אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת אילה אגם שיווקה את כל שטחי המשרדים במגדל מס' 1 בפרויקט Ayala Towers המגדל השני בעיצומו של השיווק אילה אגם פרויקט משרדים חדשני | יח"צ

חברת אילה אגם שיווקה את כל שטחי המשרדים במגדל מס' 1 בפרויקט Ayala Towers המגדל השני בעיצומו של השיווק

שילוב של מאפייני פרויקט מגדלי המשרדים Ayala Towers כמו עירוב השימושים והבנייה החכמה, יחד עם פיתוח תחבורתי לאומי שהביא קו מטרו וכבישים ראשיים לאזור – הביא לביקוש ענק בפרויקט, כשכל המשרדים במגדל אחד מתוך שניים כבר שווקו אלה הם הגורמים שהזניקו את הביקוש

17.02.2022, 14:45 | בשיתוף אילה אגם

בפארק העסקים החדש שנבנה על שטח העיר באר יעקב, במתחם צריפין, מקימה חברת היזום אילה אגם פרויקט משרדים חדשני במה שנחשב למגדלי התעסוקה הראשונים של האזור. החברה הוותיקה ובעלת הניסיון שבבעלות ובניהולם של יוצאי הדרג הבכיר בצה"ל, איתן לוי וג'קי סוויסה, הודיעה באחרונה על הצלחה בולטת בשיווק שטחי המשרדים בפרויקט.

פרויקט Ayala Towers - צמד מגדלים בני 17 קומות, ומתחתיהן קומת מסחר עם חנויות ומסעדות, כולל גם 4 קומות תת-קרקעיות של חניונים ושטחי אחסון, וכן לובי מעוצב עם 5 מעליות משרדים, 2 מעליות חניונים ומעלית שירות.

לפי דיווחי החברה, כלל השטחים במגדל הראשון שווקו למשקיעים ולחברות, ושיווק המגדל השני החל עם ביקושים והרשמות רבות. אלה כמה מהגורמים שהביאו להצלחת הפרויקט עד כה ושצפויים להציף את הביקוש לאורך זמן – ולהעלות את הערך של המשרדים בטווח הארוך. 

מתחם העסקים החדש של אילה אגם., יח"צ מתחם העסקים החדש של אילה אגם. | יח"צ מתחם העסקים החדש של אילה אגם., יח"צ

1.גם וגם: עירוב שימושים

כל בנייה עכשווית של משרדים ושטחי תעסוקה לוקחת בחשבון שיקולים של עירוב שימושים. הצורך להשתלב במרקם העירוני נולד מהבנה ששטחי עסקים לא חייבים להיות מנותקים מחיי התושבים, ושניצול משולב של השטח מביא למצב של WIN-WIN – היזמים נהנים מביקושים מסוגים שונים – תעסוקה, מסחר, קמעונות – והתושבים והעובדים באזור נהנים מנגישות פשוטה לכל השירותים. 

לדברי אילה אגם, פרויקט Ayala Towers נבנה בדיוק על סמך עקרונות אלה, כשהוא משכן בתוכו קומות של משרדים, וקומת מסחר שוקקת בקומת הקרקע לרווחת העוברים והשבים. גם הקרבה למוקדי מגורים (השכונות הוותיקות של באר יעקב ואלה החדשות שנבנות ושייבנו על שטח צריפין) תורמת לגיוון השימוש במרחב – הבניינים מוקפים בשטחים ירוקים ופינות ישיבה, המזמינות את התושבים להשתמש בהן.

"הבטנו על מפת הנדל"ן בישראל, וראינו את הצורך הקיים באזור באר יעקב למרכז עסקים שיהווה גם מקום לתעסוקה וגם יספק שטחים פתוחים לעיר", אומר איתן לוי, מבעלי אילה אגם. "בבאר יעקב ראינו ביקוש מטפס למגורים, ובאופן טבעי ראינו את הצורך לשלב בעיר גם שטחי תעסוקה  ורסטיליים שיהוו אלטרנטיבה לפקקים של תל אביב, לכן היה טבעי מבחינתנו לבחור לפתח פרויקט של בנייני משרדים המתמקד בעירוב שימושים וכולל מסחר ברמת הרחוב ושטחים ציבוריים ירוקים מסביב". 

