אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 65% מהישראלים לא עובדים אפילו יום אחד מהבית נמשיך לעמוד בפקקים, רוב העובדים לא עובדים כלל מהבית | יובל חן

סקר: 65% מהישראלים לא עובדים אפילו יום אחד מהבית

בגלל העבודה מהמשרד והפקקים המתארכים, 75% מהעובדים אמרו שזמן הנסיעה הוא פרמטר חשוב בבחירת מקום העבודה; 30% מהעובדים עשו שינוי בתחום עיסוקם בתקופת הקורונה ו-26% שוקלים לעבור להייטק

11.01.2022, 13:08 | מעין מנלה

למרות הקורונה, ההבטחות ל'עולם עבודה חדש' והפקקים המתארכים, 65% מהעובדים בישראל אינם עובדים כלל מהבית, כך עולה מסקר עמדות של אתר ניהול הקריירה JobMaster לשנת 2021. עם זאת, הקורונה כן גרמה לכמעט 30% מהעובדים לעשות שינוי בתחום העיסוק.

קראו עוד בכלכליסט:

מהסקר עלה כי 29% עשו שינוי בתחום העיסוק שלהם בתקופה האחרונה. בנוסף, 3% עשו שינוי אבל לתחום דומה, ו- 7.6% עשו שינוי באותו תחום עיסוק. 60.5% לא עשו כל שינוי. למרות התפיסה לפיה כולם רוצים לעבור להייטק רק חמישית מכלל העובדים שוקלים לעבוד בחברות טכנולוגיה כאשר 4.2% בלבד העידו שכבר עברו לתעשיית הטק. כמעט מחצית מהעובדים (48%) שהשתתפו בסקר כלל לא בוחנים את האפשרות הזאת. 

"אחוז המשיבים שעשה שינוי בתחום העיסוק שלהם בתקופת הקורונה הוא משמעותי. אפשר להניח שאצל חלקם זה נבע מאילוצים שקשורים לסגרים או לירידה בפעילות של ענפים מסוימים (למשל מסעדנות, תיירות ותרבות), אבל זה הסבר חלקי. רבים מאיתנו שאלו את עצמם בתקופת הקורונה: האם אני שלם עם הבחירה המקצועית שלי? לא מעט מהעובדים ניצלו את תהליך הבחינה הזה לעבור לתחום שמעורר אצלם עניין רב יותר או שמאפשר להם לשמור על איזון גדול יותר בין בית לעבודה", אומר נתן לוי, מנכ"ל אתר JobMaster. 

על השאלה כיצד שינתה הקורונה את תנאי התעסוקה שלך? העידו כמעט 40% מהמשיבים (37.1%) כי תנאי התעסוקה שלהם נפגעו, לעומת 16.9% בלבד שהעידו כי תנאי העסקתם השתפרו. 46% נוספים העידו כי תנאי העסקתם לא השתנו. 

כאמור, למרות השיח הנרחב על אימוץ מודל עבודה היברידי, רוב הישראלים אינם עובדים כלל מהבית. לפי הסקר, 22% מעידים כי העבודה מהבית משתנה בהתאם לצורך, 7% עובדים יום אחד מהבית ו-6% יומיים. 

"אנחנו חייבים לזכור שרוב העובדים בישראל אינם חלק מתעשיית ההייטק. הנורמות שמאפיינות את חברות הטכנולוגיה לרוב לא מיושמות בכלל המשק, בתוך זה העבודה מהבית. בסופו של דבר המעסיקים רואים בעבודה מהבית כפוגע, יותר מאשר מועיל, באפקטיביות של העבודה. רובם חשים כי ניהול שוטף של פעילות החברה מתאפשר כאשר ישנה נוכחות פיזית של כלל הצוות במשרד", אומר שי חן, סמנכ"ל מעסיקים ומועמדים באתר JobMaster. 

לאור השיעור הקטן של העובדים מהבית, זמן הנסיעה הוא פרמטר חשוב במידה רבה בבחירת מקום העבודה. 43.8% מהמשתתפים בסקר ענו שזמן הנסיעה לעבודה משפיע במידה רבה מאוד על בחירת מקום העבודה ו-31% השיבו שבמידה רבה. רק 6% מהמשיבים אמרו שזמן הנסיעה משפיע במידה מועטה על בחירת מקום העבודה ו-4.3% ענו שכלל לא. 

עבודה מהבית? לא אופציה עבור רוב העובדים, צילום: שאטרסטוק עבודה מהבית? לא אופציה עבור רוב העובדים | צילום: שאטרסטוק עבודה מהבית? לא אופציה עבור רוב העובדים, צילום: שאטרסטוק

"זו שאלה שהחלטנו לשלב לאור פידבקים שאנחנו מקבלים ממועמדים בחודשים האחרונים. הרבה מאוד מהעובדים חשים שחוויית הפקקים, שהם מתמודדים איתה יום יום, נהפכת לבלתי נסבלת ופוגעת משמעותית באיכות החיים שלהם. זה נתון שצריך להגיע לפתחם של מקבלי ההחלטות. ללא פתרון תחבורתי ראוי, שוק התעסוקה ימשיך לשלם מחירים על הפקקים", אומר חן. 

אחת השאלות המרכזיות בסקר עסקה בפרמטרים המרכזיים שמשפיעים בתהליך בחירת מקום העבודה והמשיבים התבקשו לבחור את שני הפרמטרים החשובים להם ביותר. 

במקום הראשון, עם מעל 68.4%, באופן לא מפתיע, נמצאים השכר והטבות, במקום השני עם 57.8% צוין פרמטר היציבות ובמקום השלישי נמצא פרמטר איזון בית עבודה עם 45.9%. במקום הרביעי נמצא סיפוק מקצועי עם 39.5%, ובהמשך אפשר למצוא אווירה בחברה (27.2%), אפשרויות קידום (20.6%) ורק בסוף צוין הממשק עם המנהל הישיר (15.6%)

בנוגע לשאלה מה הפרמטר החשוב לך ביותר אצל המנהל הישיר, 59.1% הדגישו כי חשוב להם מנהל שמייצר תקשורת בינאישית חיובית ומשתפת. במקום שני, עם 20.7%, צוין פרמטר של 'הערכה על העבודה שאני עושה'. מקצועיות וכבוד לזמן הפרטי שלי צוינו בשני המקומות האחרונים בהתאמה. 

בסקר, שכלל שורת שאלות, השתתפו 569 עובדים ועובדות בגילאי  25 ומעלה, ממגוון רחב מאוד של דיסציפלינות ביניהן: הייטק, מחשבים ותוכנה, שיווק ומכירות, שירות לקוחות, מנהלה ומזכירות, מכונות ותעשיה, לוגיסטיקה ומחסנים, חשבונאות וכספים חינוך ועוד. 

תגיות