אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם בענף התעשייה מחפשים מימון אצל המוסדיים שלמה אטיאס | צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

גם בענף התעשייה מחפשים מימון אצל המוסדיים

מנהל רשות ההשקעות פועל להכנסת המוסדיים לשוק האשראי לטווח ארוך לתעשייה, שיאפשר לממן שיפורים טכנולוגיים רחבי היקף במפעלים

23.01.2022, 07:02 | יובל אזולאי

מנהל רשות ההשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, שלמה אטיאס, מקדם מהלך שיאפשר להכניס את המוסדיים לשוק האשראי לטווח ארוך לתעשייה, לקראת שדרוג טכנולוגי רחב היקף של מפעלים ושיפור תהליכי ייצור. 


קראו עוד בכלכליסט:


"תקציב המדינה מוגבל, הצורך בהטמעה של טכנולוגיות חדשות קריטי וניתן לערב בנושא את המוסדיים, שמצדם מוכנים להעמיד לתעשייה הלוואות לטווח הארוך", אמר איטאס. "אלה הלוואות לפרקי זמן של 15–20 שנה שיאפשרו למפעלים להטמיע באופן מסיבי מערכות ייצור חדשות ויענו על הצורך האמיתי בשטח. אין די בהלוואות שמוצעות היום לתעשייה, הן לטווחים של חמש־שש שנים, והבנקים מקשים על הלווים בדרישה שיעמידו ערבויות רבות. התעשיות רוצות מאוד אשראי כזה. הן משקיעות היום כמה שהן יכולות בהתחדשות, אבל ההשקעות האלה לא מספיקות כדי לחולל שינוי משמעותי".

בשיחה עם "כלכליסט" הוא אמר כי שוחח על הנושא עם מנכ"לי הפניקס ומנורה מבטחים, והציע להם את שירותי החיתום של רשות ההשקעות לקראת העמדת האשראי לחברות תעשייתיות. בנוסף לכך הוא מקיים על הנושא שיח עם החשב הכלכלי במשרד האוצר יהלי רוטנברג בניסיון להשיג הסכמות על העמדת ערבות מדינה למלווים. "האינטרס של המוסדיים הוא להעמיד את האשראי הזה. נצטרך להשיג הסכמות עם האוצר על ערבויות המדינה להלוואות האלה, אפילו בחלק קטן יחסית לגובה האשראי", אמר. 



שלמה אטיאס,  צילום: משרד הכלכלה והתעשייה שלמה אטיאס | צילום: משרד הכלכלה והתעשייה שלמה אטיאס,  צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

אטיאס שימש בתחילת 2000 כמנכ"ל קרן הפנסיה מבטחים של ההסתדרות, ולאחר מכן היה מנכ"ל מבטחים החדשה. הוא נחשב מקורב לח"כ לשעבר עמיר פרץ, כיום יו"ר התעשייה האווירית. פרץ מינה את אטיאס לתפקיד בסוף 2020, בעת שכיהן כשר הכלכלה.

ב־2021 רשות ההשקעות העמידה לתעשייה מענקים בהיקף כולל של 600 מיליון שקל מתוקף המסלולים השונים שבחוק לעידוד השקעות הון. במענה לשאלת "כלכליסט" בנוגע לבחינת שינויים בחוק לעידוד השקעות הון, הוא אמר: "יש צורך לעשות חשיבה מחדש. העת הזאת היא עת משברית, ומשברים הם הזדמנות לעשות שינוי משמעותי. רמת הפריון של התעשייה שלנו נמוכה ב־25% מזו שבמדינות מפותחות, יש צורך להשביח את ההון האנושי שעובד בתעשייה כדי שיוכל להגדיל את כושר ההשתכרות. אנחנו כל הזמן מנסים להשאיר את החוק לעידוד השקעות הון רלוונטי לשטח, ההתניה של יצוא בהיקף מינימלי של 25% לקבלת מענקים מרשות ההשקעות אינה רלוונטית עוד כי יש לנו עודפי מט"ח טובים. כעת הזמן לשים את הדגש על השבחת המפעלים וההון האנושי, על העלאת הפריון, על מיזמים שקשורים להפחתת פליטות ועל תעשייה ירוקה יותר".



תגיות