אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טייק טו בונה על זינגה כדי לחדור למובייל ואולי ל־NFT מטה חברת המשחקים זינגה סן פרנסיסקו | צילום: AP

טייק טו בונה על זינגה כדי לחדור למובייל ואולי ל־NFT

הרכישה הגדולה בתולדות תעשיית הגיימינג - ענקית משחקי המחשב האחראית ל־GTA תשלם 12.7 מיליארד דולר תמורת זינגה. זו האחרונה מתכוונת להטמיע NFT במשחקיה ואם תהיה הראשונה לעשות זאת בהצלחה, היא עשויה גם לקחת את כל הקופה

11.01.2022, 06:10 | עירד עצמון שמאייר

טייק טו (Take Two) הודיעה על הרכישה הגדולה ביותר בתולדות תעשיית הגיימינג, עם רכישת זינגה (Zynga) ב־12.7 מיליארד דולר בעסקת מזומן ומניות. לשם השוואה, העסקה השנייה בגודלה התרחשה ב־2016, כשתאגיד האחזקות הסיני טנסנט קנה את סופרסל הפינית תמורת 8.6 מיליארד דולר. טייק טו תשלם 3.5 דולר למניה במזומן בנוסף ל־6.36 דולר למניה שישולמו במניות טייק טו. מחיר המניה בשוק עמד אתמול על 6 דולר למניה.


קראו עוד בכלכליסט:


זינגה הוכיחה את יכולתם של משחקי מחשב לשלב בין בידור ומדיה חברתית והיתה מחלוצות משחקי הסושיאל. היא פיתחה את המשחקים פארמוויל ואת Words With Friends, שהפכו פופולריים בפייסבוק ואז גם במובייל. טייק טו תקבל גישה לכל קטלוג המשחקים של זינגה, מרביתם משחקי קז'ואל קלילים למעט Zynga Poker הפופולרי מיום עלייתו בפייסבוק.


זינגה גיימינג,  זינגה גיימינג זינגה גיימינג,


זינגה הציגה צמיחה של 40% ברבעון השלישי של 2021, עם הכנסות של 705 מיליון דולר. לאחר שדשדשה כמה שנים, הצליחה זינגה למצב את עצמה בשנתיים האחרונות כשחקנית בולטת בשוק משחקי המובייל. בפברואר הכריזה על המשחק Star Wars: Hunters, שצפוי לצאת השנה גם למובייל וגם לקונסולת סוויץ' של נינטנדו. לראשונה זינגה, הידועה במשחקי המובייל, פונה לשוק הקונסולות. בזכות המותג המוכר והרווחי של מלחמת הכוכבים. היא בונה על המהלך השאפתני כאפיק צמיחה השנה וכנראה גם בשנים הבאות.

זינגה הודיעה באחרונה כי בכוונתה לקפוץ למים באחד התחומים השנויים במחלוקת בעולם הגיימינג - NFT, מעין תעודות בעלות דיגיטליות המאוחסנות על הבלוקצ'יין. זינגה גייסה סגן נשיא שיופקד על תחום הבלוקצ'יין וגם הבטיחה להטמיע NFT במשחקיה. יוביסופט הצרפתית ניסתה מהלך דומה, כשהכניסה פריטי NFT למשחק שלה, וספגה ביקורת קשה מצד השחקנים. עם זאת, רבים נשבעים כי זהו עתיד תעשיית הגיימינג, ואם זינגה תפצח את השיטה ותהיה הראשונה לשלב NFT בהצלחה, היא עשויה גם ליהנות ממרבית הרווחים.

בשנתיים האחרונות גדל חלקו של שוק המובייל לעומת הקונסולות וה־PC, שהצטמקו בשל משבר השבבים הגלובלי. לפי חברת המחקר Newzoo, הכנסות משחקי המובייל חצו את רף 90 מיליארד הדולר ב־2021 - קצת יותר מ־50% מכלל הכנסות שוק הגיימינג. ב־2020 חמישה משחקים בלבד הכניסו יותר ממיליארד דולר (אחד הוא של MoonActive הישראלית). ב־2021 מספר זה צמח לשמונה משחקים לפי חברת סנסור טאוור. מאחר שאין תחזיות הצופות כי שוק הגיימינג, ושוק המובייל בפרט, יגיע לרוויה, השקעה בשחקנית מרכזית בשוק המובייל נראית כצעד מתבקש.

סדר הגודל של הרכישה לא מצביע רק על החוזקות של זינגה, אלא גם על נקודות התורפה של טייק טו, הבעלים של סדרת GTA ו־Red Dead Redemption (סוג של GTA במערב הפרוע), כמו גם סדרת משחקי הכדורסל NBA 2K ומותג משחקי ההיאבקות WWE. חרף הפופולריות של סדרות המשחקים הללו, טייק טו משתרכת מאחור בכל הנוגע למשחקי מובייל. לחברה יש כמה אולפני מובייל, אבל הרכישות בגזרה זו לא הוכיחו את עצמן והכנסותיהן שוליות למדי. נכון להיום, לטייק טו אין משחקי מובייל מצליחים, ודאי לא כמו אלה של זינגה.


מטה חברת זינגה סן פרנסיסקו, צילום: בלומברג מטה חברת זינגה סן פרנסיסקו | צילום: בלומברג מטה חברת זינגה סן פרנסיסקו, צילום: בלומברג


ניתן להשוות את הרכישה הזו למיזוג בין אקטיוויז'ן בליזארד לקינג, היצרנית של המשחק הממכר מכולם קנדי קראש. אקטיוויז'ן בליזארד היא הבעלים של כמה ממשחקי המחשב הידועים בעולם, בראשם וורלד אוף וורקראפט וקול אוף דיוטי, אך היא נכשלה בשוק המובייל. לפיכך רכשה את קינג ב־2016 ב־5.9 מיליארד דולר. ההשקעה השתלמה: בנובמבר דיווחה אקטיוויז'ן כי חטיבת המובייל שלה היתה הרווחית ביותר והכניסה לקופתה יותר מ־650 מיליון דולר. קינג גם הראתה צמיחה של 22% לעומת 2020.

גם ענקית הגיימינג EA שלחה יד לכיסיה העמוקים כדי להיכנס למובייל. ביוני 2021 היא רכשה את פליידמיק תמורת 1.4 מיליארד דולר - סכום שעשוי להישמע זעום ביחס לרכישה של זינגה, אך פליידמיק פיתחה עד היום רק משחק אחד.

2021 היתה שנת מיזוגים ורכישות בשוק הגיימינג עם עסקאות ב־71 מיליארד דולר, כפול מ־2020. קבוצת האחזקות אמברייסר היתה הרוכשת הפעילה עם יותר מ־40 רכישות, בהן קרייזי לאבס הישראלית. טנסנט, שפועלת תחת עין הרגולטור הסיני, החלה להשקיע בחברות זרות וקנתה 14 מהן. אפיק גיימס, יצרנית פורטנייט, ביצעה חמש רכישות, ונטפליקס אחת. רכישת זינגה מעידה כי ייתכן שגם 2022 תהיה חמה בגזרת הגיימינג.



תגיות