אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק ג'ין, טוניק ו...עציצים ערכת קוקטיילים להכנה ביתית עם צמחי תבלין של בר אימפריאל והמגדלים "עלה עלה" | צילום: דניאל לילה

אלכוהול

רק ג'ין, טוניק ו...עציצים

בר הקוקטיילים המשובח אימפריאל חבר למגדלי הבוטיק "עלה עלה" מעמק חפר, ויחד הם מציעים ערכת קוקטיילים שאפשר להכין בבית מצמחי תבלין, שתהפוך אפילו את הגל הנוכחי לשמח

17.01.2022, 08:05 | חיליק גורפינקל

בר שירה מוזג קצת ג'ין. הוא מערבב אותו עם סירופ סוכר מתובל בטימין, מוסיף קצת מיץ ליים, מערבב שוב, מוזג קצת סודה מעל ומקשט עם עלה של גרניום לימוני. הוא מגיש לי וצוחק: "אני יודע שהמקסימום בשבילך בעולם הקוקטיילים זה וויסקי בלנטיינ'ס עם הרבה קרח אבל בוא תנסה". אני טועם. טעים לאללה. לא שאני אודה בזה בפניו. בר שירה הוא אחד משלושת בעליו של בר הקוקטיילים “אימפריאל”, בר שהפך כבר מזמן לקבוצה עם כמה וכמה סניפים או שלוחות. יחד עם דרור אלתרוביץ' וגלעד לבנת הוא מלמד כבר כמעט עשור את הישראלים העקשנים, כמוני, שקוקטייל זה ממש לא רק וויסקי עם קרח ואפילו לא רק ג'ין עם טוניק.


ערכת קוקטיילים להכנה ביתית עם צמחי תבלין של בר אימפריאל והמגדלים "עלה עלה", צילום: דניאל לילה ערכת קוקטיילים להכנה ביתית עם צמחי תבלין של בר אימפריאל והמגדלים "עלה עלה" | צילום: דניאל לילה ערכת קוקטיילים להכנה ביתית עם צמחי תבלין של בר אימפריאל והמגדלים "עלה עלה", צילום: דניאל לילה


ה"בומביי" הוא ג'ין עדין מאוד ולכן מתאים לקוקטייל בוטני. בעצם מוסיפים עוד צמחים לאלו שגם ככה יש בג'ין

אנחנו נפגשים ב"בושוויק", הבר־מסעדה שלהם במלון פבריק שבו מככב בימים אלה השף עינב אזגורי, הרכש החדש של הקבוצה. נפגשנו לרגל פרויקט יוצא דופן ששירה רקח יחד עם אנשי "עלה עלה", המגדלים מעמק חפר שהם השם הכי חם בעולם חקלאות הבוטיק, אם יורשה לכנות בתואר הצפונבוני הזה את החקלאים המסוקסים הללו. בשילוב עם מזקקת הג'ין המפורסמת "בומביי ספייר", רקחו החברים מאימפריאל קוקטיילים המשלבים צמחי תבלין וג'ין. וכדי שלא ישעמם, יהיו גם כמה פירות הדר מעניינים בפנוכו, עוד משהו שג'ין ממש אוהב, כמו למשל הפינגר ליים שמגדלים אנשי "עלה עלה".

יחד הם ישלחו למי שיחפוץ בכך שלוש אדניות קטנות עם שלושה סוגי עשבים בכל אחת, וגם מתכון מיוחד שישלב את יבולה עם אותו "בומביי ספייר" רך מבע, הג'ין הכי עדין שיש, לפחות מבין הגדולים והמוכרים, בתוספת קצת טוניק או סודה ואיזה פלח ליים עם מיץ ממנו. בקיצור, מעבדת קוקטיילים אצלכם, ואצלי בבית. 

אני למשל בדקתי שילוב של בזיליקום מג'יק מאונטן אדום־ירוק, זוטה לבנה ושיבה. סחטתי מיץ אשכולית אדומה עם ג'ין וקצת סודה, שמתי את כל שלושת העשבים אחרי שקצת כתשתי אותם בתחתית הכוס, ערבבתי הכל ושתיתי. שירה היה מבקש ממני להוסיף סירופ סוכר אבל אני אוהב את זה מר, כמו אשכולית, כמו החיים. כמו פעם בפולניה.

שירה טוען שהבומביי מתאים למשחקים מהסוג הזה, בהיותו ג'ין עדין מאוד, בשל העובדה שלא משרים באלכוהול את המרכיבים הבוטניים אלא רק תולים אותם בתוך שק מעל דוד הזיקוק והאדים רק עוברים דרכם, כך שהוא בעצם רק מוסיף עוד מרכיבים בוטניים על שלל אלו שכבר יש בג'ין ממילא. בכל ג'ין יש, כידוע, ערער (ג'וניפר) וברובם גם שורש אנג'ליקה. בבומביי מוסיפים למשחק גם שקדים, קליפת לימון, ליקריץ, גרגרי כוסברה ועוד. בסך הכל עשרה מרכיבים בוטניים. עכשיו דמיינו את הבלגן הזה עם עוד תוספות. שירה אומר שבעצם כדי להיות מיקסולוג, כלומר כזה שמערבב משקאות באמנות, נו, הברמן המודרני, צריך רק להפעיל אינטואיציה. 

את הערכה כולה הכוללת ג'ין בומביי ספייר, עציצים והדרים אפשר להשיג בבר הבושוויק או באתר "עלה עלה" במחיר של 190 שקל לערכה.


תגיות