אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי,מומחה בתחום המיסוי:"מי ששוקל לעזוב את הארץ, עדיף שיעשה זאת לפני תום 2022"

רפורמת מיסוי בינלאומי חדשה צפויה להכביד מאוד על תושבים שעושים רילוקיישן ועל חברות הפעילות בחו"ל. כיצד נערכים?

17.01.2022, 10:04 | בשיתוף מערכת שורת הרווח

לאחרונה התפרסם דוח הוועדה לרפורמה במיסוי בין –לאומי בהובלת רשות המיסים ובשיתוף

הלשכות המקצועיות. בשלב זה מדובר ברשימת המלצות בלבד, אשר צריכה עוד לעבור את אישור ועדת הכספים והכנסת, כך שאין לדעת אם כך ייראו הדברים לאחר החקיקה. עם זאת, היות שמדובר ברפורמה נרחבת, מוטב להתוודע להמלצות שפורסמו ולהיערך בהתאם מבעוד מועד, בפרט כאשר מספר סעיפים ברפורמה עשויים להכביד מאוד על תושבים ישראלים שיוצאים לרילוקיישן ועל בעלי מניות בחברות הפעילות מחוץ לישראל.

בשיחה עם עורך דין (רואה חשבון) מאורי עמפלי, ממשרד עמפלי עריכת דין מיסים, אשר היה חבר בוועדה מטעם לשכת רואי חשבון, שמענו על עיקרי הרפורמה, בהם ההצעה לשנות את ההגדרה של יחיד "תושב ישראל" ו"תושב חוץ" על מנת לאפשר בהירות גדולה יותר ולפוגג במעט את אי הוודאות האופפת את המושגים כיום ואת שאלת ניתוק התושבות לצרכי מס.

לצד המלצה זו, סיפר עו"ד עמפלי גם על הסעיפים המכבידים בצורה ניכרת על תושבי ישראל שיצאו לרילוקיישן לרבות מס ההגירה, ועל החמרת הדרישות הכלולות בחובת הדיווח של ישראלים המחזיקים במניות של חברות זרות. על אף שאין לדעת אם ההצעות אכן יתקבלו כלשונן, מציע עו"ד עמפלי להיערך לאפשרות זו כבר עכשיו, ואף מציע לישראלים המתכננים רילוקיישן בקרוב, לבצע אותו עד תום 2022, ככל האפשר. צפו

לפרטים נוספים עורך דין מיסים 


תגיות