אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השיטה הכי טובה לגיוס בהייטק היא חבר מביא חבר, אבל זה לא בגלל הבונוס"

30 דקות או פחות

"השיטה הכי טובה לגיוס בהייטק היא חבר מביא חבר, אבל זה לא בגלל הבונוס"

איך מתמודדים עם התחרות ומגייסים עובדים, למה עדיין חשוב להגיע לראיון פיזי במשרד ומה דרישות השכר המופרכות שקיבלו - טל סטרלינג ואורטל אדרי חלצ'י, מנהלות משאבי אנוש בשני סטארט-אפים, מספרות איך זה עובד

10.01.2022, 15:33 | שירות כלכליסט

זה נראה כאילו לסטארט-אפים וחברות הייטק אין בעיה לגייס כסף, ובשנה שחלפה לבדה גויסו 25.6 מיליארד דולר וההיקף הכולל של הנפקות טכנולוגיה ישראליות יחד עם מכירות של חברות היה זהה למספר של העשור כולו. אבל גיוס עובדים - זה כבר סיפור שונה.

חברות מתחרות אחת בשנייה ובתאגידים בינלאומיים ענקיים והמושג "24 טעמי גלידה" הפך לבדיחה שמתארת את העידן בו אנחנו חיים ואת עוצמת הפינוק של המועמדים. פודקאסט "30 דקות או פחות" הזמין את טל סטרלינג ואורטל אדרי חלצ'י, שמובילות את חלקת משאבי האנוש בשני סטארט-אפים מבטיחים - vcita ו-Cynerio כדי לשמוע מהן מה הטריקים שלהן למצוא עובדים אילו שירותים דיגיטליים מאפשרים להם להגיע למועמדים. 

מימין: אורטל אדרי חלצ מימין: אורטל אדרי חלצ'י וטל סטרלינג מימין: אורטל אדרי חלצ

שתיהן מסכימות כי "השיטה הכי טובה לגיוס היא חבר מביא חבר, אבל זה לא בגלל הבונוס הכספי שמציעים לעובדים", מסבירות למה גם כיום יש חשיבות לראיון פיזי במשרד ומספרות על בקשות מופרכות שנתקלו בהן מבחינת תנאי שכר: "ביקשו 60 ו-80 אלף שקל. אין מספרים כאלה".

"השיטה הכי טובה לגיוס בהייטק היא חבר מביא חבר, אבל זה לא בגלל הבונוס"
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"השיטה הכי טובה לגיוס בהייטק היא חבר מביא חבר, אבל זה לא בגלל הבונוס"

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק (navotvolk@ בטוויטר).

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות