אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילן שוחט יחליף את רם בלינקוב כיו"ר ועדת האיתור למנהל רשות החברות אילן שוחט מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל | צילום: אלכס קולומויסקי, דוברות המפלגה ישראל ביתנו

בלעדי

אילן שוחט יחליף את רם בלינקוב כיו"ר ועדת האיתור למנהל רשות החברות

שר האוצר אביגדור ליברמן מינה לתפקיד את שוחט, המשמש כמנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, במקום מנכ"ל האוצר שהתפטר מתפקיד יו"ר הוועדה; בלינקוב הסביר זאת בעומס שמוטל עליו; בלשכת השר הדפו את הדיווחים על קרע בין השניים; מחר תתכנס ועדת האיתור לישיבתה הראשונה

15.02.2022, 20:00 | צבי זרחיה

שר האוצר אביגדור ליברמן מינה מנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אילן שוחט, כיו"ר ועדת האיתור למנהל רשות החברות - כך נודע לכלכליסט. הוא יחליף את מנכ"ל האוצר רם בלינקוב שהתפטר מתפקיד זה כמה חודשים לאחר מינויו, וזאת בשל "עומס המוטל עליו". בלינקוב משמש גם כממלא מקום מנהל רשות החברות. 


קראו עוד בכלכליסט:


שוחט, לשעבר ראש עיריית צפת שימש במשך תקופה קצרה כחבר כנסת מטעם ישראל ביתנו. בראש המשרד לפיתוח הנגב והגליל עומד השר עודד פורר מישראל ביתנו.


אילן שוחט , צילום: דוברות המפלגה ישראל ביתנו אילן שוחט | צילום: דוברות המפלגה ישראל ביתנו אילן שוחט , צילום: דוברות המפלגה ישראל ביתנו



ועדת האיתור צפויה להתכנס מחר (ד') לישיבתה הראשונה. בוועדה חברים גם עו"ד גיא רוטקופף, לשעבר מנכ"ל משרד המשפטים וכיום מנכ"ל איגוד חברות הביטוח, וורד אבוטבול, מנהלת אגף המכרזים בנציבות שירות המדינה. אבוטבול החליפה את חגית רשף שהיתה חברה בועדה ויצאה ללימודים מטעם קרן וקסנר.  

בלינקוב כאמור נימק התפטרותו בעומס המוטל עליו. בלשכת שר האוצר הדפו את הטענות לקרע בין השר למנכ"ל טענו כי היחסים בין השניים טובים.  

 לוועדה הוגשה מועמדותם של 71 מועמדים, ואלו שעברו את הסינון כבר קיבלו הודעה על כך. 


רם בלינקוב, צילום: אלכס קולומויסקי רם בלינקוב | צילום: אלכס קולומויסקי רם בלינקוב, צילום: אלכס קולומויסקי



אחת המועמדות הבולטות היא עו"ד מיכל רוזנבוים בעלת משרד עורכי דין ובעלת חמישה תארים אקדמיים. היא מעניקה ייעוץ משפטי לתאגידים ציבוריים גדולים בתחומי המשפט המינהלי תאגידי ובכלל זה רגולציה, חקיקה, ביקורת ועוד. בין הממליצים עליהה: קובי בר נתן, הממונה על השכר באוצר; מרדכי כהן, לשעבר מנכ"ל משרד הפנים; השופטים בדימוס ורדה אלשיך ודוד חשין; וגם פרופ' אסף מידני ופרופ' שרון חנס. 

מועמדת בולטת אחרת היא אווה מדיז'בוז' שמכהנת כמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה. מדיז'בוז' כיהנה כדירקטורית בחברת נמלי ישראל, כשבלינקוב היה היו"ר שלה. 

בלינקוב: "אני עוסק בנושאים כבדי משקל"

במכתב ההתפטרות שלו  מראשות ועדת האיתור כתב בלינקוב, כי בנוסף לתפקידים שהוא ממלא "אני עסוק בשורה של נושאים כבדי משקל, וביניהם: ראשות ועדה לבחינת מבנה הרגולציה הפיננסית, הצוות הבין-משרדי לבחינת תופעת הפשיעה בחברה הערבית הנובעת מהתנהלות השוק השחור בתחום הפיננסי ואך לאחרונה עסקתי בנושא יוקר המחיה וכן שר האוצר הטיל עלי משימה כבדת משקל בתחום הריכוזיות במשק". 

עוד ציין בלינקוב כי "לכל אלה יש להוסיף את כהונתי בראשות הוועדה למכירת מניות המדינה אשר עוסקת בשני הליכי הפרטה בחברת נמל חיפה ובחברת הדואר שגם היא גוזלת משאבי זמן ניכרים. לכל אלה, יש להוסיף את ענייני המשרד השוטפים".

רשות החברות הממשלתית מתנהל מאז דצמבר 2020 בלא מנכ"ל קבוע לאחר שעו"ד ינקי קוינט מונה כמנהל רמ"י. לפני כחצי שנה מונה בלינקוב כאמור כממלא מקום מנהל הרשות אבל הוא לא עוסק במינויים של דירקטורים. 

ברשות החברות עצמה מועסקים כ־70 עובדים, ותקציבה עומד על כ־27 מיליון שקל בלבד. אבל הביקוש למשרת המנהל מוסברת בכוחה הרב של הרשות ובהשפעתה, בין היתר, על מינויים של עשרות דירקטורים ויו"רים ב־70 החברות הממשלתיות המעסיקות כ־60 אלף עובדים. בימים אלה מקדמת הרשות את הקמת נבחרת הדירקטורים החדשה לחברות ממשלתיות. שר האוצר והשר המופקד על החברה הממשלתית חותמים על מינוי הדירקטורים.


תגיות