אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קליניקת "המוח השני": "לחיות איתה ולא להילחם בה"  כך תנצחו את האתגרים של מחלת הפרקינסון בן מצקי רפואה סינית | יח"צ

קליניקת "המוח השני": "לחיות איתה ולא להילחם בה" כך תנצחו את האתגרים של מחלת הפרקינסון

מחלת הפרקינסון עלולה לפגוע קשות באיכות החיים אך אם מבינים את דפוסיה, ניתן לחיות איתה בשלום ולא במלחמה. בעזרת טיפולים שונים מעולם הרפואה הסינית, תמיכה, הבנת מצבו הנפשי של החולה ומשפחתו, והקניית כלים להתמודדות עם אתגרי היום יום – תוכלו להעלות את איכות החיים שלכם ושל משפחתכם

04.01.2022, 11:12 | בשיתוף Visionet

מחלת הפרקינסון היא מחלה כרונית חשוכת מרפא, הפוגעת בתאי המוח המייצרים את המוליך העצבי דופמין, שתפקידו להעביר אותות מהמוח למערכת העצבים המרכזית של הגוף. ישנם מגוון תסמינים למחלה והם משתנים ברמתם ובאופיים מחולה לחולה, אך עיקרי ביטוייה של המחלה מתבטאים בירידה ברמת התפקוד הפיזי והנפשי של החולה, פגיעה שעלולה להחמיר עם הזמן ללא טיפול מדויק וראוי.

בן מצקי - המוח השני, יח"צ בן מצקי - המוח השני | יח"צ בן מצקי - המוח השני, יח"צ

בשלב הראשון, עוד לפני האבחון של הנוירולוג ייתכן ותופיע רעידה קלה של גפה אחת, נוקשות שרירים של גפה שתתבטא באי תזוזה בעת ההליכה ותפקוד חלקי שלה, נוקשות בשרירי הפנים, חולשת גפיים ואיטיות בתנועה. בשלבים מאוחרים יותר לאבחון, התסמינים עלולים לגדול בעוצמתם ובתדירותם, ובנוסף הדיבור עלול להיות מונוטוני ועלולה להיות ירידה בעוצמת הקול ועוד. נוסף על כך, עם הזמן עלולות להופיע תסמינים נפשיים וקוגניטיביים כמו ירידה בריכוז ובזיכרון, וחוסר במצב רוח שיכול להתפתח לדיכאון וחרדה. כל אלו מזרזים את התפתחות המחלה.

פרקינסון זו לא מחלה רק של מבוגרים

חשוב להבין כי לפרקינסון נוצרה תדמית שאומרת שהמחלה נפוצה בקרב האוכלוסייה המבוגרת בלבד, אך בשנים האחרות אנו רואים עליה גדולה בקרב צעירים בגילאי הארבעים עד שישים ללא סיבה ברורה וחד משמעית. כיום בישראל הגיל הממוצע בו מתגלה המחלה הוא 55-60, והיקף החולים המדווחים הוא מעל ל- 30,000. הסיבה היא מפני שיש הרבה אנשים החוששים ללכת להיבדק וכאלו שלא רוצים להיחשף מפאת הבושה שאין בה צורך.

כיום הדרכים המוכרות יותר לטיפול במחלה הן השיטות של הרפואה הקונבנציונלית, הכוללות סוגים שונים של טיפולים תרופתיים המותאמים אישית לכל חולה. מדובר בטיפולים הדורשים סבלנות ואורך רוח בקרב המטופלים, מכיוון שלוקח זמן עד שנמצא המינון הנכון למטופל. הסיבה לכך, היא בגלל שכל אדם מגיב בצורה אחרת לתרופות, ולכן גם ההקלה על הסימפטומים יכולה להיות חלקית בלבד, ולפעמים אף ההקלה אינה מגיעה. עם זאת, מה שלא הרבה אנשים יודעים, הוא שהרפואה האלטרנטיבית למעשה יודעת כיום לתת מענה מקצועי, איכותי ומוכח קלינית עבור חולי הפרקינסון.

בן מצקי רפואה סינית, יח"צ בן מצקי רפואה סינית | יח"צ בן מצקי רפואה סינית, יח"צ

מיליארד סינים לא טועים

בקליניקת "המוח השני" הממוקמת בראשון לציון מתמחים בטיפול בחולי פרקינסון (ובהם בלבד), צוות המטפלים רכש ידע וניסיון בארץ ובסין במשך שנים, בעזרתו מעניקים כיום מגוון טיפולים אלטרנטיביים המוכחים כמשפרים את איכות החיים עבור מטופלי המחלה.

