אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ת"א: “נכס ריק” שהוגדר כ“לא ראוי לשימוש” יזכה בהנחה בארנונה אילוסטרציה | קרדיט: Canva

ת"א: “נכס ריק” שהוגדר כ“לא ראוי לשימוש” יזכה בהנחה בארנונה

בית המשפט המחוזי דחה את ערעור עיריית תל אביב, וקיבל את החלטת ועדת הערר לתת הנחה בארנונה לנכס ברחוב לבנדה בעיר

17.01.2022, 08:02 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את ערעור עיריית תל אביב, וקיבל את החלטת ועדת הערר לתת הנחה בארנונה על "נכס ריק" — גם אם כבר התקבל לו פטור של "נכס שאינו ראוי לשימוש". משמעות ההחלטה היא שניתן להאריך את תקופת הפטור בחצי שנה נוספת. נכס שאינו ראוי לשימוש זכאי לפטור לשלוש שנים, ולאחר מכן, ולתקופה של חמש שנים, הוא מחויב בארנונה. נכס ריק זכאי לפטור לחצי שנה.

החלטה זו מנוגדת לרוח החוק שמקודם בימים אלה בכנסת, ומציע לצמצם את ההקלות בארנונה כדי לעודד בעלי נכסים להשמיש את הנכסים. החוק מציע שתקופת הפטור הראשונה תקוצר משלוש שנים לשנתיים, ולאחריה בעליו של מבנה הרוס או נטוש יחויב בארנונה על פי סיווגו, תעסוקה או מגורים. 


בניין עיריית תל אביב , צילום: אוראל כהן בניין עיריית תל אביב | צילום: אוראל כהן בניין עיריית תל אביב , צילום: אוראל כהן


במרכז הערעור נכס ברחוב לבנדה 33 שקיבל פטור מארנונה בגין "נכס שאינו ראוי לשימוש" החל מ־2017. בעקבות חילופי בעלות, ואחרי שמוצתה תקופת הפטור לשלוש שנים, ביקשו בעלי הנכס לקבל הנחת ארנונה נוספת בגין "נכס ריק", אך העירייה סירבה לאשר בקשה זו. על פי טענות העירייה, הנחת נכס ריק אינה מגיעה לנכס שאינו ראוי לשימוש, ונכס כזה לאחר תקופת פטור של שלוש שנים חייב בארנונה. המחוזי דחה את עמדת העירייה, וקבע שפרשנותה מנוגדת ללשון התקנות ולתכליתן. 

את המשיבים ייצגו עורכי הדין שרון פטל ואיתי גורן ממשרד הרצוג פוקס נאמן.


תגיות