אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרק מאמינה בפלטפורמת חיזוי התרופות של קיוריס הישראלית אהרון צ'חנובר יו"ר הוועדה המדעית בקיוריס (מימין) והמנכ"ל צחון בנטואיץ' | צילומים: קוריס, גיל נחושתן

בלעדי

מרק מאמינה בפלטפורמת חיזוי התרופות של קיוריס הישראלית

החברה הישראלית שפיתחה טכנולוגיית חיזוי המבוססת על בינה מלאכותית חתמה על הסכם בעשרות מיליוני דולרים לבדיקת תרופות של ענקית הפארמה

09.02.2022, 06:30 | מאיר אורבך

חברת קיוריס (Quris) הפועלת בתחום הבינה מלאכותית לפיתוח תרופות, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת הענק מרק (Merck) הגרמנית, כך נודע ל"כלכליסט". 

קראו עוד בכלכליסט:


ההסכם בין שתי החברות הוא בלעדי למחלה אחת בלבד לתקופה של חמש שנים. מרק תוכל להשתמש בפלטפורמה של קיוריס כדי לבדוק תרופות שלה, ולזהות את אלה שבטוחות לשימוש. במסגרת ההסכם, שלפי הערכות אמור להניב לחברה הישראלית עשרות מיליוני דולרים בהתאם לאבני דרך, מרק תקבל גישה לפלטפורמת החיזוי של קיוריס, לצד המשך ניסויים קליניים בגישה המסורתית והשוואת ביצועיהם של שני המסלולים. פלטפורמת החיזוי של קיוריס משלבת בין רקמות אנושיות ממוזערות על שבבים, ננו־חיישנים ובינה מלאכותית, במטרה לחזות אילו תרופות יפעלו בצורה בטוחה ויעילה בגוף האדם.

״תעשיית הפארמה מטמיעה תהליכים מודרניים בגילוי תרופות, וחדשנות בבינה מלאכותית משחקת תפקיד משמעותי בהקשר הזה״, אומר רוברט לנגר, שותף־מייסד בחברת התרופות מודרנה, פרופסור ב־MIT, שנמנה על חברי הוועדה המדעית בקיוריס. ״עם התרחבות הפעילות של קיוריס עם חברות מעולם הפארמה, הדבר עשוי להוביל לשיטות חדשות לגילוי תרופות בשנים הבאות״. במסגרת שיתוף הפעולה בין שתי החברות, מרק תקבל גישה לפלטפורמה החיזוי של קיוריס לזיהוי ראשוני של רכיבים המהווים סכנת הרעלה לכבד בתרופות שבפיתוח. אם פיתוח התרופה יצליח, קיוריס תהנה מתגמול הוני משמעותי.


אהרון צ אהרון צ'חנובר יו"ר הוועדה המדעית בקיוריס (מימין) והמנכ"ל צחון בנטואיץ' | צילומים: קוריס, גיל נחושתן אהרון צ


״תהליך פיתוח התרופות חייב להשתפר. תרופות שפועלות בהצלחה על עכברים לעיתים קרובות נכשלות בניסויים קליניים בבני אדם״, אומר ד״ר צחון בנטואיץ׳ מנכ״ל קיוריס.

״בשנים האחרונות דמויות בולטות בעולם הבינו כי ניסויים בעכברים לא מדמים בצורה אמינה את שיתרחש בבני האדם. זאת, לצד המטרה לצמצם את הניסויים בבעלי חיים, מעורר צורך משמעותי בפיתוח מבוסס בינה מלאכותית״, אומר חתן פרס נובל פרופ׳ אהרון צ׳חנובר, יושב ראש הוועדה המדעית של קיוריס. ״שיתופי פעולה עם חברות פארמה, כמו מרק, יסייעו לנו ליישם את פלטפורמת הבינה המלאכותית של קיוריס לטובת חיזויים קליניים. אם הדבר יעלה יפה, הוא יוביל לשינוי חיוני בעולם פיתוח התרופות, שייעשה מהיר, בטוח וזול יותר״.

החברה הודיעה לאחרונה על גיוס סיד בהיקף של 28 מיליון דולר בהובלת הקרנות Welltech Ventures, iAngels ו־Glenrock Capital, לצד משקיעים בולטים כמו ד״ר קובי ריכטר, רמי אונגר, מתיו ברונפמן ועוד. פרופ׳ אהרון צ׳חנובר, חתן פרס נובל, ופרופ׳ רוברט לנגר מייסד חברת מודרנה משמשים כיועצים בחברה מאז הקמתה.

תגיות