מארז פלפלים במרכול בצרפת, AP

ההודעה על איסור השימוש באריזות הפלסטיק, שפורסמה בתחילת אוקטובר, תפסה את חברות האריזה בהפתעה, זאת בעיקר בגלל האיסור על שימוש בפלסטיק ממוחזר. "יש לנו לקוחות שיצטרכו להפסיק את פעילות אריזת הפירות והירקות, אף שהן עובדות על חלופות ומשתמשות בפחות פלסטיק או בפלסטיק ממוחזר כבר כמה שנים", נמסר בהודעה של איגוד אליפסו, המייצג את היצרניות. 

איגודים המייצגים 3,500 חברות אריזה הגישו ערעור למועצת המדינה של צרפת נגד מה שהם מגדירים כיצירת עיוות בשווקים האירופיים ואפליה נגד השוק הצרפתי - היחיד שהציג עד כה איסור כזה.

גם בספרד נערכים לאסור אריזה בפלסטיק של ירקות ופירות במשקל נמוך מ־1.5 ק"ג, אך הוא ייכנס לתוקפו רק בשנה הבאה. ספרד מייצרת שני מיליון טונות של אריזות פלסטיק בשנה, כאשר מחציתן מגיעה למטמנות. מטרת החוק היא לעודד את הספרדים לרכוש פירות וירקות בתפזורת באריזות ידידותיות לסביבה, כולל סלים שיביאו עמם מהבית. לפי פעילי גרינפיס, ספרד היא יצרנית זיהום הפלסטיק השנייה בגודלה באזור הים התיכון אחרי טורקיה, עם כ־3,000 טונות של בקבוקים ואריזות פלסטיק בשנה.

בחודש יולי האחרון הציג האיחוד האירופי איסור על שימוש בכלים חד־פעמיים — ובהם קשיות, בקבוקים, כוסות קפה ומארזי טייקאוויי — העשויים מחומרים שאינם מתכלים. עם זאת, יוזמת אריזת פירות וירקות במכלים ידידותיים לסביבה שמורה בינתיים לצרפת ולספרד בלבד.

תגיות