אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך ניסתה ג'ונסון אנד ג'ונסון למנוע פרסום כתבה לא מחמיאה אבקת טאלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון | צילום: רויטרס

כך ניסתה ג'ונסון אנד ג'ונסון למנוע פרסום כתבה לא מחמיאה

לפי כתבה בסוכנות רויטרס, ענקית התרופות והקוסמטיקה הקימה חברה בת שהוכנסה להליך פשיטת רגל; זאת במטרה לדון במסגרת ההליך בתביעות הרבות שהוגשו נגדה סביב אבקת הטלק מתוצרתה, שלפי הטענה גרמה לסרטן; ג'ונסון אנד ג'ונסון פנתה לביהמ"ש בטענה שרויטרס פרסמה על בסיס מסמכים שהושגו באופן לא חוקי, אך לבסוף נאלצה לחזור בה מהבקשה למנוע את הפרסום

05.02.2022, 09:51 | חדשות חוץ

חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון ניסתה למנוע פרסום כתבה בסוכנות הידיעות רויטרס בטענה שהיא מבוססת על מסמכים פנימיים חסויים, הנוגעים למהלכים שביצעה החברה כדי להילחם בתביעות שאבקת הטלק לתינוקות שלה מסרטנת. "התיקון הראשון לחוקה אינו רישיון להפרת החוק ביודעין", כתבה החברה בעתירה שהוגשה שלשום (ה') בבית המשפט בניו ג'רזי, אך נסוגה בה. התיקון הראשון לחוקה מגן על חופש העיתונות. 


קראו עוד בכלכליסט:



ברויטרס דיווחו כי בחברה השיקו בשנה שעברה תוכנית סודית בשם "פרויקט אפלטון" להעברת האחריות החוקית מכ-38 אלף תביעות שהוגשו בפרשת הטלק לחברת בת חדשה שהוקמה, והוכנסה להליך פשיטת רגל. המהלך נועד להגביל את החשיפה הפיננסית של ג'ונסון אנד ג'ונסון לתביעות. 



ג ג'ונסון אנד ג'ונסון | צילום: בלומברג ג


לאחר פרסום הכתבה ביקשו ברויטרס מהשופט מייקל קפלן לדחות את העתירה של החברה, בטענה שהיא לא רלוונטית יותר. פחות משעה לאחר מכן בג'ונסון אנד ג'ונסון ביטלו את הבקשה לקיום שימוע מיידי בנושא. בעתירה טענו בחברה כי בכוונתם להמשיך בדיונים מול רויטרס. 

עורכי הדין של רויטרס כינו את הניסיון הזה מצד ג'ונסון אנד ג'ונסון למנוע פרסום כ"ניסיון להגביל את השיח על נושא שיש בו עניין ציבורי". בחברה טענו כי ברויטרס השיגו מסמכים שהיו מוגנים מחשיפה ציבורית על ידי צו שופט, ואף דרשו לקבל בחזרה את המסמכים ולהימנע מפרסום מידע שנובע מהם. "זהו נושא מורכב שיש לדון בו בבית המשפט, בפורום שבו שני הצדדים יציגו את הטיעונים שלהם בצורה הולמת, ולא ידונו בכך דרך התקשורת", מסר בהצהרה דובר של החברה.  

לפי הפרסום השנוי במחלוקת, החברה הבת LTL הגישה באוקטובר בקשה להגנה מפני פשיטת רגל כדי ליישב את התביעות שהאשימו כי הטלק כולל חומרים מסרטנים, וזאת במקום לדון בכל אחת מהתביעות בנפרד בבית המשפט. בג'ונסון אנד ג'ונסון טוענים כי מדובר בהליך תקין. בחברה וסבורים כי המוצרים שלהם בטוחים לשימוש. 

באוקטובר 2019 ביצעה ג'ונסון אנד ג'ונסון ריקול ל-33 אלף בקבוקי טלק לתינוקות, לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) מצא כמות קטנה של אסבסט בבקבוק בודד. בהמשך, בעקבות אלפי תביעות שהוגשו נגד החברה, החלה ג'ונסון אנד ג'ונסון לשלם פיצויים. בנובמבר בשנה שעברה פסק בית המשפט בניו יורק פיצוי של 120 מיליון דולר לאישה בברוקלין ובעלה. האישה תבעה את החברה לאחר שחלתה בסרטן שלטענתה נגרם משימוש בטלק לתינוקות תוצרת החברה שהיה בו אסבסט. 


תגיות