אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הקפאת הליכים ונאמן זמני לחברת זברה שירותי רכב חברת זברה שירותי רכב לא עמדה בתשלום עמלות לסוכנים | צילום: שאטרסטוק

צו הקפאת הליכים ונאמן זמני לחברת זברה שירותי רכב

צברה חובות בהיקף של כ־11 מיליון שקל. לחברה כ־200 אלף לקוחות והיא במגעים מול מספר רוכשים אפשריים. עו"ד נדב לב מונה כנאמן זמני

31.01.2022, 06:02 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא בסוף השבוע צו הקפאת הליכים לחברת זברה שירותי רכב ומינה לה את עו"ד נדב לב כנאמן זמני. בכך נעתר ביהמ"ש לבקשת החברה. מהבקשה שהגישה החברה עולה כי חובותיה עומדים על כ־11 מיליון שקל. 


קראו עוד בכלכליסט:


זברה שירותי רכב היא חברה לשירותי דרך, המיועדת לספק שירותים לנהגים מבוטחים ולקוחות קצה באמצעות חברות ביטוח וחברות במגזר העסקי והפרטי. בין שירותי החברה ניתן למנות שירותי גרירה וחילוץ, טיפול בבעיות קלות בשטח, החלפת צמיגים ועוד. פעילות החברה מתבססת על כ־200 אלף כתבי שירות (התחייבויות לאספקת שירותים למנויים) המהווים את לקוחות החברה. 


חברת זברה שירותי רכב לא עמדה בתשלום עמלות לסוכנים, צילום: שאטרסטוק חברת זברה שירותי רכב לא עמדה בתשלום עמלות לסוכנים | צילום: שאטרסטוק חברת זברה שירותי רכב לא עמדה בתשלום עמלות לסוכנים, צילום: שאטרסטוק

מהבקשה שהגישה החברה לשופט חגי ברנר באמצעות עוה"ד דנה פלד ומשה תורג'מן נטען  כי החברה פעילה משנת 1999 ו"בעלת מוניטין מצוין".  עוד נטען כי החברה מעסיקה 50 עובדים בהעסקה ישירה (חלקם מיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן) ובשנים האחרונות מחזור המכירות השנתי של החברה הוא כ־28 מיליון שקל בממוצע. 

החברה ציינה כי בימים אלה היא מנהלת משא ומתן מתקדם עם רוכשים פוטנציאלים לרכישת פעילותה. עוד עולה כי אף הוגשה הצעת רכישה. במסגרת הבקשה מציינת החברה כי משרדי החברה מצויים באזור. בין לקוחותיה: חברות הביטוח ליברה, איילון, שירביט, ביטוח חקלאי, ביטוח ישיר ועוד. 

 בבקשה נטען כי החל משנת 2019 החליטה החברה להרחיב פעילותה ולשם כך החלה לתמחר את שירותיה במחיר הפסדי על מנת להרחיב את מעגל לקוחותיה. "במשך שנתיים הפסידה החברה כ־4 מיליון שקל וכתוצאה מתזרים מזומנים שלילי לא עמדה בתשלום עמלות לסוכני מכירות במועד, עובדה שגרמה לסוכני המכירות למכור את כתבי השירות לחברות מתחרות. בשל כך, הכנסות החברה קטנו משמעותית", נטען. "נכון לרבעון אחרון לשנת 2021 העסיקה החברה יועץ כלכלי והחלה בהליכים של התייעלות בעזרתם צמצמה את הפסדיה מכ־4 מיליון שקל לכ־700 אלף שקל". 


עו"ד נדב לב, צילום:עמית שעל עו"ד נדב לב | צילום:עמית שעל עו"ד נדב לב, צילום:עמית שעל


מהבקשה עולה כי מתוך חובות של כ־11 מיליון שקל חבה החברה לבנקים כ־3.6 מיליון שקל, לספקים כ־4.5 מיליון שקל ולעובדים כחצי מיליון שקל. נכסי החברה מגיעים לכ־4 מיליון שקל. החברה טוענת עוד כי "ככל וניתן יהיה למכור את פעילות החברה לגורם מתחום הפעילות בהליך מהיר ככל הניתן, נראה שניתן יהיה להשיא תמורה אופטימלית ממימוש נכסי החברה ואולי אף לערוך הסדר נושים  ככל שיימצא הרוכש המתאים על ידי הנאמן הזמני שימונה".

בית המשפט מינה לחברה נאמן זמני ונתן צו הקפאת הליכים. כמו כן נקבע דיון ליום רביעי במעמד נושים מהותיים.

עו"ד נדב לב מסר: "חרף הקושי המשפטי, החברה פועלת בראש ובראשונה לשמירה על המשכיות ורציפות השירות ללקוחות".

תגיות