אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזינוק במניית טאואר: כמה הרוויחו המוסדיים, ומה יצא מזה למשקיעים? שטרות שקלים מס דן אנד ברדסטריט | צילום: Pixabay

הזינוק במניית טאואר: כמה הרוויחו המוסדיים, ומה יצא מזה למשקיעים?

הפניקס היא המחזיקה והמרוויחה הגדולה אחרי ששווי טאואר זינק ב-40% ל-17 מיליארד שקל, עקב מכירתה לאינטל; אך לא כל הרווחים של הפניקס יגיעו לעמיתים; מגדל הוא המוסדי עם האחזקה השנייה בגודלה בטאואר, שם כל הרווחים יופנו לעמיתים; פירוט רווחי המוסדיים בכתבה

15.02.2022, 15:14 | אלמוג עזר

אינטל תרכוש את טאואר סמיקונדקטור הישראלית ב-5.4 מיליארד דולר במזומן. ההודעה על "האקזיט" החלומי הביאה לנסיקה של 40% במניית יצרנית השבבים הישראלית. הזינוק במנייה ועליית הערך של טאואר לכדי כמעט 17 מיליארד שקל תורגש היטב בכיסם הפרטי של המוסדיים ותבוא לידי ביטוי גם בנכסי הציבור – בקרנות הפנסיה, קופות הגמל, קרנות ההשתלמות וקרנות הנאמנות.


קראו עוד בכלכליסט:


על פי בדיקת כלכליסט, המוסדיים הגדולים הם בעלי אחזקה כוללת של כמעט 4 מיליארד שקל במניות החברה בוול סטריט ובתל אביב. המוסדי עם האחזקה הכוללת הגדולה ביותר הוא הפניקס עם מניות בהיקף של כמיליארד שקל שמהווים 7.66% ממניות החברה. על פי החברה, האחזקה של הפניקס ואקסלנס, תחת מנהל ההשקעות גיא שרייבר, הניבה רווח של כמעט 500 מיליון שקל. אם כי לא כל החשיפה של הפניקס תגיע לעמיתים. אמנם רוב האחזקה של הפניקס, 5.3%, מושקע בנכסי החיסכון ארוך טווח והנוסטרו, אך שאר האחזקות נעשות בעקבות אחזקה בנגזרים של החברה. 


הפניקס ראשונה מבין המוסדיים באחזקותיה בטאואר ועל כן ברווחים מהזינוק במניה; משרדי אינטל ומפעל טאואר, צילום: אינטל, טאואר הפניקס ראשונה מבין המוסדיים באחזקותיה בטאואר ועל כן ברווחים מהזינוק במניה; משרדי אינטל ומפעל טאואר | צילום: אינטל, טאואר הפניקס ראשונה מבין המוסדיים באחזקותיה בטאואר ועל כן ברווחים מהזינוק במניה; משרדי אינטל ומפעל טאואר, צילום: אינטל, טאואר


מגדל הוא המוסדי עם האחזקה השנייה בגודלה. נכון לתחילת השנה החברה מחזיקה פוזיציה בהיקף של 720 מיליון שקל שמהווים 6.15% מהחברה. האחזקה של טאואר הניבה לה רווח של 430 מיליון שקל שיופנה כולו לעמיתים, מאחר שמגדל אינה מחזיקה את המניה בנוסטרו. 

כלל הוא המוסדי עם האחזקה השלישית בגודלה בהיקף של 750 מיליון שקל שמהווים 5.8% ממניות טאואר. אחזקה זו תניב רווח של 300 מיליון שקל עבור כלל.

על פי מנהל ההשקעות הראשי של כלל, ברק בנסקי, רוב האחזקה של טאואר נעשתה בחודשים האחרונים. בנסקי מסביר כי "באופן כללי החזקנו בשנים האחרונות פוזיציה נמוכה בטאואר, אבל הקפדנו על שמירה של פוזיציה גדולה בשוק השבבים לאחר שהבנו כי יש חוסר מהותי בשבבים מסביב לעולם. בשנים האחרונות בעיקר החזקנו את השמות הגדולים כמו אינטל ו-TSMC ובחברות שתומכות בענף. בתקופה האחרונה הבחנו שהחוסר בשוק נובע דווקא בשבבים הפשוטים שאינטל מייצר לתחום הרכבים ומוצרי החשמל". 

בנסקי הוסיף כי "במצב היום אין יותר השקעות במפעלים ישנים, אלא התמקדות בשבבים חדשים. גם יצרניות השבבים הישנים עוברות הסבה על מנת לייצר שבבים חדשניים. במציאות הזו לטאואר יש יתרון מאחר שהיא מחזיקה בהתמחות בשבבים פשוטים יותר ועל כן החלטנו להגדיל בצורה משמעותית את הפוזיציה בחברה. זה לא היה פשוט מאחר שאין סחירות גבוהה במניות החברה בישראל שתאפשר רכישה בשווי של 370 מיליון שקל. לכן, בחודשים האחרונים עבדנו כדי לרכוש במנות קטנות יותר".

הראל מחזיקה 5.2% בטאואר, כאשר רוב האחזקות נעשות במניה שנסחרת בנאסד"ק. זאת, ככל הנראה על רקע האפשרות לסחור בכמויות גבוהות יותר. האחזקה של הראל טרם העליות האחרונות מסתכמת ב-187 מיליון דולר. מנורה מבטחים מחזיקה בפוזיצה בהיקף של 550 מיליון שקל בחברה ותרשום רווח של 275 מיליון שקל. 


תגיות