אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החדשנות באנרגיה תפתח את השוק להזדמנויות טכנולוגיות ועסקיות שטרם הכרנו אנרגיה מתחדשת | sutterstock

החדשנות באנרגיה תפתח את השוק להזדמנויות טכנולוגיות ועסקיות שטרם הכרנו

תעשיית האנרגיה בעולם חווה שינויים דרמטיים וחברות סטארט-אפ רבות מייחלות למצוא את ההזדמנות העסקית הבאה. אנרגיקום, קהילת החדשנות באנרגיה ,פועלת להביא את ישראל למעמד של שחקנית מפתח בשוק האנרגיה העולמי, ומזמינה יזמים וחברות להשתתף באתגר החדשנות באנרגיה חכמה של חברת החשמל של מדינת ניו יורק ואולי לזכות במימון בסך מיליון דולר.

25.01.2022, 16:50 | בשיתוף אנרגיקום

"ישראל תעבור בקרוב קפיצת דרך משמעותית בכל מה שקשור לחדשנות באנרגיה" כך אומר אלעד שביב מנכ"ל אנרגיקום, קהילה לחדשנות באנרגיה שהוקמה לפני כשנה ביוזמת משרד הכלכלה ובשיתוף משרד האנרגיה והרשות לחדשנות. הקהילה הוקמה על מנת לקדם ולמצב את ישראל בחזית העולמית של השינויים האדירים בשוק האנרגיה והחשמל שמגלגל כטריליון דולר בשנה, ובין היתר פועלת להרחבת המחקר, הפיתוח והייצוא, ולמען ייצור הזדמנויות עסקיות ותעסוקתיות חדשות. 

אלעד שביב מנכ"ל אנרגיקום , יח"צ אלעד שביב מנכ"ל אנרגיקום | יח"צ אלעד שביב מנכ"ל אנרגיקום , יח"צ

יזמים וחברות ישראליות יתחרו על פרס בשווי מיליון דולר

אחד הפרויקטים החשובים והמסקרנים שמובילה אנרגיקום הוא אתגר החדשנות באנרגיה חכמה של  חברת החשמל של מדינת ניו יורק וישראל, שייפתח בפברואר 2022.  המשתתפים יתחרו על פרס בסך מיליון דולר למימון פרויקט של חדשנות ואנרגיה חכמה שיוענק מטעם NYPA רשות החשמל של מדינת ניו יורק. הפרויקטים יתמקדו השנה בטכנולוגיות הדור הבא כגון טעינת רכב חשמלי, אגירת אנרגיה, ניהול אנרגיה חכם, ניתוח דאטה, AI, VR ועוד, והאתגר יעניין בוודאי חברות שעוסקות ומתמחות בתחומי הסייבר, אנליטיקה, בילינג, תקשורת ואפליקציות שונות. 

זו השנה השנייה שהאתגר מתקיים בהצלחה, כאשר בשנה שעברה זכתה החברה הישראלית  Prisma Photonics  שפיתחה מערכת מתקדמת לניטור תשתיות רשת החשמל ואיתור מפגעים, ובעקבותיו הפכה להיות שותפה בפרויקטים בתחום האנרגיה של חברת החשמל של מדינת ניו יורק  . 

ב-2 בפברואר יתקיים מפגש זום מקוון בהשתתפות אסף זמיר הקונסול הכללי בארה"ב במהלכו ייחשפו פרטי האתגר ו-3 חברות ישראליות שכבר עובדות עם NYPA יציגו דוגמאות להצלחה בפרוייקטים שלהן.

נאות סמדר שדה סולארי, יח"צ נאות סמדר שדה סולארי | יח"צ נאות סמדר שדה סולארי, יח"צ

הטמעת טכנולוגיות ומודלים עסקיים חדשניים ומהירים 

בישראל, כמו בשאר העולם קיים היום צורך ניכר בחדשנות בתחום האנרגיה, אולם נראה שבינתיים התאגידים והחברות הגדולות ששולטות בשוק לא ממהרים לאמץ את השינויים הנדרשים. זה יכול לנבוע מהרתיעה לאמץ תהליכים חדשניים ומהירים, או מחשש לצלול לשיתופי פעולה טכנולוגיים עם כל מיני סטארט-אפים צעירים וקטנים, ומצד שני כיום כמעט לכל חברת חשמל שמכבדת את עצמה בעולם יש מנהל חדשנות, מה שכן מעיד על כוונה להתחבר עם המגמות העולמיות. שביב מוסיף "לשמחתנו בישראל משרד האנרגיה וחברת החשמל מתבוננים בעיניים פקוחות בשינוי שמתרחש בעולם, מאיצים את קידום פעילות החדשנות ובוחנים סטארט-אפים ותרחישים עתידיים אפשריים. הודות לעובדה שישראל היא סוג של אי חשמלי כלומר מתנהלת באופן עצמאי אנו מצפים שמהר מאד ניישר קו עם שאר העולם ואף נצליח להקדים אותו." 

