אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מסעדנות היא עסק מפחיד ממילא, הבנתי שצריך להמשיך בחיים" צילום: יובל חן

"מסעדנות היא עסק מפחיד ממילא, הבנתי שצריך להמשיך בחיים"

דווקא עכשיו החליט אריאל לייזגולד לפתוח בברלין גרסה משודרגת של הבר הדקדנטי שלו, "בל בוי", עם השפעות של שנות ה־20 וחדרי קוקטיילים סודיים. "אחרי לא מעט שנים בתחום אני חושב שיש לי מה להציע אפילו בברלין"

09.01.2022, 08:21 | חיליק גורפינקל

"הבל בוי” במלון ברדיצ'בסקי הוא אחד מברי הקוקטיילים הכי מפורסמים בתל אביב וכמובן גם בישראל. ארץ פלאות מוזרה ומעוצבת בלב רחוב תל־אביבי ישן ואפור, שפעם גר בו המשורר הדגול אבות ישורון. מעניין מה היה חושב יחיאל פרלמוטר, הלא הוא אותו אבות ישורון, על הבר שצמח על חורבות בית האבות שפעם עמד שם. ה"בל בוי" הוא ללא ספק אחד הברים הכי אסקפיסטיים גם בבועה של תל אביב. 

אריאל לייזגולד , צילום: יובל חן אריאל לייזגולד | צילום: יובל חן אריאל לייזגולד , צילום: יובל חן

הוא מעוצב משל היה מאורת "ספיק איזי" בשיקגו של שנות ה־20 של היובש. בלבו שוכנת עוד הפתעה. נשענים על הקיר כמו בסרט של ג'יימס בונד או אולי דווקא פילם נואר מאותה שיקגו, ואז הקיר זז ואתה נכנס לעוד בר, קטן עוד יותר מהבר הקטן ממילא הזה, משהו בסדר גודל של חדר אמבטיה ממוצע. ה"באטלר" הוא הבר הסודי של ה"בל בוי", כל כולו קודש לקוקטיילים קלאסיים מסוף המאה ה־19 ותחילת ה־20. שיקגו כבר אמרנו?

"בתור נכד לניצולי שואה, זה לא עוזב אותי, לא רק בברלין. יש בזה קונפליקט אדיר, אבל עם זאת, סבא שלי אמר שהדור התחלף ושצריך לעבוד עם הדור החדש"

ה"בל בוי" וה"באטלר" היו ריקים גם כשפגשתי בהם את אריאל לייזגולד, הבעלים והרוח החיה שלהם ושל עוד לא מעט ברי קוקטיילים ויין מפורסמים בתל אביב ("223" הוותיק, ראשון ברי הקוקטיילים בארץ, "פליקס" בר היין החדש, והבר־מסעדה "פנטסטיק"). פשוט משום שאם הייתי בא בערב לא היינו מצליחים להשחיל מילה בתוך ההמולה. כן, אתם בוודאי יודעים יותר טוב ממני, תל אביב, לפחות בשעת כתיבת שורות אלו, חזרה לחיים. נפגשנו לרגל החדשות המשמחות והמוזרות לא פחות — קבוצת 223 בראשות לייזגולד, האיש הכי מטורזן בתל אביב ואחד מטובי המיקסולוגים בעולם (כן כן, לפני כמה שנים הגיע למקום השני באליפות העולם לברמנים, סליחה, מיקסולוגים), פותחת עוד סניף של "בל בוי". לא, לא בפתח תקווה. בברלין. 

אתה הולך למכור קרח לאסקימוסים? 

"אני נאלץ להתקומם. אחרי לא מעט שנים בתחום אני חושב שיש לי מה להציע אפילו בברלין". 

אז מה באמת אתה מציע לברלין, בירת הדקדנס העולמית, שעוד אין בה? 

"אני מציע את השפה שלנו שהיא ייחודית. אני ושותפיי, אבירן אבידן וטל גורדון, מציעים, סוג של חוויה הוליסטית אם תרצה..."

