אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
AP פרטנרס יוצאת לגיוס קרן שנייה של 200-150 מיליון דולר שמואל וולודינגר | צילום: אביגיל עוזי

בלעדי

AP פרטנרס יוצאת לגיוס קרן שנייה של 200-150 מיליון דולר

קרן ההשקעות שהוקמה לפני ארבע שנים על ידי שמואל וולודינגר מתכוונת לגייס את הקרן החדשה על בסיס ההצלחה שלה בהשקעה ביצרנית הממתקים טופ גאם שאותה הנפיקה בת"א ביולי האחרון. הקרן הראשונה גייסה 100 מיליון דולר במרץ 2018

21.02.2022, 06:20 | גולן חזני

קרן ההשקעות אפ פרטנרס (AP Partners) יוצאת לגיוס של קרן שנייה בהיקף של 200-150 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי הגיוס החל בשבועות האחרונים בקרב גופים מוסדיים ופרטיים. הקרן הראשונה הוקמה לפני ארבע שנים, במרץ 2018 כשגייסה 100 מיליון דולר, ובה השקיעו אלטשולר שחם, אבי שנור, ילין לפידות, ארקין אחזקות של מורי וניר ארקין ודיסקונט קפיטל שהיתה סוג של משקיע עוגן. משקיעים אלה הצטרפו לחלק מבין השקעות הקרן מאז.

קראו עוד בכלכליסט:


את אפ פרטנרס הקים שמואל וולודינגר, אחד המשקיעים הראשונים בתעשייה הקיבוצית, ששנתיים קודם לכן פרש מקרן פימי של ישי דוידי באחת הפרישות הבודדות בהיסטוריה של שותף בכיר בפימי. וולודינגר ציין עם עזיבתו כי הוא פונה להשקעה בחברות בעלות מחזור הכנסות של 70-30 מיליון שקל שאינן יעד עבור קרנות השקעה גדולות כמו פימי. הוא צירף לקרן את חגי שטדלר, שבעבר שימש שותף בקרן גרובפוינט, אייל חברוני, שהיה פעיל בשוק החיתום וישראל שליסר שהיה בכיר בפירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג.

שמואל וולודינגר, מייסד אפ פרטנרס, צילום: אביגיל עוזי שמואל וולודינגר, מייסד אפ פרטנרס | צילום: אביגיל עוזי שמואל וולודינגר, מייסד אפ פרטנרס, צילום: אביגיל עוזי

ארבע ההשקעות של הקרן כללו את חברת זרעי העגבניות תומטק; טופ גאם הציבורית, שמייצרת תוספי מזון בצורת סוכריות; חברת האנרגיה הסולארית EnterPoint שבה היא שותפה עם צביקה בארינבוים; וחברת הספורט־טק Blazepod. ההשקעה המרכזית של הקרן, שעל בסיסה היא יוצאת לגיוס הנוכחי היא טופ־גאם. ב־2020 השקיעה אפ פרטנרס 42 מיליון שקל בטופ גאם לפי שווי של כ־140 מיליון שקל לפני הכסף. הסכם ההשקעה של הקרן כלל תשלום נוסף בהתקיים תנאים מסוימים, המשקף לטופ גאם שווי של 280 מיליון שקל אחרי הכסף.

טופ גאם, שהונפקה ביולי האחרון בתל אביב לפי שווי כ־700 מיליון שקל נסחרת כבר בשווי 1.15 מיליארד שקל, כשלצד אפ פרטנרס מחזיקים בה גם דיסקונט קפיטל ומשפחת ארקין ואשדר. המייסדים, חי חיון ורועי לוסטרניק מחזיקים ב־26% כל אחד מהחברה. טופ גאם שהוקמה ב־2004, מפתחת, מייצרת, מוכרת ומשווקת סוכריות גומי בשדרות. בנוסף, החברה מייבאת ומשווקת ממתקים נוספים, בעיקר תחת המותג תנת'ה (Tenta), ומ־2016 היא פועלת גם בתחום תוספי התזונה, שבו היא מפתחת, רוקחת פורמולות ייחודיות, מייצרת ומשווקת תוספי תזונה בצורת סוכריית גומי. מנכ"ל טופ גאם, שמעסיקה קרוב ל־100 עובדים, הוא עמיחי בר־ניר.

AP פרטנרס השקיעה 42 מיליון שקל בטופ גאם ב־2020 לפי שווי של 140 מיליון שקל. טופ גאם, שהונפקה ביולי האחרון, לפי שווי 700 מיליון שקל, נסחרת כבר לפי שווי של 1.15 מיליארד שקל

ההשקעה הראשונה של אפ פרטנרס היתה בתומטק (TOMATECH) מרחובות, שפעילותה היא טיפוח ייצור ושיווק זרעי עגבניות מיוחדים. מוצריה של תומטק נמכרים לרשתות שיווק גדולות, בהם טסקו, בשוקי הפרימיום ב־20 מדינות באירופה ובארה"ב. החברה גם מוכרת זרעים שמתאימים לחממות התעשייתיות בהולנד ובצפון אירופה. הזרעים שפיתחה תומטק עמידים בפני וירוס ToBRFV, שגורם לירידה של עד 50% ביבולי העגבניות. שווייה של תומטק בעסקה המקורית עמד על 12 מיליון שקל והמניות (50%) נרכשו על ידי אפ פרטנרס יחד עם משפחת יסלזון, משני המייסדים ציון כהן ופאבי וידבסקי. אפ פרטנרס, שהובילה את החברה לפעילות בספרד, רכשה בדצמבר האחרון את יתרת מניות תומטק, הפעם לפי שווי של 50 מיליון שקל.

אפ פרטנרס רכשה במקביל את נירית זרעים ממושב נתיב העשרה תמורת 150 מיליון שקל כשבשתי העסקאות מצטרפת אליה דיסקונט קפיטל המנוהלת בידי הילה חימי. היא מיזגה את לתוכה את תומטק לחברת זרעים של 200 מיליון דולר מכירות. נירית זרעים, שהוקמה לפני 30 שנה על ידי ברוך יוגב ובועז פישביין, מייצאת זרעים ל־87 מדינות באמצעות שתי חברות־בנות בספרד ובאיטליה. היא עוסקת בטיפוח זרעי עגבניות ופלפלים, ובשנים האחרונות התמקדה בפיתוח סמנים גנטים שמסייעים בקיצור זמן הטיפוח של זנים עמידים בפני וירוסים.

תגיות