אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגוגל מפות של בדיקות הדם: סקופיו לאבס הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר צוות סקופיו | קרדיט: דייויד גראב

הגוגל מפות של בדיקות הדם: סקופיו לאבס הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

בגיוס לסטארט-אפ שפיתח סורק דיגיטלי שנועד להחליף את הספירה הידנית של תאי הדם השתתפה קרן אורום ונצ'רס של מוריס קאהן. סקופיו גייסה עד כה 84 מיליון דולר והיא מעסיקה 85 עובדים ומתכוונת להכפיל את מצבת כוח האדם בעקבות הגיוס הנוכחי

09.02.2022, 16:00 | מאיר אורבך

הסטארט-אפ הישראלי סקופיו לאבס (Scopio Labs), שפיתח מיקרוסקופ דיגיטלי, גייס 50 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי (Series C). את הגיוס הוביל שותף אסטרטגי מעולם הפארמה שאת שמו החברה אינה מפרסמת לצד משקיעים אסטרטגיים הפועלים בתחום -  OurCrowd, קרן אורום ונצ'רס של מוריס קאהן, Ilex Medical, מזרחי טפחות invest ומשקיעים נוספים. החברה גייסה עד היום 84 מיליון דולר ומעסיקה 85 עובדים, מתוכם 67 בתל אביב והשאר בארה"ב ובבריטניה. היא מתכוונת להשתמש במשאבים החדשים כדי להכפיל את מספר העובדים עד לסוף השנה ולהרחיב את מאמצי הפיתוח, המכירות והשותפויות האסטרטגיות בשווקים שונים בעולם. 

קראו עוד בכלכליסט:

בדיקת הדם היא אחד הכלים החשובים והנפוצים ביותר בתהליך האבחון הרפואי ומדי שנה מתבצעות מיליארדי בדיקות ברחבי העולם. כיום, תהליכי פענוח של משטחי דם בעולם עדיין מתבצעים ברובם באופן ידני, באמצעות התבוננות דרך מיקרוסקופ ומיון תאים לפי סוג כדי לאתר חריגות שיכולות להצביע על מחלות שונות. אף על פי שכבר נעשו בעבר ניסיונות לשילוב טכנולוגיות דיגיטליות בתחום ההמטולוגי, הפתרונות היו מוגבלים וכללו צילום וניתוח של כמות קטנה של תאים, ללא הקשר של כלל הדגימה. המשמעות היא איבוד מידע חיוני המצוי בדגימה ולכן במקרים רבים חוקרים ורופאים עדיין נאלצים לחזור למיקרוסקופ הידני כדי להגיע למסקנה הקלינית הנדרשת.

כפי שהמפות הדיגיטליות, דוגמת Google Maps, שינו את עולם הניווט, כך גם הסורק הדיגיטלי של סקופיו לאבס מחולל מהפיכה בעולם ההמטולוגיה. המכשיר של סקופיו יוצר מידע חדש שלא היה זמין עד כה בזכות פיתוח טכנולוגיה מתקדמת של צילום חישובי (Computational Photography) המאפשרת לראשונה סריקה מהירה של משטחים נרחבים ברזולוציה הגבוהה בעולם. באמצעות הפלטפורמה של סקופיו ניתן "לצלול" לתוך הסריקה, לנוע בתוכה ולפענח את הבדיקה ברמת חדות גבוהה. כמו כן, היא מאפשרת לעובדי מעבדה ולהמטולוגים לשלוח את הסריקות לעמיתים ולבצע התייעצות במהירות ומכל מקום.

ארז נעמן ואיתי חיות, מייסדי סקופיו , קרדיט: דייויד גראב ארז נעמן ואיתי חיות, מייסדי סקופיו | קרדיט: דייויד גראב ארז נעמן ואיתי חיות, מייסדי סקופיו , קרדיט: דייויד גראב

בזכות המידע הדיגיטלי הייחודי שסקופיו יוצרת ניתן גם לשלב בתהליכי הפענוח כלים תומכי החלטה מבוססי בינה מלאכותית המאפשרים אוטומציה וייעול של התהליך. מוצר הדגל של החברה, ה – Full Field Peripheral Blood Smear Application מאושר על ידי ה–FDA האמריקאי וה–CE האירופי, וכבר מיושם כיום במעבדות המטולוגיות ברחבי העולם. סקופיו לאבס שוקדת על פיתוח והפצה של יישומי AI נוספים, כולל האפליקציה הראשונה בעולם לניתוח דגימות מח עצם (Bone Marrow Aspirate).

שוק האבחון הרפואי מרחוק צמח מאוד בעשור האחרון, עם התפתחות הטכנולוגיה שיצרה תחומים כמו טלה-רדיולוגיה. כך יכולים מומחים לבחון מרחוק צילומים מכל מקום בעולם. מגיפת הקורונה האיצה את המגמה וכעת סקופיו לאבס מביאה את מהפיכת האבחון מרחוק גם לתחום ההמטולוגיה והמורפולוגיה ויוצרת למעשה תחום חדש של טלה-המטולוגיה.

"אדם לא צריך לספור דברים במאה ה-21"

"רוב הבדיקות שרופא שולח חולה לעשות לא השתנו בשנים האחרונות", אומר איתי חיות, מנכ"ל החברה ואחד היזמים שלה. "כל בדיקות הדם עדיין מתבססות על אדם שסופר תאים לבנים. אדם לא צריך לספור דברים במאה ה-21. אנחנו עושים דיגיטציה מוחלטת של הדגימה בסורק שפיתחנו. אנחנו מייצרים קובץ דיגיטלי של התמונה ובקובץ ניתן לראות את כל תאי הדם. המומחה שמאבחן יכול לשבת בכל מקום בעולם והכלים שלנו מאפשרים לעשות אנליזה של המידע - ולא רק מערכות תומכות החלטה. המערכת לא מוגבלת כמו בני אדם והיא מאפשרת להפיק מהדגימות הרבה יותר - למשל, גילוי מוקדם וניטור של מחלות. זו מהפכה באיך שעושים בדיקות דם. יש הרבה חברות של רדיולוגיה ו-CT שמיחשבו את הליך הבדיקה, אבל הן עובדות בתחומים שכבר יש בהם דיגיטציה. בדם ובתאים היתה בעיה טכנית כי אלה בדיקות שדורשות רזולוציה הרבה יותר רחבה. היינו צריכים להשקיע שנים, לעשות דיגיטציה ולייצר מיקרוסקופ דיגיטלי שמייצר תמונה ברזולוציה כזאת". 

מוריס קאהן, מייסד Aurum Ventures, הסביר את החלטתו להשקיע בחברה: "סקופיו הצליחה, באמצעות פיתוח טכנולוגי, להעביר דיסציפלינה רפואית למרחב הדיגיטלי. מדובר בחברה מרתקת מבחינה טכנולוגית אך חשוב מכך, מדובר ב'משנה משחק' בכל הקשור לאבחון מוקדם ומציל חיים. אני נרגש לראות את הטכנולוגיה של החברה כבר מיושמת בבתי חולים ובמעבדות ברחבי העולם". 


תגיות