אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שבוע החדשנות

שמעון אלקבץ: "פרויקט נימבוס הוא הדבר הטוב ביותר שקרה למדינת ישראל"

מנכ"ל הזרוע הישראלית של ענקית הייעוץ אקסנצ'ר אמר בשבוע החדשנות של כלכליסט כי מכרז הענן הענק של ממשלת ישראל "יהיה הקטליזטור להתנעה של כל התעשייה לשם". לדבריו, "ברגע שהמדינה הכריזה על מעבר לענן גם הרגולציה תתכוונן בהתאם ובקצב מהיר ותאפשר לארגונים להעביר את המערכות שלהם לשם"

03.02.2022, 12:30 | מעין מנלה

"חוסר הוודאות הוא קטליזטור לארגונים להשתנות ולהגיב במהירות ובזמן מדויק", כך אמר שמעון אלקבץ, מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל בשיחה עם אליחי וידל במסגרת שבוע החדשנות של כלכליסט. 

קראו עוד בכלכליסט:

לדבריו, הדוגמא המדהימה ביותר של חדשנות במצבים של חוסר וודאות היא פיתוח חיסונים בזמן שיא. "ארגונים במצב של אי ודאות צריכים להגיע לנקודה שבה על ידי אימוץ של טכנולוגיות וחדשנות הם יהיו מסוגלים להגיב בזמן אמת עם רמת גמישות גבוהה ביותר". 

לפי אלקבץ, הקפיצה הבאה בחדשנות תגיע מעולמות הענן והדאטה. "אנחנו נמצאים בתחילתה של מהפיכה. החברות הישראליות עדיין לא נמצאות במלוא היכולת בעולמות של הענן והדאטה, יש חברות שמתחילות לעשות את הצעדים הראשונים ולהתכונן לכך, אך הן עדיין לא שם".

לדברי אלקבץ, "אם מסתכלים כמה שנים קדימה, גם בנושא של דור 5 - היום אנחנו נמצאים בתקופה שאנחנו כל הזמן זמינים, אם זה דרך המכונית שלנו שכבר הפסיקה להיות מכונית והפכה להיות מחשב נייד, אם זה דרך הטלפון האישי שלנו שזמין 24 שעות ונמצא איתנו לאורך כל הדרך, וכל מה שזז או לא זז. כל דבר היום מנוטר וצורך דאטה, לכן אני חושב שהדגש צריך להתמקד בתחומים האלה, הם הקטליזטורים של החדשנות. אנחנו הולכים לכיוון של תעשייה חכמה יותר, נקייה יותר, אנחנו עוברים לעולם של חדשנות, שמחייב אותנו להגיב בזמן אמת בצורה מדויקת ויעילה יותר".

שמעון אלקבץ בכנס החדשנות, אולפן כלכליסט שמעון אלקבץ בכנס החדשנות | אולפן כלכליסט שמעון אלקבץ בכנס החדשנות, אולפן כלכליסט

למדינה, אומר אלקבץ, יש תפקיד בעידוד חדשנות בארגונים. "אני חושב שפרויקט נימבוס הוא הדבר הכי טוב שקרה למדינת ישראל, והוא יהיה הקטליזטור להתנעה של התעשייה לשם. ברגע שהמדינה הכריזה על מעבר לענן ויצאה עם אותו מכרז מפורסם שזכו בו שני ספקים, גם הרגולציה תתכוון בהתאם ובקצב מהיר ותאפשר לארגונים להעביר את המערכות שלהם לענן".

אלקבץ מסביר כי "אין היום ארגון במדינת ישראל שלא חושב או מתכנן את הצעדים שלו לשם. ישנם ארגונים שמעדיפים לעשות את זה עקב אחר אגודל כי יש פה המון השלכות: גם ברמה של תפעול הארגון החדש - איך להתמודד עם המעבר לענן, וגם בנושא של ידע חדש והכשרה מקצועית, כאשר עם הצמיחה של השנתיים האחרונות כוח אדם הפך להיות לא זמין, מאוד יקר, וזה לדעתי אחד האתגרים שהתעשייה הזאת תצטרך להתמודד איתה". 

לגבי תחום ה-IT, אמר אלקבץ כי "המגמה בעולם היום היא שארגונים מתמקדים בליבת העסקים שלהם, בתחומי הצמיחה שלהם, בתחומים שבהם הם מבינים ושם נמצא הפוקוס - כל מה שהוא קומודטי (תהליכים זולים ופשוטים יחסית) הם מוציאים החוצה. בעולמות ה-IT כל הנושא של ניהול התשתיות, האחסון, התחזוקה ותפעול של אפליקציות, הוא קומודטי ואין סיבה לתחזק את זה ולשמר את זה בארגון עצמו"

על האפשרות שבגלל מיעוט הגופים שנותנים שירותי ענן יווצר לחץ פיננסי על הצרכנים אמר כי "אם ננתח את תעשיית ההייטק או ה-IT עשרים שנים אחורה אז ספקי החומרה היו כמה שחקנים מובילים כמו IBM, DELL, ו-HP ולא ראינו את זה שם. מה שהייתה זו כל הזמן תחרות מחירים והורדת מחירים של מוצרי החומרה והתוכנה. גם בעולמות התוכנה עצמה כשמסתכלים על השחקנים הגדולים - מיקרוסופט שהוא תאגיד ענק, שהיום פורץ לתחומים שאפל נמצאת בהם המון שנים: הצרכן הסופי, הגיימינג, מטאוורס; מערכות תפעוליות גדולות כמו אורקל ו-SAP, אנחנו נמצאים בדיוק באותה סיטואציה של מספר מובילים מרכזיים וסביב זה אקוסיסטם של חברות שהן שחקניות נישה". 

לאתר שבוע החדשנות 2022

לכל כתבות שבוע החדשנות לחצו כאן


תגיות