אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקדים איילון ביטוח - חברה ללא מבנה דו-ראשי אמיל וינשל, בעל השליטה העתידי באיילון | צילום: ורדי כהנא

תקדים איילון ביטוח - חברה ללא מבנה דו-ראשי

מיזוג איילון אחזקות והחברה־הבת איילון ביטוח יוצא לדרך ומשנה את המבנה הנהוג בעולם הביטוח

28.02.2022, 07:36 | גולן חזני

איילון תיהפך השבוע לחברת הביטוח הראשונה שאינה מורכבת מחברת אחזקות וחברת ביטוח כחברה־בת. ל"כלכליסט" נודע כי הדירטוריונים של החברות אמורים לאשר מיזוג עוד השבוע — ייתכן היום או מחר.

היתרון במבנה ההיסטורי הדו־שכבתי, שקיים במגדל ביטוח, כלל ביטוח, הראל, הפניקס ומנורה־מבטחים, הוא מתן האפשרות לחברה־האם — ובמקרה זה איילון אחזקות — לבצע גם עסקאות שאינן בתחום הביטוח. כך, למשל, רכשה בזמנו הפניקס אחזקות, החברה־האם של הפניקס ביטוח, את חברת הדיור המוגן עד 120, שאותה מכרה בינתיים.

איילון היא הקטנה בין שש החברות הוותיקות, ודירקטוריוני איילון אחזקות הציבורית ואיילון ביטוח הפרטית יהיו הראשונים להעביר את השתיים למבנה של חברה אחת.

המיזוג נועד לקפל שכבה בפירמידה, במטרה לאפשר לחברת הביטוח הדיגיטלית ווישור לרכוש את השליטה באיילון. ביוני האחרון חתמה ווישור, שבשליטת (65.7%) אמיל ויינשל וניצן צעיר־הרים, על עסקה לרכישת מניות השליטה בחברת הביטוח המסורתית איילון (כ־67%) מיורשיו של מייסד החברה לוי רחמני תמורת 472 מיליון שקל. העסקה אמורה להיות מושלמת עד מאי הקרוב.

חוק הריכוזיות אוסר על חברת שכבה שנייה לשלוט בחברת שכבה אחרת — בין אם היא חברה ציבורית או חברה מדווחת — וליצור בכך מבנה של שלוש שכבות. בפני ווישור ואיילון עמדו כמה אפשרויות לפתרון הבעיה, ובהן מחיקת ווישור מהבורסה והפיכתה לפרטית, מיזוג בין ווישור ואיילון אחזקות או מיזוג בין שתי חברות הביטוח. אביגדור קפלן אמור להוביל את איילון — לפחות עד לרכישה.

אמיל וינשל, בעל השליטה העתידי, צילום: ורדי כהנא אמיל וינשל, בעל השליטה העתידי | צילום: ורדי כהנא אמיל וינשל, בעל השליטה העתידי, צילום: ורדי כהנא


תגיות