אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ערב מינוי יו"ר חדש לדואר ישראל: המנכ"ל שכר יועץ אסטרטגי חיצוני סניף של דואר ישראל בבני ברק |

בלעדי

ערב מינוי יו"ר חדש לדואר ישראל: המנכ"ל שכר יועץ אסטרטגי חיצוני

היועץ אבי בניהו נשכר בלי מכרז בעלות 25–30 אלף שקל בחודש. בדואר סירבו לפרט במה יעסוק בניהו, שמגיע בתקופה של מהלכים להפרטת החברה ומינוי יו"ר שעלול להשפיע על בעלי תפקידים בחברה. הדואר: "לא מתוכנן קשר בין הייעוץ להפרטה"

05.01.2022, 06:00 | צבי זרחיה

חברת דואר ישראל החלה באחרונה לשכור את שירותיו של היועץ האסטרטגי אבי בניהו. זאת, בנוסף למשרד היח"צ החיצוני שטרן־אריאלי שאותו שוכרת החברה ובנוסף למחלקת הדוברות הפנימית של החברה בראשות גל לוי שנכנסה לתפקיד ב-1 בדצמבר 2021. ל"כלכליסט" נודע שההתקשרות החלה לפני מספר חודשים, לתקופה מוגבלת וכי בניהו עוסק במיתוג הדואר מחדש והפיכתו מחברה לשיגור מכתבים לחברת לוגיסטיקה לחלוקת חבילות. 

קראו עוד בכלכליסט:

גורמים ממשלתיים מתחו ביקורת על כך שהדואר שוכר יועץ אסטרטגי חיצוני אף שהוא מעסיק דוברת ומשרד יח"צ חיצוני. לפי הערכות, בניהו הובא על מנת לשפר את תדמיתו של הדואר ולמתגו.

אף שהדואר היא חברה ממשלתית, בניהו נבחר בלא מכרז ושכרו מוערך ב־25–30  אלף שקל בחודש והוא אמור להעניק לדואר ייעוץ בתחומי אסטרטגיה, מיתוג ומיצוב. בניהו שימש בעבר בין היתר כדובר צה"ל ויועץ לשר ביטחון וכיום מעניק שירותים למספר חברות.

מימין: מנכ"ל הדואר דני גולדשטיין והיועץ אבי בניהו
, צילומים: דנה קופל, עמית שעל מימין: מנכ"ל הדואר דני גולדשטיין והיועץ אבי בניהו | צילומים: דנה קופל, עמית שעל מימין: מנכ"ל הדואר דני גולדשטיין והיועץ אבי בניהו
, צילומים: דנה קופל, עמית שעל

שכירתו של בניהו נעשית בתקופה שבה הדואר נמצא על פרשת דרכים. היו"ר חזי צאיג סיים את כהונתו ב־31 בדצמבר 2021 וטרם מונה לו מחליף. יצויין כי מינוי של יו"ר חדש, עשוי להשפיע על שורה שלמה של בעלי תפקידים בחברה, כולל המנכ"ל. כמו כן, בשבוע שעבר החליטו שר האוצר אביגדור ליברמן ושר התקשורת יועז הנדל על הפרטת הדואר. מתווה ההפרטה שעליו סיכמו השרים הוא הנפקה בבורסה של עד 40% ממניות הדואר. במקביל יקדמו הנדל וליברמן הליכים שיביאו למכירת יתר מניות המדינה, בין היתר באמצעות מכירה פרטית. בשנת 2018 החלה המדינה בהליך מכירה של 20% ממניות הדואר למשקיע פרטי. במשרד התקשורת סבורים שמודל הפרטת הדואר בחלקים לא משיג את המטרה וכל עוד המדינה נשארת בעלת השליטה בדואר היא נדרשת כל כמה שנים להזרים מאות מיליוני שקלים להסדרת פעילותו.

הדואר נמצא על פרשת דרכים: טרם מונה יו"ר, הממשלה מקדמת הפרטה ובוועדת הכלכלה דנים בתיקון לחוק כך שהדואר יוכל להרחיב את תחומי הפעילות שלו

באחרונה החלה ועדת הכלכלה לדון בתיקון לחוק הדואר שיאפשר הרחבת התחרות בתחום שליחת המכתבים, תמרוץ המעבר לדיגיטציה ושינוי שיטת הפיקוח על המחירים. כמו כן תיקון החוק יאפשר לדואר להרחיב את פעילותו ולהיכנס לתחומים נוספים. החוק גם יאפשר לחברת הדואר להחזיק בבעלות חלקית על בית דפוס כדי לתת שירות דואר כמותי. במקביל, חברות הדפוס ביקשו גישה למרכזי החלוקה של הדואר. בדיון בוועדה הזהיר סמנכ"ל משפט ואסדרה בדואר דן כרמלי כי הדואר מפסיד 200 מיליון בשנה ואם הסעיף המאפשר את הרחבת פעילותו לא יתקבל – הוא יגיע לחדלות פרעון.

ב־21 בדצמבר 2021 אישרה ועדת הכלכלה סעיף בתיקון לחוק הדואר שיאפשר פתיחה של תחום המכתבים הפרטיים. התיקון נועד לבצע גם רפורמה בענף החבילות מחו"ל ולהרחיב את סמכויות הפיקוח והאכיפה של משרד התקשורת. הסעיף שאושר יאפשר פתיחה לתחרות של הדואר היחידני (המכתבים הבודדים). עם זאת בסעיפים אחרים, שעסקו בבעלות של הדואר על בתי דפוס ובאפשרות שהחברה תיתן שירותים נוספים, התגלעה מחלוקת. 

בדואר ישראל סירבו להשיב על שאלות "כלכליסט" בנוגע לבחירתו של בניהו, סוג הייעוץ שיספק לחברה, שכרו והתקופה שבה יישכר על ידי הדואר. "חברת הדואר מסתייעת על פי הצורך ביועצים אסטרטגיים ותפעוליים לנושאים שונים. אין קשר להפרטה, וגם לא מתוכנן קשר בין הייעוץ החיצוני לבין התהליך אליו נכנסת החברה", נמסר.

תגיות