הטיפול משלב מגוון שיטות וכלים מן הרפואה הסינית כמו דיקור סיני, טיפול בצמחי מרפא, טווינה, וריפוי סיני במגע בשילוב כלים ושיטות עדכניות. כל אלו נותנים למטופל כלים לאיזון המחלה ודרכי הקלה בסימפטומים. בנוסף, מתקיימים על בסיס יומי שיחות אישיות להעלאת הביטחון העצמי והמוטיבציה. כל אלו יחדיו עוזרים בהתמודדות היומיומית עם המחלה, ומביאים תוצאות מהפכניות למטופלים בקליניקה.

כדי להבין מעט טוב יותר על סוגי הטיפול המוצעים בקליניקה:

דיקור- הינה שיטה סינית עתיקה בת כ- 2000 שנה, בשיטה זו אנו מחדירים מחטים דקיקות לנקודות אסטרטגיות בגוף בעלות יכולות הפעלת מנגנון הריפוי הטבעי של הגוף. הדיקור מבוצע בנקודות הממוקמות על גבי מסלולי האנרגיה הנקראים מרידיאנים (על פי הרפואה הסינית בנקודות אלו זורמת אנרגיה הנקראת צ'י) והם מקיפים את כל הגוף מבפנים ומבחוץ, לאורכו ולרוחבו. גירוי נקודות אלו על ידי המחט מפעיל מנגנון שלם שגורם לגוף להתחיל תהליכי ריפוי שיקום והתחדשות.

צמחי מרפא: לצמחים המרפא יש היסטוריה של אלפי שנים במניעה וריפוי של תחלואות שונות. במחלת הפרקינסון מבוצע בהם שימוש במספר מנגנונים.

צמחים להגנה על תאי העצב: צמחים המכילים נוגדי חמצון המגנים על המוח מפני הרס, מעכבים ירידה בפעילות המוח ומשפרים זיכרון וקוגניציה. לדוגמא הג’ינקו, בילובה, כורכום והויתניה המשכרת.

צמחים להעלאה ושמירה על רמות הדופמין: צמחים המכילים לבדופה טבעית (חומר שהופך לדופמין במוח) כמו צמח המוקונה.

צמחים שהגברת הסרוטונין: לדוגמא הפרע המחורר.

צמחים למערכת העצבים: צמחים מרגיעים להפחתת הלחץ והחרדה כטיפול נפשי לחולי הפרקינסון כדוגמת ג’ינסנג והבקופה.

נפש בריאה בגוף בריא

לא מעט אנשים עם תסמינים של פרקינסון, מתביישים במחלה ואינם רוצים שיראו אותם רועדים ויתחילו לשאול אותם שאלות. לכן הם לא אחת מנסים להסתיר את המחלה, ממעטים לצאת מהבית וכדומה. אם גיליתם אצלכם או אצל קרוב משפחה תסמינים ראשונים של המחלה, חשוב שתדעו כי בהתמודדות עם פרקינסון יש חשיבות רבה לבריאות הנפשית של המטופל: הסתרת המחלה למשל עלולה לגרור אחריה ירידה בביטחון העצמי וירידה במצב הרוח עלולים לדרדר את מצב החולה ולזרז התפתחות המחלה במהירות, אפשר גם אחרת.

המוח השני - נפש בריאה בגוף בריא, יח"צ המוח השני - נפש בריאה בגוף בריא | יח"צ המוח השני - נפש בריאה בגוף בריא, יח"צ

הייחודיות של קליניקת "המוח השני", היא למעשה הטיפול הכולל שמוענק למטופל: בקליניקה שמים דגש ומבינים את החשיבות של המצב הנפשי בהתמודדות עם מחלת הפרקינסון, לכן בנוסף לטיפול ברפואה סינית וצמחי מרפא, מעניקה הקליניקה תמיכה נפשית מלאה, הקניית הרגלים חדשים להתמודדות עם המחלה, בשילוב שיחות הדרכה, NLP, ושיחות להעלאת המוטיבציה והביטחון העצמי . בנוסף, הקליניקה עובדת בשיתוף פעולה מלא עם משפחה החולה, על מנת שבני המשפחה ידעו כיצד יש לנהוג עם המטופל במהלך שגרת היום יום.

חשוב להבין, כי ניתן לחיות עם הפרקינסון בשלום ולנהל חיים נורמטיביים, אבל כדי לעשות זאת, עם המטופל, לקבל כלים המתאימים שיעזרו לו להתמודד עם המחלה בצורה הטובה ביותר.

אם אתם מתמודדים עם מחלת הפרקינסון, אתם מוזמנים ליצור קשר בעזרת אתר האינטרנט של קליניקת "המוח השני" ולהגיע לפגישת ייעוץ על מנת לקבל את כל המידע על דרכי הטיפול האפשריות שיסייעו לכם לשפר את איכות חייכם.

אתר הבית קליניקת "המוח השני"

או חייגו  8013*


תגיות