אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ויקריוס הישראלית גייסה 24 מיליון דולר מייסדי ויקריוס | צילום: ריקי רצ'מן

ויקריוס הישראלית גייסה 24 מיליון דולר

חברת הסייבר שנוסדה ב-2016 פיתחה פלטפורמה המאפשרת שיתוף פעולה בין צוותי מיחשוב וצוותי אבטחת מידע, המונע בעיות הנוגעות לסינכרון בתהליכי תיקון. את הגיוס לחברה הובילה AllegisCyber Capital

09.02.2022, 13:00 | מאיר אורבך

חברת הסייבר הישראלית ויקריוס (Vicarius), שפיתחה פלטפורמה לתיקון פרצות אבטחה גייסה 24 מיליון דולר בהובלת AllegisCyber Capital, קרן JVP ו-AlleyCorp ובהשתתפות בכירים מ-Okta ,SecurityScorecard ו-Exabeam.

קראו עוד בכלכליסט:

סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לוויקריוס לשלש את מספר העובדים שלה עד לתום השנה הנוכחית. החברה תשתמש בכספי הגיוס להרחבת צוותי המכירות, התמיכה והפיתוח כדי לתת מענה מקיף ליותר מ-150 הלקוחות הפעילים שלה. לחברה מטות בניו יורק ובישראל, בהם מועסקים 25 עובדים.

החברה נוסדה ב-2016 על ידי מיכאל אסרף, רועי כהן ויוסי זאבי, ופועלת היום מניו יורק ותל אביב. הפיתרון שהחברה פיתחה מאפשר שיתוף פעולה בין צוותי מחשוב וצוותי אבטחת המידע. "זו בעיה בת 15 שנים שטרם נפתרה", מסביר מיכאל אסרף, מנכ"ל ויקריוס. "מניסיוננו, אנו מבינים את הבעייתיות והתסכול כשקיים חוסר סינכרון בתהליכי תיקון נאותים. הטכנולוגיה שלנו מאחדת את צוותי האבטחה וה-IT כדי שאלה יוכלו לטפל בבעיות האבטחה שלהם בצורה יעילה יותר". 

מייסדי ויקריוס, צילום: ריקי רצ מייסדי ויקריוס | צילום: ריקי רצ'מן מייסדי ויקריוס, צילום: ריקי רצ

לדברי גדי פורת, שותף כללי ב-JVP, "לחברת ויקריוס יש צוות חזק, חזון ברור וטכנולוגיה יוצאת דופן". "עדכון גרסאות הוא הליך סטנדרטי שקורה בכל חברה בארגונים גדולים ובינוניים", הוא מוסיף. "אם לא מעדכנים גרסה גובר הפוטנציאל לפרצה. ויקריוס מאפשרת לאנשי ה-IT והאבטחה בארגון לקבל תמונה מלאה בזמן אמת על כלל המערכות בארגון - תהליך שכולל זיהוי, תעדוף והגנה על תוכנות, מיפוי החולשות, חשיפת איומי סייבר ותעדוף הטיפול בהם, תוך שליטה מלאה במערכת ואפשרות לחסום את הפרצות גם לפני שמתקבלות הגרסאות החדשות. לחברה יש פוטנציאל גדול להפוך למובילת שוק ואנו שמחים לסייע לצוות לממש את יעד זה".

גיוסים גם לאמפליקיישן ולקנוניק סקיוריטי

הסטארט-אפ אמפליקיישן (Amplication) גייס 6.6 מיליון דולר בהובלת ינאי אורון, שותף מנהל בקרן ורטקס, ודרור נחומי, שותף ב- Norwest Venture Partners, מהמשקיעים הראשונים בגונג. כמו כן, חברת הסייבר  Canonic Security, גייסה אף היא  גיוס סיד של 6 מיליון דולר    מ : First Round Capital, Elron Ventures, SV Angel, Operator Partners ו- toDay Ventures.

אמפליקיישן, שהוקמה בשנה שעברה, מפתחת פלטפורמה המיועדת למפתחים בארגונים ומקצרת את תהליכי הפיתוח באופן משמעותי על ידי מתן אפשרות למתכנתים לייצר בצורה אוטומטית את כל הקוד לתשתיות המוצר.

הסטארט-אפ הוקם לפני כשנה על ידי יובל חזז  (CEO), לשעבר מנהל טכנולוגי ראשי של Q-nomy שמפתחת פתרונות לניהול תהליכי עבודה. "בניתי את Amplication כפרויקט קוד פתוח כדי להפוך את תהליך הפיתוח ליעיל יותר על ידי ביטול משימות פיתוח שחוזרות על עצמן - בעיה רווחת שמטרידה מפתחים שנתקלתי בה באופן אישי כמנהל טכנולוגי. מאז ההשקה בינואר 2021, אנחנו רואים אימוץ מדהים של הפלטפורמה על ידי קהילה של אלפי מתכנתים המשתמשים במוצר ותורמים באופן פעיל לפיתוחו", אמר יובל חזז. "המימון יאפשר לנו להרחיב את השימוש בפלטפורמה, שכבר נתמכת ע"י קהילת מתכנתים ב-160 מדינות ולהחדיר לשוק גרסה ארגונית של הפלטפורמה".

יובל חזז, מנכ"ל אמפליקיישן, צילום: אמפליקיישן יובל חזז, מנכ"ל אמפליקיישן | צילום: אמפליקיישן יובל חזז, מנכ"ל אמפליקיישן, צילום: אמפליקיישן

בסבב הגיוס השתתפו עדי גוזס, שותפה ב- Entree Capital, אבישג בוחבוט, מייסדת  Velocity Ventures, מהמשקיעות הראשונות ב-Deci, רן שריג ואפי כהן מייסדי דאטורמה,  ניצן שפירא ורן רבנזפט, מייסדי Epsagon שנמכרה לסיסקו, ברק שוסטר ועידן טנדלר מייסדי Bridgecrew שנמכרה לפאלו אלטו, אלון גירמונסקי מייסד UP9, וגיא פיגל מייסד SignifAI שנרכשה על ידי New Relic.

 Canonic Security הוקמה בשנת 2020 על ידי צוות יזמים מנוסים בתעשיית הסייבר, מנכ"ל החברה בוריס גורין וסמנכ״ל טכנולוגיות ניב שטיינגרטן. בתפקידו הקודם גורין כיהן כמנהל פעילות מחקר אבטחת מידע  ב-Proofpoint  . ניב שטיינגרטן לשעבר מייסד ושותף ב-OverOps, הוביל את התכנון והפיתוח של אחד הפתרונות הראשונים בתחום ניתוח ביצועי אפליקציות.




תגיות