אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירת פלייטיקה עשויה להיות יריית פתיחה בקדחת מיזוגים בחברות הישראליות הנפקת פלייטיקה בנאסד"ק |

פרשנות

מכירת פלייטיקה עשויה להיות יריית פתיחה בקדחת מיזוגים בחברות הישראליות

עליית האינפלציה בארה"ב והצניחה של מניות הטכנולוגיה עשויה לגרום לחברות ישראליות שהונפקו לא מזמן ללכת בדרכי פלייטיקה

27.02.2022, 07:40 | סופי שולמן

לעיתים נדירות חברות ענק שמגיעות לשוק בהנפקות גדולות וחגיגיות מבקשות לסיים במהירות את הפרק הציבורי בחייהן. אבל זה המצב במקרה של פלייטיקה, אחת מחברות הגיימינג הישראליות הגדולות בעולם. פלייטיקה אמנם קופצת על הקדחת בשוק הגיימינג שבו היא פועלת, שייצר כבר עסקת ענק אחת השנה, אך אפשרות מכירתה, שאותה היא שמה על השולחן, עשויה להיות יריית הפתיחה בקדחת הרכישות והמיזוגים של חברות ישראליות מתחומים שונים שמניותיהן צנחו והמזומנים שבקופתן הופכות אותן ליעד אטרקטיבי לרכישה.

קראו עוד בכלכליסט:


עם פרסום דו"חות החברה, הודיעה פלייטיקה כי היא החלה לבחון אלטרנטיבות אסטרטגיות, כולל מכירתה. מהלך זה מגיע לאחר שהמניה צנחה עמוק מתחת למחיר ההנפקה ב־2021, אז פלייטיקה הוכתרה כהנפקה הישראלית הגדולה אי פעם, לאחר שביצעה IPO בנאסד"ק לפי שווי של 11 מיליארד דולר. את יום המסחר האחרון (שישי) היא סיימה בשווי של 8.7 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה קפצה בעקבות ההודעה על מכירה אפשרית.

בפלייטיקה, שכבר עברה בעלות מספר פעמים ועד לאחרונה היתה בשליטת יוז'ו שי הסיני, מציינים כי הדירקטוריון בוחן מספר חלופות, בהן עסקה עם גורם אסטרטגי, מכירת חלק מהמניות, או מכירת רוב מניות החברה. לשם כך, היא מינתה את בנק ההשקעות RAINE שילווה אותה בתהליך.

לפני חודש בלבד הודיע שי על כוונתו להעמיד למכירה חבילה של 15%־25% ממניות החברה. מכירה שלאחריה הוא יפסיק להיות בעל המניות הגדול בה. היזם הסיני רכש את השליטה בפלייטיקה ב־2016 לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר מידי קבוצת Caesars Entertainment ‑ שרכשה את השליטה בפלייטיקה ב־2010 לפי שווי של 160 מיליון דולר ‑ כך שגם לאחר הירידה שספגה מניית פלייטיקה מאז ההנפקה, הוא מורווח על ההשקעה.

נראה כי בפלייטיקה החליטו לנצל את המומנטום כדי למקסם את השווי. באחרונה נחתמו מספר עסקאות ענק בתחום, כאשר המרכזית שבהם היא רכישת אקטיוויז'ן בליזארד בידי מיקרוסופט ב־69 מיליארד דולר, שלאחריה הגיעה רכישת דסטיני בידי סוני ב־3.6 מיליארד דולר.

פלייטיקה פרסמה דו"חות כספיים טובים שעקפו את התחזיות המוקדמות, אך גם הצביעו על האטה משמעותית בקצב הצמיחה. ההכנסות הסתכמו ב־2.58 מיליארד דולר, עלייה של 9% מול 2020. עם זאת, פלייטיקה היא חברה רווחית מאוד והרווח הנקי אף גדל בשנה החולפת ל־308.5 מיליון דולר לעומת 92.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה, כלומר יותר מפי 3. לפלייטיקה יש כיום יתרות מזומנים של 1.1 מיליארד דולר, כך שסביר להניח כי במידה ותימכר יהיה מדובר בעסקה של יותר מ־10 מיליארד דולר.

פלייטיקה הוקמה ב־2010 על ידי רוברט אנטוקול, שמשמש עד היום כמנכ"ל החברה, ואורי שחק, בנו של הרמטכ"ל לשעבר אמנון ליפקין־שחק, שפרש ממנה לפני כעשור. אף שלא נותרו בה כמעט בעלי מניות ישראלים, המטה נמצא בהרצליה, בו היא מעסיקה כ־1,000 עובדים, ויש לה עוד כ־3,000 עובדים ב־20 משרדים נוספים ברחבי העולם.

כאמור, פלייטיקה היא חברה רווחית שפועלת בשוק שבו מתרחשים מהלכי קונסולידציה משמעותיים. אם היא אכן תימכר, הדבר יכול להוות יריית פתיחה לקדחת רכישות של חברות ישראליות מסוג שונה. בעקבות הצפי להעלאת הריבית, בתגובה לאינפלציה שהרימה את הראש והגיעה בארה"ב לשיא של 40 שנה (7.5% ב־12 החודשים שהסתיימו בינואר), מניות רבות צנחו, ובראשן מניות הטכנולוגיה, שעליהן נמנות חברות ישראליות רבות שהונפקו בבורסות בארה"ב, בעיקר במהלך השנה־שנתיים האחרונות. הצניחה במחירי המניות, הופכת חברות שלהן קופות מזומנים בהיקף שכבר מתקרב לשווי השוק שלהן, ליעד אפשרי לרכישה או למיזוג.

כך, חברת האינשורטק למונייד, שלה קופת מזומנים של מיליארד דולר, נסחרת כיום לפי שווי של 1.45 מיליארד דולר, לאחר שמתחילת השנה מנייתה צנחה בקרוב ל־45%; קלטורה, שלה מזומנים של כ־165 מיליון דולר נסחרת כיום בשווי של כ־280 מיליון דולר בלבד, לאחר שמנייתה צנחה ב־40% מתחילת השנה; וריסקיפייד, שפיתחה טכנולוגיה למניעת הונאות ברכישות מקוונות, נסחרת לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה ירדה ב־10% מתחילת השנה (ובשיעור משמעותי הרבה יותר בחצי השנה האחרונה). לחברה יש אמצעים נזילים של 510 מיליון דולר.

רוברט אנטוקול מנכ"ל פלייטיקה , צילום: אוהד רומנו רוברט אנטוקול מנכ"ל פלייטיקה | צילום: אוהד רומנו רוברט אנטוקול מנכ"ל פלייטיקה , צילום: אוהד רומנו



תגיות