אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם דיפלומט מתקפלת: דוחה את העלאת המחירים עד אחרי פסח נועם וימן על רקע מוצרים של דיפלומט | צילום: קרן בן ציון

גם דיפלומט מתקפלת: דוחה את העלאת המחירים עד אחרי פסח

אחרי אסם וסנו - הלחץ עובד וגם יבואנית פמפרס, היינץ, מילקה וג'ילט דוחה את העלאת המחירים שהיתה אמורה להיכנס לתוקף בחודש הבא: "מצפים לראות את תרומת הממשלה בהקלה בנטל"

02.02.2022, 17:37 | נורית קדוש

הלחץ נותן את אותותיו וחברת דיפלומט - יבואנית פמפרס, היינץ, מילקה וג'ילט - מתקפלת ודוחה את העלאת המחירים, שהיתה אמורה להיכנס לתוקף בחודש הבא, לאחרי חג הפסח. 

קראו עוד בכלכליסט:


מדובר בצעד זהה לזה שנקטה אסם אתמול, כשהודיעה שתקפיא את ההתייקרויות לאחרי החג. קודם לכן היתה זו סנו שהודיעה כי"תהיה קשובה לרחשי הציבור", ותיזום הוזלות בימים הקרובים. מוקדם יותר פנתה חברת שטראוס לשרים וטענה כי בניגוד לטענתם לא העלתה מחירים זה עשור, והדבר יהיה בבחינת מוצא אחרון עבורה.

במכתב ששלח נעם וימן, מנכ"ל ומבעלי השליטה בדיפלומט, לשרי האוצר והכלכלה, כתב: "אנו נענים לבקשתכם, ולמרות הנזק הכספי דוחים את העלאת המחירים שהוכרזה על ידינו עד לאחר פסח, בעודנו מצפים לראות את תרומתה של הממשלה בהקלה בנטל". 


נעם וימן. לדבריו, כשהיצרנים הבינ"ל מייקרים מוצרים - דיפלומט נאלצת גם לייקר , צילום: יוני רייף נעם וימן. לדבריו, כשהיצרנים הבינ"ל מייקרים מוצרים - דיפלומט נאלצת גם לייקר | צילום: יוני רייף נעם וימן. לדבריו, כשהיצרנים הבינ"ל מייקרים מוצרים - דיפלומט נאלצת גם לייקר , צילום: יוני רייף


וימן ניסה להתנער מההאשמה שניסה לשפר רווחיות על חשבון הצרכן, וציין כי החברה אינה יצרנית, אלא יבואנית ומפיצה של מוצרי מזון וצריכה שונים בתחום תחרותי שאינו מאפשר רווחיות גבוהה. "העלות העיקרית של מוצרים אלו היא המחיר הנקבע על ידי היצרנים בחו"ל, מהם רוכשת דיפלומט את המוצרים. כאשר היצרנים הבינלאומיים מייקרים את המוצרים, דיפלומט נאלצת לייקר את המוצרים ללקוחותיה". 

וימן הוסיף עוד כי התחזקות השקל מול המטבעות הזרים כבר נלקחה בחשבון והביאה למיתון ההעלאות, והיצרניות שמהן דיפלומט קונה את המוצרים הן חברות ענק גלובליות, שכוחן המסחרי הוא אדיר ולכן יכולת המיקוח של דיפלומט ומקבילותיה ברחבי העולם מוגבלת ביותר. 

לטענת וימן, מעבר להעלאות המחירים שקיבלה דיפלומט מספקיה, נרשמה התייקרות משמעותית בתשומות במהלך השנה האחרונה, כגון במחירי ההובלה הבינלאומית, הארנונה המסחרית, עלויות העבודה, לצד המחסור בעובדים, וכן במחירי המים והדלק. 

את דבריו חתם וימן בכך שנדרש שיתוף פעולה מהמדינה: "זה הזמן לנסות ולפעול לשנות את המצב על ידי שיתוף פעולה בין הממשלה, היצרנים, היבואנים והקמעונאים הגדולים למציאת דרכים להורדת עלויות, כולל הפחתת מסים ישירים ועקיפים, הקלות רגולטוריות ועוד. כל הקלה כזו תועבר מידית להוזלת המוצרים ללקוחותינו. אנו פתוחים כמובן לכל דיאלוג בנושא, שכן במאמץ משותף של הסקטור העסקי ושל הממשלה ניתן בוודאות להגיע לתוצאה טובה יותר עבור כלל הציבור הישראלי".

תגיות