2.לא מה שהיה פעם: סוג חדש של משרדים

גורם נוסף שהזניק את העניין בפרויקט Ayala Towers היא הקורונה. מתוך הצרכים הבריאותיים שיצרה המגפה, נשלחו מאות אלפי עובדים לעבוד מהבית. לאחר שחזרנו לעבוד מהמשרדים, האפקט ארוך הטווח של השינוי בא לידי ביטוי בהבנה של מעסיקים שיש צורך במודלים של עבודה היברידית, שילובי משרד-בית וקירבה של מוקדי התעסוקה למוקדי המגורים, במטרה לאפשר גמישות בשעות ולהימנע מהפקקים. 

3.יתרון נוסף בפרויקט הוא הגמישות בגודל המשרדים. חלוקת המשרדים בקומות הפרויקט מספקת למשקיעים לבחור את גודל השטח הרצוי עבורם. כך ניתן למעשה לכוון את ההשקעה לסקטור מסוים – חברות גדולות, משרדים בינוניים, חללי עבודה משותפים או סטארט-אפים – הכל באותו פרויקט. 

4.להגיע לעבודה: נגישות תחבורתית מצוינת 

"קו המטרו M1 שמפותח כחלק מתוכנית המטרו הלאומית צפוי לעבור בבאר יעקב ובפארק העסקים, ולהוות עורק תחבורה משמעותי", אומרת אסנת לוי, מנהלת שיווק ומכירות בחברת אילה אגם. "כשמשקיעים בוחנים את הכדאיות בשטחי משרדים, הם שוקלים האם האזור יהיה מבוקש על ידי מעסיקים – ואלה תמיד שמים דגש על דרכי ההגעה של העובד למשרד". 

נראה שהביקוש למשרדים במגדלי - Ayala Towers אכן הושפע מהיותו בתוך פארק עסקים שניתן יהיה להגיע אליו במטרו בקלות מכל רחבי גוש דן, בתוך רשת שמחברת את תחנות הרכבת הגדולות באזור עד פתח המשרד. גם רשת הכבישים הלאומית מקיפה את הפרויקט, שנמצא רק 24 דקות נסיעה מתל אביב: על כביש 4313, מרחק קצר לכביש 6, כביש 12, כביש 1 וכן כביש 431.

5.עיר ואם: המיקום בבאר יעקב

באר יעקב כבר ידועה כאחת הערים המבוקשות בישראל למגורים. המקום שעד לא מזמן היה מועצה מקומית די אלמונית, הפך בתוך עשור למגנט עבור משפחות צעירות וגם ותיקות, שמחפשות איכות חיים. בשנת 2021 קיבלה באר יעקב מעמד רשמי של עיר, והיא מדורגת כעיר הצומחת ביותר בישראל: בעשור הקודם מנתה המועצה המקומית כ-10,000 תושבים, כיום היא מונה לא פחות מכ-28 אלף תושבים.

הסיבות לכך מובנות – מחירי הדיור העולים הביאו רבים לחפש אלטרנטיבות לערים כמו ראשון לציון וחולון הסמוכות, הרצון להישאר קרובים למרכז וליהנות מנגישות פשוטה למוקדי תעסוקה וגם האוכלוסייה החזקה והמגוונת שבה מתאפיינת באר יעקב.

המגדל השני יצא לדרך

אומרת לוי "ההצלחה של המכרזים הרבים בשטחי מחנה צריפין, המעבר הקרוב של מטה עיריית באר יעקב לפארק העסקים, ההרחבה של בית החולים אסף הרופא. כל אלה לצד מגמות כלליות של חיפוש אחר משרדים מחוץ לאזורי התעסוקה הצפופים בתל אביב ורצון לספק לעובדים סביבת עבודה חדשנית – הביאו את המשקיעים לפתחנו". הדברים נאמרים לאור השיווק המהיר של כלל המשרדים במגדל הראשון בפרויקט. 

המגדל השני, הזהה מבחינת מפרט, גדלים, שירותים ומיקום – מושך ביקוש דומה לזה שנרשם בראשון. "יצאנו לדרך בשיווק המגדל השני, וכבר רואים הצלחה דומה", אומרת לוי. "ישנו עניין ממשקיעים ו"משתמשי קצה", וזה מובן, לאור העובדה של מיקום המשרדים ליד תחנות רכבת וסמוך לעיר מבוקשת מאוד הממשיכה להתפתח".לפרטים נוספים>>







תגיות