אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התובע הכללי של טקסס תובע את מטא על שימוש בנתוני זיהוי פנים ללא הרשאת המשתמשים מארק צוקרברג , מייסד ומנכ"ל מטא | Reuters

התובע הכללי של טקסס תובע את מטא על שימוש בנתוני זיהוי פנים ללא הרשאת המשתמשים

התביעה לפיצויים של מיליארדי דולרים מהחברה-האם של פייסבוק טוענת כי היא ניצלה מידע שנאסף במסגרת פיתוח הטכנולוגיה להשגת רווח מסחרי - ואף העבירה אותם לצדים שלישיים. פייסבוק: לתביעה אין בסיס

15.02.2022, 12:50 | חדשות חוץ

התובע הכללי של טקסס קן פקסטון הגיש תביעת פיצויים במיליארדי דולרים ה נגד החברה-האם של פייסבוק, מטא, בטענה שהיא השתמשה במידע ביומטרי פרטי, שאותו הוציאה ממערכת לזיהוי פנים, וזאת ללא הסכמת המשתמשים.

קראו עוד בכלכליסט:


בכתב התביעה מואשמת המדיה החברתית, שייסד מארק צוקרברג, באיסוף מיליוני זהויות ביומטריות מתמונות ומסרטונים שפורסמו בפלטפורמה שלה "מבלי לקבל הסכמה רשמית" מהמשתמשים, ובכך הפרה את חוקי הפרטיות במדינה. 

הנתונים נאספו גם מאנשים שלא נרשמו לפלטפורמה, אך תמונותיהם הועלו בחשבונות של אנשים אחרים. המידע נאסף כחלק מפיתוח הטכנולוגיה לזיהוי פנים של החברה "לטובת השגת רווח מסחרי", נכתב בתביעה. עוד צוין בה כי פייסבוק לא מחקה את הנתונים בתוך פרק זמן סביר, והעבירה את המידע לצדדים שלישיים "שהמשיכו וניצלו את הנתונים". 

"פייסבוק לא תמשיך לנצל את האנשים ואת ילדיהם מתוך כוונה להרוויח על חשבון הבטיחות והרווחה של אחרים", אמר פקסטון. "זו דוגמה נוספת להתנהלות העסקית הנלוזה של חברות הטכנולוגיה הגדולות - וחייבים לעצור זאת".


מארק צוקרברג מדגים את פיתוחי פייסבוק, המבוססים על זיהוי פנים, צילום מסך מפייסבוק מארק צוקרברג מדגים את פיתוחי פייסבוק, המבוססים על זיהוי פנים | צילום מסך מפייסבוק מארק צוקרברג מדגים את פיתוחי פייסבוק, המבוססים על זיהוי פנים, צילום מסך מפייסבוק

בתביעה מואשמת פייסבוק בהפרת החוק בטקסס "לא מאות או אלפי או אפילו מיליוני פעמים - אלא מיליארדי פעמים". לכן המדינה תובעת קנס של 10,000 דולר על כל הפרה. מפייסבוק נמסר כי לתביעה אין בסיס.

בנובמבר האחרון הודיעה פייסבוק כי היא מבטלת את המערכת לזיהוי פנים ומוחקת את הנתונים שנאספו ממיליארד משתמשים. כתוצאה מכךק הופסקו מאפיינים שאפשרו למשתמשים לקבל התראות אוטומטיות, אם הם הופיעו בתמונות או בסרטונים שהעלו אחרים בפלטפורמה,  או הצעות את מי לתייג בתמונות שמעלים. המהלך ננקט גם בעקבות הרחבת הביקורת מצד הרגולטורים בנוגע לטכנולוגיות זיהוי הפנים, מתוך חשש להפרת פרטיות והטיות של האלגוריתם. 

בשנה שעברה נאלצה פייסבוק לשלם 650 מיליון דולר ליישוב תביעה ייצוגית שהוגשה נגדה באילינוי, ובמסגרתה נטען שהחברה הפרה את חוקי הפרטיות הביומטרית באמצעות הוצאת מידע ממערכת תיוג הפנים בלי לקבל את הסכמת המשתמשים לכך. 

טכנולוגיית זיהוי הפנים צפויה להיות מהותית ליישום שאיפותיה העתידיות של פייסבוק לבניית מטאוורס נרחב, המאוכלס באווטארים בעלי מראה אנושי ככל האפשר. 




תגיות