חוץ מהמדינה וחברת החשמל עולות למגרש שחקניות נוספות והן הרשויות המקומיות שכבר בוחנות נושאים של התייעלות אנרגטית, חשמל מתחדש, ייצור חום וקור מגז, אנרגיה סולארית, טורבינות רוח, והקמת מרכזי אנרגיה ומרכזי שליטה ובקרה על ניטור החשמל לאזורים שונים בערים. אמצעים שכאלו לא רק יגדילו את קופת העיריות, אלא אף מסוגלים לייעל את רציפות אספקת החשמל לאזורי ספר מרוחקים. 

השקעות באנרגיה, sutterstock השקעות באנרגיה | sutterstock השקעות באנרגיה, sutterstock

 ייצור מבוזר: הדבר הגדול הבא בחשמל

בעולם התרגלו מזה מאה וחמישים שנה שמספר מצומצם של תחנות כוח גדולות מייצרות ומוליכות חשמל לצרכני הקצה, אולם כיום מתרחש שינוי תפיסתי וטכנולוגי שמאפשר לכל אחד להפוך ליצרן אנרגיה עצמאי על הגריד, אם זה בביתו הפרטי, במבנים מסחריים כמו קניונים, או במגדלי משרדים וכו'. "המעבר ליצור מבוזר יוביל לשינויים מבניים גדולים בשוק החשמל" אומר שביב, " בדומה לענן המידע, בענן האנרגיה כל אחד יכול לייצר, לסחור ולצרוך אנרגיה. החשמל יפסיק לזרום באופן חד כיווני מתחנות הכוח לצרכנים אלא תהיה זרימה רב כיוונית של אנרגיה, וכמובן שנידרש להבין כיצד לשלוט ולנהל את הכל באופן יעיל".  

הייצור המבוזר פותח את השוק להזדמנויות מרתקות בתחום החדשנות, הפיתוח, הניהול, ההפצה והצריכה. מגלות בו עניין רשתות קמעונאיות, חברות תקשורת, בעלי אחזקות מסחריות ועוד גופים שמעוניינים להפוך לספקי חשמל לכל דבר ועניין, ביניהן ענקיות כמו גוגל, אמזון, ואפילו איקאה שכבר מוכרת פאנלים סולאריים בחלק מסניפיה בעולם ויצאה לא מזמן בפיילוט של מכירת חשמל המיוצר באנרגיה מתחדשת למשקי בית בשוודיה. 

להגדיל את קהילת האנרגיה שכבר פעילה ומתפתחת 

ענפי הפעילות העיקריים של אנרגיקום הם הגברת מודעות, בניית ושיתוף ידע והנגשת הזדמנויות בתחום חדשנות האנרגיה. הדרך לעשות זאת היא לעודד דיאלוגים ושיתופי פעולה בין סטארטאפים ישראלים לחברות אנרגיה בינלאומיות על מנת להבין את צו השעה ולחשוב על פתרונות אפקטיביים לדילמות כמו איך ניתן להגיע לאיזון אופטימלי בין קיימות, זמינות ושוויון בתחום האנרגיה.

בין האירועים המשמעותיים שאנרגיקום יוזמת ומשתתפת בהם אפשר למנות את כנס אילת אילות, כנס עם התאחדות התעשיינים בנושא אנרגיה שהתקיים לא מכבר, ופרויקט חדש בשיתוף האוניברסיטאות בארץ במסגרתו יוצרים קהילות ופעילויות לסטודנטים ולחברי הסגל להגברת המודעות בנושא חדשנות אנרגיה. 

אנרגיקום עורכים וובינרים מרתקים בהשתתפות שחקני מפתח מחו"ל המשתפים בצרכים בין לאומיים, יוזמים האקתונים עם גופים כמו קבוצת בזן, הטכניון וסולאראדג', הקימו מועדון למשקיעים חלוצים בחדשנות אנרגיה, ועובדים עם הנהלות משרד הכלכלה והאנרגיה על אפיון הכשרת כח אדם לקראת אתגרים עתידיים. בנוסף, נהנים חברי הקהילה משיתוף ידע ורעיונות ברשתות החברתיות, בקבוצות וואצאפ ובניוזלטר חודשי. שביב מסכם ואומר "קיימות היום שפע הזדמנויות ליזמים טכנולוגיים להצטרף למהפכת החדשנות באנרגיה, ובין אם אתם כבר עוסקים בתחום או חולמים להיכנס, הקהילה שלנו היא המקום לגשת אליו."

לאתר הקהילה כנסו>>







תגיות