אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הראל השקיעה בחברת תמציות טעם לפי 300 מיליון דולר שווי מפעל פרודלים |

בלעדי

הראל השקיעה בחברת תמציות טעם לפי 300 מיליון דולר שווי

חברת הביטוח השקיעה 30 מיליון דולר בפרודלים, המספקת פתרונות מבוססי רכיבים טבעיים וכעת מבססת את פעילותה בתחום הפודטק. מדובר בשוק שמגלגל 50 מיליארד דולר בשנה, בחסות טרנד הבריאות העולמי, והראל מקווה לגזור ממנו תשואה לעמיתים

13.01.2022, 06:02 | גולן חזני

חברת הביטוח הראל נכנסת לשוק הצומח של הרכיבים הטבעיים. ל"כלכליסט" נודע כי הראל השקיעה לאחרונה 30 מיליון דולר בחברת פרודלים, המספקת פתרונות מבוססי רכיבים טבעיים, לפי שווי של 300—350 מיליון דולר לפני הכסף.

קראו עוד בכלכליסט:

פרודלים (PRODALIM) היא חברה פרטית המציעה פתרונות לחברות גדולות בתחום המשקאות, המזון והטעמים. החברה מייצרת מיצים, רכזים, בסיסי משקאות, חומרי טעם וריח ורכיבים טבעיים נוספים. 

מפעל פרודלים,  מפעל פרודלים מפעל פרודלים,

החברה, שהוקמה ב־1987 על ידי ד"ר נח ברזובסקי, התחילה את דרכה כחברת סחר בינלאומי. במהלך העשור האחרון החלה פרודלים בתהליך של מעבר מחברת סחר לחברה יצרנית בפרישה גלובלית. בסיס הפעילות של החברה הוא במערב אירופה, ובשנת 2017 היא החלה מהלך אסטרטגי של כניסה לשוק האמריקאי, המהווה מנוע צמיחה משמעותי עבורה במכירות בשנים האחרונות ובצפי קדימה.

לחברה פעילות ייצור ענפה ולה שמונה מפעלים ומרכזי הפצה במדינות שונות בעולם, בהן ארה"ב, ספרד, הולנד, איטליה, ברזיל ומקסיקו, וכן הסכמי שיתופי פעולה במדינות נוספות. בין 350 לקוחותיה, הפרוסים על פני יותר מ־60 מדינות, ניתן למצוא את מרבית מותגי המשקאות והמזון הבינלאומיים, וכן את חברות הטעמים והריחות הגדולות בעולם.

החברה בנתה שרשרת ערך מלאה הכוללת את קליטת חומרי הגלם, עיבוד והוספת ערך עד מכירה ללקוחות הקצה הגלובליים. במהלך השנים התרחבה פרודלים וכיום יש לה בסיס נרחב שמונה יותר מ־250 ספקים.

החברה מתכננת להמשיך לגדול בשווקים הבינלאומיים ולהרחיב את פעילותה בתחום חומרי הטעם והריח והבסיסים למשקאות. בנוסף לפעילות הליבה, ובהתבסס על פלטפורמת הייצור וההפצה הבינלאומית שלה, מגדילה החברה משמעותית את פעילותה בתחום הפודטק המשגשג בישראל.

בשנה האחרונה חתמה החברה, שמנהל מאז שנת 2013 צחי ברזובסקי,  על הסכמי שיתוף פעולה עם מספר חברות בתחום הפודטק. עם אלה נמנות חברת קפסויל, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית של הפיכת שמנים טבעיים לאבקות ננומטריות (אבקות בעלות חלקיקים קטנים מאוד), וכן חברת בלו טרי, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית להפחתת סוכר במיצים.

משרד עורכי הדין מיתר ליווה את העסקה הנוכחית. דויטשה בנק, הפעיל בתחום, ייעץ לפרודלים בגיוס הכסף.

