אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורטיסימו העלתה הצעתה, הפישמנים פוצצו את המו"מ מימין" יובל כהן מנהל קרן פורטיסימו ואייל פישמן מנכ"ל פישמן רשתות | צילומים: אוראל כהן

בלעדי

פורטיסימו העלתה הצעתה, הפישמנים פוצצו את המו"מ

הקרן מציעה כעת 360 מיליון שקל עבור פישמן רשתות, אך מוכנה לעסקה רק אם תרכוש 100%. שלושת ילדיו של אליעזר פישמן הודיעו כי לא ימכרו את אחזקותיהם (50%) במחיר זה, ודורשים שתבוצע הערכת שווי חדשה

05.01.2022, 06:12 | גולן חזני

התפתחויות במכירת פישמן רשתות: ל"כלכליסט" נודע כי קרן פורטיסימו הגישה הצעה חדשה לרכישת חברת האחזקות תמורת 360 מיליון שקל. בתגובה הודיעו שלושת ילדיו של אליעזר פישמן כי אינם מוכנים למכור את אחזקותיהם בחברה (50%) במחיר זה, והם דורשים ביצוע הערכת שווי חדשה לחברה.

קראו עוד בכלכליסט:


כיום מוצעות 50% מהמניות למכירה על ידי כונס הנכסים של פישמן, עו"ד יוסי בנקל. ילדיו של פישמן - אייל, המשמש כמנהל הרשת, ענת מניפז ורונית פישמן אופיר - מיוצגים על ידי עו"ד שולי גולדבלט. אתמול הם הודיעו במכתב שנשלח ליאיר אפרתי, מנהל תחום מיזוגים ורכישות בבית ההשקעות וליו בייס, שמוביל את מכירת החברה, כי הם מסרבים למכור את מניותיהם במחיר שמציעה פורטיסימו.  התנגדות זו מטרפדת את העסקה, שכן פורטיסימו, שבניהול יובל כהן, מוכנה רק לעסקה שבה תרכוש 100% מהמניות. 

האחים נימקו את עמדתם כשטענו כי "חלפה התקופה הקבועה בהסדר לקבלת הצעה מחייבת בידי בית ההשקעות". לטענתם, על הנושים — הבנקים והכונס בנקל — להודיע להם אם בכוונתם לבצע הליך מכירה של 50% ממניות החברה, שעוקלו מאליעזר פישמן; או שבכוונתם להתחיל מחדש את ההליך למכירת 100% מהמניות. זאת "לרבות קבלת הערכת שווי חדשה, שתהיה מעודכנת למועד חוות הדעת לרבות נתוני 2021, ושתנוטרל ממנה כל השפעה של ההצעות שהתקבלו בהליך הראשון".

מימין: יובל כהן, מנהל קרן פורטיסימו, ואייל פישמן, מנכ"ל פישמן רשתות, צילומים: אוראל כהן מימין: יובל כהן, מנהל קרן פורטיסימו, ואייל פישמן, מנכ"ל פישמן רשתות | צילומים: אוראל כהן מימין: יובל כהן, מנהל קרן פורטיסימו, ואייל פישמן, מנכ"ל פישמן רשתות, צילומים: אוראל כהן


בהליך הראשון, שהסתיים לאחרונה, הוסכם מול הכונס כי האחים פישמן ירכשו את 50% המניות מכינוס ב־165 מיליון שקל ולפי שווי חברה של 330 מיליון שקל. ההסכמות הושגו בהליך גישור בפני השופט איתן אורנשטיין. המחיר נקבע לפי הערכת שווי של יובל זילברשטיין, בעקבות הצעה של פורטיסימו לרכוש את הבעלות המלאה בחברה — כלומר הן את המניות של הבנקים שבידי בנקל והן את מניות בני משפחת פישמן, תמורת 330 מיליון שקל. אייל פישמן ואחיותיו הפעילו זכות סירוב לרכישת המניות בשווי זה.

בנק הפועלים, מהנושים הגדולים של אליעזר פישמן, התנגד לסיכום ולמכירה במחיר זה, ודרש מידע חדש בנושא מתוך הערכה כי שווי החברה גבוה יותר. התנגדות הפועלים מנעה מבנקל את הגשת ההסכם לאישור בית המשפט.

פורטיסימו החליטה בצעד משמעותי מבחינתה להגיש הצעה מחייבת חדשה שהוגשה שלשום בערב לאפרתי. האחים פישמן מתנגדים למכור ולא הודיעו הפעם על כוונה לרכוש את המניות בשווי שהציעה פורטיסימו. במכתבו מציין עורך דינם גולדבלט כי נוכח התנהלות מעריכת השווי, וכן "תחושתה כפי שהובעה בפנינו כי תמחרה את העבודה במחיר נמוך והפסדי, אנו עומדים על כך שלצורך הערכת שווי חדשה יקבע מעריך שווי חדש. ככל שוועדת הנושים תבחר באופציה של מכירת 100%, מרשיי יעמדו על כך שההליך יתבצע בדיוק כפי שנקבע בהסדר, דהיינו, קודם תוצג הערכת שווי סופית עדכנית, ורק אחר כך יחל הליך המכירה", כתב גולדבלט. כלומר, האחים פישמן יהיו מוכנים למכור את חלקם רק אחרי עדכון הערכת שווי לחברה.

פישמן רשתות כוללת את רשת הפרחים זר פור יו (ZER4U), רשתות הצעצועים טויס אר אס והפיראט האדום, חברת כרטיסי האשראי החוץ־בנקאיים פאואר קארד, פעילות בתי המרקחת באמצעות טלפארמה וטלפארם, 10% מרשת הום סנטר, וכן 25% ממניות יבואנית הסיגריות גלוברנדס, הנסחרת בבורסת תל אביב בשווי של כ־130 מיליון שקל.


תגיות