אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטא חשפה את מחשב העל החדש שלה, שכולל טכנולוגיה ישראלית של אנבידיה מחשב העל החדש של פייסבוק | צילום: אנבידיה

מטא חשפה את מחשב העל החדש שלה, שכולל טכנולוגיה ישראלית של אנבידיה

המחשב, המכונה SuperCluster, יאפשר לפתח מודלים של בינה מלאכותית עבור שירותים קיימים, וגם לבנות חוויות משתמש חדשות לגמרי עבור המטאוורס. מומחים מעריכים כי החברה השקיעה מיליארדי דולרים בפיתוח

24.01.2022, 19:51 | רפאל קאהאן

מטא חשפה הערב (ב') את מחשב העל הראשון שלה שלדבריה מיועד לתמוך בחישובי בינה מלאכותית ובעיקר להוות תשתית טכנולוגית לחזון המטאוורס של מארק צוקרברג. 

קראו עוד בכלכליסט:

המחשב, מכונה SuperCluster ומסוגל להריץ קווינטיליוני (1 ועוד 18 אפסים) משימות. בין היתר הוא ישמש לאימן בינה מלאכותית על ידי ניתוח של כמויות נתונים עצומות ובהיקפים חסרי תקדים כך לדברי חברת האם של פייסבוק, ווטסאפ ואינסטגרם.

מעבר לכך הוא מיועד להוות בסיס למערכות ראייה ממוחשבת, עיבוד שפה טבעית וזיהוי דיבור שישרתו מגוון רחב של שימושים. למשל תרגום סימולטני בזמן אמת של קבוצות משתמשים גדולות במאות שפות שונות או פיתוח של הדור הבא של חוויות ה-AR. בחברה מקווים שהוא יוכל להוביל לפריצות דרך טכנולוגיות בתחומים רבים, ממחקר מדעי ועד גיימינג. 

מחשב העל החדש של פייסבוק, צילום: אנבידיה מחשב העל החדש של פייסבוק | צילום: אנבידיה מחשב העל החדש של פייסבוק, צילום: אנבידיה

את המחשב החלה (אז עדיין) פייסבוק לבנות ב-2020 כאשר היא מתכננת לסיים את ההקמה שלו במהלך השנה הנוכחית. המטרה העיקרית של פיתוח מחשב העל היא בניית טכנולוגיות עבור המטאוורס. מדובר באתגר לא פשוט - החזון של פלטפורמת המחשוב הגדולה הבאה כפי שהוצג על ידי צוקרברג בקיץ האחרון דורש כוח מחשוב אדיר שאינו בנמצא כיום. הקמת מחשב העל הוא גם איתות מצידו של מייסד החברה שהשינוי האסטרטגי אינו רק רק מראית עין לפיוס המשקיעים כי אם מטרה אמיתית שהחברה משקיעה בה חלק ניכר ממשאביה. 

במטא לא שיתפו בעלויות ההקמה של מחשב כזה, אך מדובר בהשקעה של מיליארדים, כך לפי הערכות של מומחים בתחום. במטא מעריכים שבעתיד ישומים ומוצרים מונעי בינה מלאכותית ישחקו תפקיד משמעותי. על פי הערכות החברה חזון המטאוורס יישען על מערכות מתקדמות של בינה מלאכותית, שהתעשייה כולה תצטרך לפתח מהיסוד. מהבחינה הזו ה-SuperCluster הוא פרויקט ראשון מסוגו בעולם, שלא נוסה עד כה בתעשייה בשל מורכבותו הטכנולוגית, כאשר העבודה עליו בוצעה בידי צוותים שעבדו מרחוק בשל מגיפת הקורונה.

מעבר לפרויקט השאפתני של מטא, החברה השנייה שיכולה להיות גאה בפרויקט הזה היא אנבידיה. זו אחראית לרכיבים הפיזיים של המחשב ובליבו עשרות אלפי יחידות עיבוד (GPU) מסוג NVIDIA V100 Tensor Core GPUs. החיבור בין הרכיבים האלה מתבצע על ידי רשת המבוססת על טכנולוגיית InfiniBand שהיא כמובן פיתוח של מלאנוקס הישראלית. 

מחשב העל החדש של פייסבוק, צילום: אנבידיה מחשב העל החדש של פייסבוק | צילום: אנבידיה מחשב העל החדש של פייסבוק, צילום: אנבידיה


עם השלמת בנייתו במהלך השנה, המטרה של החברה תהיה לבנות מודלים משופרים ומדוייקים יותר שיודעים לעבד מידע טריליוני דוגמאות, לפעול במאות שפות, לנתח טקסט, וידאו ותמונות בבת אחת, לפתח כלי מציאות רבודה (AR) חדשים, ועוד. במילים פשוטות מדובר בכוח מחשוב עצום שישמש את מטא-פייסבוק הפעיל את כל היקום הווירטואלי שהיא מתכננת לנו. 

כך, הוא יאפשר לפתח לא רק מודלים של בינה מלאכותית עבור שירותים קיימים, אלא גם לבנות חוויות משתמש חדשות לגמרי עבור המטאוורס. המחשב כאמור עדיין אינו פעיל רשמית אך בחברה כבר החלו לאמן מודלים  לצרכי מחקר, והם ממשיכים להשקיע בפיתוח תחום ה-Self-supervised learning שהוא למעשה דרך יעילה לאפשר לימוד מכונה לצורך זיהוי דיבור ושפה טבעית - זאת אומרת שניתן יהיה לשלוט במטאוורס בסיוע של דיבור למשל ולא דרך ממשק פיזי.




תגיות