בדרך להתרחבות ולהגדלת התמהיל

טרנד הבריאות העולמי וההפחתה של השימוש בטעמים מלאכותיים יוצר ביקושים מוגברים לרכיבים טבעיים. אותם רכיבים טבעיים מתחילים רובם ככולם במפעלי עיבוד הפרי. פרודלים משתפת כיום פעולה עם מאות מפעלי עיבוד פרי ביותר מ־40 מדינות, והיא מצפה להגדיל את בסיס הלקוחות ואת מגוון המוצרים שהיא מציעה.

לצורך מימון הצמיחה המואצת ביצעה החברה בחודש שעבר גיוס מחטיבת ההשקעות של הראל ביטוח, שבראשה עומד סמי בבקוב. לצד בבקוב הוביל את העסקה תומר גולדברג, מנהל ההשקעות האלטרנטיביות והאסטרטגיות בהראל. מטעם פרודלים הובילו את העסקה סמנכ"ל הכספים בחברה אמנון סלהוב והיועץ המשפטי רן הרפז. 

בחודש שעבר השלימה פרודלים רכישה של חברה גרמנית המייצרת רכיבים טבעיים על בסיס פירות אדומים, שהם עתירים בנוגדי חימצון. מעבר לצמיחה אורגנית, הכסף שהשקיעה הראל צפוי לסייע לחברה לבצע רכישות נוספות בתחום פעילותה.

ראש חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב. הוביל את ההשקעה
, צילום: ורדי כהנא ראש חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב. הוביל את ההשקעה | צילום: ורדי כהנא ראש חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב. הוביל את ההשקעה
, צילום: ורדי כהנא

העניין שמצאה הראל בחברה נובע מהשוק שבו פרודלים פועלת. זהו שוק צומח בקצב מסחרר המאפשר להראל לייצר תשואה עודפת לעמיתיה כחלק מהשקעות הפרייבט אקווויטי של הקבוצה. פרודלים ניצבת לפני שינוי אסטרטגי מבחינת הכיסוי הגיאוגרפי, תמהיל המוצרים והמעבר למוצרים שבצידם רווח גבוה יותר, שיקדם אותה לקראת הנפקה בטווח של חמש שנים. על פי הערכות, גודלו של שוק הטעמים הוא 50 מיליארד דולר בשנה והוא גדל בקצב חד, מונע על ידי מעבר הצרכנים למוצרים טבעיים ואורגניים.

תורפז במסע רכישות כבר ארבעה חודשים

אחת החברות המקומיות הפועלות בתחום, תורפז תעשיות, דיווחה לאחרונה על רכישה של חברה רביעית בתוך פחות מארבעה חודשים. תורפז, שעוסקת בתמציות טעם וריח ומנוהלת על ידי קרן כהן חזון, דיווחה כי רכשה את חברת תמציות הבשמים הלטבית לורי (LORI), תמורת 3.14 מיליון יורו. העסקה תמומן ממקורות עצמאיים של תורפז, והשלמתה צפויה השנה.

תורפז נסחרת בבורסת תל אביב ושווי השוק שלה עומד על 2.5 מיליארד שקל. החברה הונפקה בחודש מאי האחרון תוך שהיא מגייסת 208 מיליון שקל, לפי שווי של 675 מיליון שקל לפני הכסף. כך, בארבע הרכישות שביצעה באחרונה, ובהשלמת האחזקה ב־SDA ל־100%, עשתה תורפז שימוש בכ־40% מהכסף שגייסה בהנפקה. מאז ההנפקה זינקה המניה ב־195%.

מסע הרכישות האחרון של תורפז מזכיר את קצב הרכישות המסחרר של חברה אחרת בתחום תמציות הטעם והריח — פרוטרום, שנמכרה ב־2018 ל־IFF האמריקאית תמורת 6.4 מיליארד דולר. שווי הפעילות של פרוטרום בעסקה עמד על 7.1 מיליארד דולר. מכירת פרוטרום ל־IFF נחשבת לאקזיט השני בגודלו אי־פעם שעשתה חברה ישראלית, וזאת לאחר שבמרץ 2017 רכשה אינטל את מובילאיי תמורת יותר מ־15 מיליארד דולר.

תגיות