ממש אנחנו עושים

"הגישה שלנו לאנשים גורמת לנו להיות בולטים בנוף. הצורך שלנו לקחת את כל חוויית האירוח ברצינות גמורה. בסופו של דבר נוצר מוצר שמנסה, ולעתים גם מצליח, להגדיר מחדש את חוויית האירוח. כלומר כל מה שהאורחים תופסים כבנאלי, אנחנו מנסים לתת לו ממד חדש. אני חושב שאת מה שאנחנו עושים אנחנו עושים מספיק טוב כדי לבלוט גם בתל אביב, שיש בה המון ברי קוקטיילים עכשיו, וגם בברלין שגם בה יש על אחת כמה וכמה".

"בל בוי" ברלין של אריאל לייזגולד , צילום: Kfir Harbi "בל בוי" ברלין של אריאל לייזגולד | צילום: Kfir Harbi "בל בוי" ברלין של אריאל לייזגולד , צילום: Kfir Harbi

מה יהיה ב"בל בוי" ברלין? אותו דבר כמו כאן? העיצוב, האוכל, הקוקטיילים?

"העיצוב מאוד דומה. יש הבדלים: החלל שונה, הוא הרבה יותר גדול. יש שני חדרים סודיים, כמו ה'באטלר', השני מוקדש לאירועים. האוכל הוא אחר, ונאפשר ארוחת ערב ממש. כלומר אפשר יהיה לאכול ליד הקוקטייל, אבל אפשר יהיה להפוך — שהדרינק ילווה ארוחה מלאה".

מי הקהל? מקומיים? ישראלים מקומיים? תיירים? תיירים ישראלים?

“הישראלים המקומיים אכן מגיעים ואפילו בהמוניהם, ואנחנו מאוד שמחים לפגוש אותם. כרגע אין ממש תנועת תיירות רגילה, אבל אנחנו מקווים להפוך ליעד עבורם. באים גם גרמנים מקומיים. אחוזי ההתחסנות שם יותר נמוכים מאצלנו, ולכן לא כל אחד יכול להיכנס, כי אפשר רק עם תו ירוק. טווח הגילים הממוצע הוא 60-30. אנחנו לא מכניסים מתחת לגיל 25 כמו בתל אביב”. 

סנגרייה לבנה בבר "בל בוי" , צילום: Kfir Harbi סנגרייה לבנה בבר "בל בוי" | צילום: Kfir Harbi סנגרייה לבנה בבר "בל בוי" , צילום: Kfir Harbi

ואם כבר הגענו לזה, בכל זאת גרמניה, ברלין, לא קשה?

"תראה, כל אחד תופס את זה אחרת. בתור נכד לניצולי שואה, זה לא עוזב אותי לא רק שם. יש בזה קונפליקט אדיר, אני מודה, אבל עם זאת, סבא שלי אמר שהדור התחלף וצריך לעבוד עם הדור שיש" 

זה לא קצת מפחיד, שלא לומר חסר אחריות, לפתוח בר באיזשהו מקום, בטח מעבר לים, בתקופה כזו שמי יודע עוד כמה זמן תימשך?

"אחרי כמה זמן, וזה נמשך כידוע כבר שנתיים, אתה מבין שאין מה לעשות וצריך להמשיך בחיים. כמו שגם אתה אומר, כרגע ממש קשה לדעת מתי זה ייגמר, ולכן צריך, במגבלות הברורות, להתנהג, או לחזור להתנהג, כרגיל, עד כמה שזה ניתן. אז כן, זה מפחיד. אבל מסעדנות היא עסק מפחיד ממילא, לא?"

יש לכם שותפים בברלין?

"לא שותפים, משקיעים. חברת נדל"ן מקומית גדולה"

תוכניות לעתיד? רשת עולמית? בזמנו התכוונתם לפתוח בר גם בסין?

"לגבי סין אתה צודק. נפתח בר בגוונג'ו לפני חמש שנים, אבל הקורונה סגרה אותו, ואולי טוב שכך. אולי יהיו עוד ברים כאלה שלנו בגרמניה, ואולי גם במקומות אחרים באירופה". 




שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות