אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת החלטת הריבית מחר בארצות הברית: הדולר מזנק לשיא של חודשיים שקל דולר מט"ח מטבע חוץ שער חליפין כסף מזומן | צילום: שאטרסטוק

לקראת החלטת הריבית מחר בארצות הברית: הדולר מזנק לשיא של חודשיים

המטבע האמריקאי נסחר תמורת 3.19 שקלים, ומטפס יום שישי ברצף; הראל ביטוח פיננסים: "הירידות בנאסד"ק עלולות למתן את קצב גידול יצוא השירותים ולפגוע בחוזקו של השקל"; למרות הלחץ האינפלציוני, בהראל צופים מחר הודעה מתונה של הפד, שיאותת כי הריבית תעלה רק ממרץ

25.01.2022, 17:01 | נועם לנדמן

רצף ירוק למטבע האמריקאי לעומת השקל: הדולר מזנק יום נוסף, שישי ברצף, ונסחר תמורת 3.191 שקלים. רק בשבוע שעבר עוד נסחר מתחת ל-3.1 שקלים. הדולר בשיא של כמעט חודשיים, מאז 26 בנובמבר, אז נסחר תמורת 3.197 שקלים. 


קראו עוד בכלכליסט:


היורו נסחר בעליות תמורת 3.596 שקלים, ובשוק המט"ח העולמי היורו נחתך ב-0.5% ונסחר תמורת 1.126 דולרים, הליש"ט נסוג ב-0.3% ל-1.344 דולרים.


ג ג'רום פאוול, יו"ר הפדרל ריזרב; על הפד רובץ לחץ אינפלציוני של 40 שנה | צילום: שאטרסטוק, אי פי איי ג


ברקע לדברים, מחר ב-21:00 (שעון ישראל) תתקיים החלטת הריבית של הבנק המרכזי בארצות הברית (הפד), עליו רובץ לחץ שיא של עשרות שנים באינפלציה וציפיות להעלות ריבית במשק מוקדם מהצפוי. בדצמבר עלה מדד המחירים לצרכן ב-7% בקצב שנתי, רמתו הגבוהה ביותר מאז 1982. 

בישיבת הריבית האחרונה העלה הפד את תחזית העלאות הריבית שלו לשלוש העלאות ב-2022 - זאת במקביל להחלטה על העלאת קצב צמצום הרכישות שלו ל-30 מיליארד דולר בחודש - שינוי שיוביל לסיום התוכנית במרץ השנה. 

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: "הירידות בנאסד"ק עלולות למתן את קצב גידול יצוא השירותים ולפגוע בחוזקו של השקל. יצוא השירותים של ישראל (בניכוי חברות הזנק שנמכרו והועתקו) עלה ב-2% בנובמבר (על פי נתונים מנוכים עונתיות), קרוב לרמות השיא. להערכתנו, הירידה החדה בנאסד"ק (אם תימשך) עלולה למתן את המשך הגידול ביצוא השירותים דרך פגיעה ביכולת הגיוס של החברות וחברות חדשות בענף ההייטק, ובכך גם להחליש את כוחו המבני של השקל. עם זאת, ברבעונים הקרובים אנו עדיין צופים גידול ביצוא לאור ההשקעות העצומות (באופן ישיר ועקיף) שכבר נעשו בענף ב-2021".

בהקשר לריבית אמר קליין: "להערכתנו, השיבושים האחרונים בפעילות הכלכלית ימתנו את הודעת נגיד הפד ברביעי בערב. אנו צופים שהפד ישדר איתות ברור על כך שהריבית תעלה בישיבה הבאה (ב-16 מרץ) ברבע נקודת אחוז, במקביל לסיום תוכנית הרכישות. עם זאת, השיבושים בפעילות הכלכלית בשל האומיקרון, כגון העלייה בסך הדרישות השבועיות לדמי אבטלה או הירידה במכירות בחנויות הפיזיות, לא יאפשרו לבנק לפעול באגרסיביות, ולכן אנו מצפים שהנגיד לא ירמוז על אפשרות של העלאת ריבית בחצי נקודת אחוז".



תגיות