אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רובלוקס הסירה את האפליקציה הסינית שלה ובונה אחת חדשה מתוך המשחק רובלוקס | איור: Roblox

גיימריסט

רובלוקס הסירה את האפליקציה הסינית שלה ובונה אחת חדשה

החברה השביתה את הגרסה הסינית חמישה חודשים בלבד לאחר שהושק. רובלוקס לא מסרה מידע על תאריך ההשקה של היישומון החדש. גם אפיק גיימס הסירה לאחרונה את הגרסה הסינית של פורטנייט. הצנזורה הסינית הקפיאה ביולי את מתן הרישיונות למשחקים חדשים ופגעה בצמיחת שוק הגיימינג המקומי

09.01.2022, 17:33 | עירד עצמון שמאייר

פלטפורמת המשחקים רובלוקס (Roblox) השביתה את היישומון הסיני שלה, חמישה חודשים לאחר השקתו. על פי סוכנות הידיעות רויטרס, האפליקציה "LuoBuLesi", שנוצרה בשיתוף טנסנט (Tencent) הסינית, נעלמה מחנויות האפליקציות של סין כבר בשמונה בדצמבר. בעלי היישומון קיבלו הודעה המודה להם על שימוש בגרסת הניסוי, וכי צוות הפיתוח "ימשיך לשפר את המוצר".

קראו עוד בכלכליסט:

הגרסה הסינית פעלה בנפרד מרובלוקס העולמית. שחקנים סינים לא היו יכולים ליצור קשר עם משתמשים מחוץ לגבולות המדינה. את האפליקציה הורידו 1.7 מיליון פעם, כך על פי חברת המחקר סנסור טאוור (Sensor Tower).

"בשנה שעברה, השקנו את הגרסה הסינית של רובלוקס בכוונה לבנות יקום וירטואלי מקיף של חוויות תלת-מימדיות בסין שבדקנו ושיפרנו לאורך הדרך", מסר דובר מטעם רובלוקס. "תמיד ידענו שבניית פלטפורמה פופולרית בסין היא תהליך הדרגתי, ואנחנו מודים על תמיכת המשתמשים של 'LuoBoLesi' ולקהילת הפיתוח העולמית שלנו". רובלוקס מסרה כי "יש צורך במספר פעולות מעבר" בעוד הפלטפורמה נערכת להשקת גרסה חדשה. אולם החברה לא מסרה מידע על התאריך בו זה יקרה.

מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין, צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין | צילום: בלומברג מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין, צילום: בלומברג

רובלוקס היא פלטפורמה המארחת 20 מיליון משחקים - המכונים "חוויות" - עם למעלה מ-200 מיליון משתמשים חודשיים ו-48 מיליון משתמשים מדי יום. מרבית המשתמשים ברובלוקס בני פחות מ-13. החברה הונפקה במארס 2021 ונסחרת כיום בניו יורק לפי שווי של 48 מיליארד דולר. במאי 2019, רובלוקס הכריזה על שיתוף פעולה עם טנסנט לצורך כניסה למגזר הגיימינג של סין. רובלוקס מחזיקה ב-51% ממניות החברה הבת ואילו טנסנט ב-49% הנותרים - חלוקת אחזקות יוצאת דופן בשוק הסיני.

רובלוקס היא לא היחידה שעזבה באחרונה את סין: בנובמבר, אפיק גיימס (Epic Games) הסירה את גרסת הניסוי הסינית של פורטנייט, לאחר שלוש שנות פעילות. סין גם הורידה את הגרסה הבינלאומית של חנות המשחקים המקוונת סטים (Steam), ככל הנראה כדי לחייב את המשתמשים להיכנס לגרסה הסינית של החנות, הכוללת מבחר משחקים מצומצם יותר, העומד בתנאי הצנזורה הנוקשים של השלטון בבייג'ינג.

ייתכן כי רובלוקס שוקלת כעת את צעדיה בסין, המטילה מגבלות נוקשות יותר ויותר על חברות הגיימינג במדינה. לאחרונה דיווח העיתון "South China Morning Post" כי בייג'ינג הקפיאה את מתן הרשיונות למשחקים חדשים החל בחודש יולי - משמע, אף משחק חדש לא הושק בשוק הסיני בששת החודשים האחרונים. כתוצאה מכך, 14,000 חברות גיימינג סיניות נסגרו.


תגיות