אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן המטבע: הפד יעלה ריבית? זה יצנן את התאוששות הכלכלה העולמית קריסטלינה גאורגייבה, יו"ר קרן המטבע | צילום: AFP

קרן המטבע: הפד יעלה ריבית? זה יצנן את התאוששות הכלכלה העולמית

יו"ר הקרן, קריסטלינה גאורגייבה, אמרה בכנס דאבוס הווירטואלי כי העלאות הריבית המסתמנות בארה"ב מסכנות במיוחד מדינות בעלות חוב גבוה בדולרים; קראה לפד להבהיר היטב את מדיניותו ולהימנע מהפתעות

22.01.2022, 09:16 | חדשות חוץ

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, קריסטלינה גאורגייבה, טוענת כי העלאות הריבית הצפויות על ידי הבנק הפדראלי המרכזי בארה"ב עלולות "לצנן" עוד יותר את ההתאוששות העולמית החלשה גם כך בחלק מהמדינות, כך  לפי דיווח באתר CNBC. 


קראו עוד בכלכליסט:


גאורגייבה אמרה את הדברים בכנס דאבוס הווירטואלי שהתקיים אתמול (ו'). לדבריה, העלאת הריבית בארה"ב עלולה להיות בעלת השלכות משמעותיות למדינות בעלות חובות גבוהים בדולרים, ולהגדילם עוד יותר. לפיכך אמרה כי "חשוב ביותר" שבפד יבהירו היטב את תוכניות המדיניות שלהם על מנת להימנע מהפתעות. 


יו"ר הפדרל ריזרב, ג יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול | גטי יו"ר הפדרל ריזרב, ג


גאורגייבה הוסיפה כי המסר של הארגון למדינות בעלות חוב גבוה בדולרים הוא: "תפעלו עכשיו. אם אתם יכולים להאריך את מועד הפירעון, בבקשה עשו זאת. אם יש פערים בין המטבעות, עכשיו זה הזמן לסדר זאת". היא הוסיפה כי החשש הגדול ביותר נוגע למדינות בעלות הכנסות נמוכות וחובות גבוהים, שכן שני שליש מהן במצב של "מצוקת חובות" או בסיכון להגיע לכך.

עם זאת, גאורגייבה הדגישה כי בקרן המטבע מעריכים שההתאוששות הכלכלית תמשיך, אך ציינה כי היא "מאבדת תנופה". בהתאם,  הציעה לאמץ "גמישות במדיניות". 

"שנת 2022 מנווטת במסלול מכשולים", אמרה, בהתחשב בסיכונים כמו אינפלציה גבוהה, מגפת הקורונה ורמות החוב הגבוהות. בחודש שעבר הזהירו בקרן כי ב-2020 טיפסו רמות החוב העולמיות ל-226 טריליון דולר, העלייה השנתית הגבוהה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. 


קריסטלינה גאורגייבה, גטי אימג קריסטלינה גאורגייבה | גטי אימג'ס קריסטלינה גאורגייבה, גטי אימג



בנוגע לאינפלציה,  גאורגייבה ציינה כי הבעיה היא ספציפית לכל מדינה, והמחירים עולים בקצב מדאיג במספר מדינות. כך למשל בגוש היורו האינפלציה עלתה בדצמבר לשיא של 5%, בעוד שבבריטניה האינפלציה בשיא של 30 שנה ובארה"ב מדד המחירים  לצרכן עלה בחודש שעבר בשיעור השנתי הגבוה ביותר מאז 1982 - 7%.

"ב-2020 היו לנו קווי מדיניות דומים בכל מקום כי נלחמנו באותה בעיה -  כלכלה בקיפאון. אבל ב-2022 התנאים משתנים מאוד ממדינה למדינה כך שאנחנו לא יכולים להמשיך ולהחזיק באותה מדיניות בכל מקום. זה חייב להיות ספציפי לכל מדינה, וזה מה שהופך את העבודה שלנו ב-2022 למורכבת בהרבה". 


תגיות