אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריקושט מוול סטריט: הדולר מטפס ל-3.11 שקלים ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב שקל דולר מט"ח מטבע חוץ שער חליפין כסף מזומן | צילום: שאטרסטוק, אי פי איי

ריקושט מוול סטריט: הדולר מטפס ל-3.11 שקלים

עלייה חדה בתשואות אג"ח ארה"ב מקפיצה את הדולר שזינק מוקדם יותר מעל ל-3.12 שקלים; המטבע האמריקאי צפוי להמשיך ולהתחזק כשברקע הפד מתכנן למכור אג"ח ולהעלות ריבית מהר מהתחזיות; ומנגד, בנק ישראל הודיע כי אינו מתכוון לשנות את המדיניות המרחיבה, ולהעלות ריבית בקרוב

06.01.2022, 14:34 | נועם לנדמן

הדולר זינק היום עד ל-3.124 שקלים, ברקע העלייה החדה בתשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים מעל לשיעור של 1.7%. זאת, לאחר העדכון שהתקבל אמש מהבנק המרכזי האמריקאי ששחרר את הפרוטוקולים מהפגישה האחרונה של בכיריו. העלייה החדה התמתנה והדולר עולה עתה ל-3.11 שקלים.


קראו עוד בכלכליסט:


בפגישה נקטו הבכירים בגישה נצית יותר, כולל יו"ר הפד ג'רום פאוול, שאמרו כי בכוונתם להעלות ריבית מוקדם מהצפוי ולמכור אג"ח שרכשו בסכומי עתק במהלך השנה וחצי האחרונות.


הפד הזניק את תשואות האג"ח האמריקאיות, ובתגובה הדולר עולה בחדות מול השקל, כמו גם מטבעות מובילים אחרים בעולם , שאטרסטוק הפד הזניק את תשואות האג"ח האמריקאיות, ובתגובה הדולר עולה בחדות מול השקל, כמו גם מטבעות מובילים אחרים בעולם | שאטרסטוק הפד הזניק את תשואות האג"ח האמריקאיות, ובתגובה הדולר עולה בחדות מול השקל, כמו גם מטבעות מובילים אחרים בעולם , שאטרסטוק


שאר המטבעות המובילים בעולם רושמים אף הם עליות חדות מול המטבע הישראלי: היורו קופץ עד ל-3.516 שקלים, הליש"ט מטפס עד ל-4.21 שקלים.

רונן מנחם, כלכלן ראשי בבנק מזרחי טפחות: "את היחלשות השקל כנגד הדולר, האירו והליש"ט הבוקר ראוי לראות לא בפני עצמה, אלא כחלק מהתנודתיות החריפה, הפוקדת את המטבע הישראלי בשבועות האחרונים, ותמשיך לאפיין אותו בתקופה הקרובה. יש לזכור כי קדמה לכך התחזקות של השקל כנגד המטבעות הללו בימים הקודמים ושער החליפין של השקל עדיין גבוה גם לאחר הפיחות האחרון".

לדברי מנחם, "מעת לעת יש התפתחויות שמשפיעות על כיוון המטבע. הפעם, ניתן לייחס זאת, בין השאר, לקפיצה של תשואות הפדיון על איגרות החוב של ממשלת ארה"ב. במיוחד, התשואה לפדיון ל-10 שנים שעולה בהתמדה וחצתה אתמול רף של 1.7 אחוזים. הדבר לא קרה מעצמו, אלא בתגובה לפרוטוקול האגרסיבי מאוד של הפד מבחינת הכוונה להפסיק מהר את רכישות האג"ח, להעלות ריבית וכבר להתחיל למכור את האג"ח שקנו בהיקפים עצומים. מנגד, כפי שאנו זוכרים, בנק ישראל פרסם הודעת ותחזית ריבית מאוד מדודה ביום שני ולא הצביע על כוונה לשנות את המדיניות המרחיבה, ו-ודאי לא להעלות ריבית, אלא לקראת סוף השנה וגם זאת במנה קטנה. תנועת המספריים הזו (פד אגרסיבי בדרך למדיניות ניטרלית ובנק ישראל ששומר על מדיניות מרחיבה) אמורה לפעול ככלל להחלשת השקל, בטח מהרמות שהגיע אליהן".

מנחם הוסיף כי "פרוטוקול הפד ועליית תשואות הפדיון בארה"ב מהוות טריגר לכך היום וסביר שתורגשנה גם בשוק האג"ח המקומי, לא רק במט"ח. בצד זאת, יש דיווחים מתרבים והולכים על העלאות מחירים כאן בארץ. אם זה יתורגם לעליית אינפלציה, גם זה גורם שעשוי לפעול להחלשת השקל בהמשך הדרך. עם זאת, תמיד חשוב לזכור, שמבחינת החשבון השוטף של מאזן התשלומים וצמיחת המשק – אלו הם גורמים בסיסיים לטובת השקל, שימשיכו לפעול בעוצמה גם השנה".



תגיות