אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בואינג תשקיע 450 מיליון דולר במיזם שמפתח מוניות אוויר אוטונומיות מונית מעופפת אוטונומית Wisk | צילום: Wisk

בואינג תשקיע 450 מיליון דולר במיזם שמפתח מוניות אוויר אוטונומיות

יצרנית המטוסים האמריקאית תשקיע בחברת Wisk Aero, ששותפה למיזם יחד עם קיטי הוק, חברת תעופה חשמלית של המייסד המשותף של גוגל, לארי פייג'. לטענת החברה, כלי הטיס האוטונומי שלה יהיה הראשון שיאושר לשימוש בארצות הברית

25.01.2022, 21:13 | חדשות חוץ

בואינג התחייבה להשקיע 450 מיליון דולר במיזם שמפתח מוניות אוויר מוטסות אוטונומית. סימן נוסף לתיאבון המשקיעים לתעשייה שנמצאת בחיתוליה, אשר כבר כוללת עשרות חברות סטארט-אפ שמושכות מיליארדי דולרים בהשקעות. 

קראו עוד בכלכליסט:

יצרנית המטוסים האמריקאית הודיעה שתשקיע את הכספים בחברת Wisk Aero, שבסיסה בקליפורניה, ששותפה למיזם יחד עם חברת קיטי הוק, גם היא חברת תעופה חשמלית שמגובה על ידי המייסד המשותף של גוגל, לארי פייג'. ויסק שונה מרוב חברות המוניות האוויריות בזה שהיא מתמקדת בטיסה אוטונומית. החברה לא סיפקה תאריך בו אמור להתחיל לפעול המוצר שלה, אך אמרה שכלי הטיס האוטונומי שלה יהיה הראשון שיאושר לשימוש בארצות הברית. 

"אוטונומיות היא תנאי הכרחי לשימוש נרחב בכל יישומי תעופת האוויר המתקדמת, החל מטיסות נוסעים ועד טיסות מטען ומעבר להן. זו הסיבה שטיסה אוטונומית היא ליבת היוזמה שלנו", אמר מארק אלן, סמנכ"ל אסטרטגיה בבואינג. 

מונית מעופפת אוטונומית של Wisk, צילום: Wisk מונית מעופפת אוטונומית של Wisk | צילום: Wisk מונית מעופפת אוטונומית של Wisk, צילום: Wisk

יריבותיה של בואינג, איירבוס ואמבראייר, ביחד עם חברות סטארט-אפ משלהן, מפתחות גם הן מוניות אוויר חשמליות. זהו מהשווקים החמים ביותר לאחרונה, אף שרוב החברות טרם ייצרו אבטיפוס פועל שמסוגל לשאת נוסעים. 

בשנה שעברה שפכו משקיעים יותר מ-7 מיליארד דולר על חברות שמתמקדות בכל סוגי הפתרונות העתידיים לתחבורה אווירית, כך על פי ניתוח של חברת מקינזי. זו השקעה של יותר מפי שניים מסך ההשקעה בתעשייה הזאת בעשר השנים הקודמות. סך כל המימון לתעשייה הגיע ל-12.7 מיליארד דולר מאז 2010. 

התעשייה הודיעה על יותר מ-7,500 הזמנות עד כה של כל סוגי כלי הטיס, ובישרה על מערכות הנעה שההשקעה שנעשתה בהן מגיעה ל-30 מיליארד דולר. כמעט מחצית מ-7 מיליארד הדולר שגויסו ב-2021 הגיעה ממיזוגים באמצעות חברות ספאק. מניות של כמה מהחברות שנסחרות בבורסת ניו יורק נמצאות כיום מתחת למחירן המקורי בעקבות דעיכת התלהבות אצל המשקיעים. "אנו עומדים לראות שינוי ביעדים והקלה בלוחות הזמנים הנוקשים שהציבו לעצמן חלק מהחברות. עם זאת, זהו עתיד התחבורה", אמר רובין רידל, שותף במקינזי. 

תגיות