אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגדלי הים התיכון צופה עלייה של 400 מיליון שקל בשווי הנדל"ן להשקעה בית דיור מוגן של מגדלי הים התיכון בנורדיה | צילום: תומריקו

מגדלי הים התיכון צופה עלייה של 400 מיליון שקל בשווי הנדל"ן להשקעה

רשת הדיור המוגן מצטרפת לגל ההערכות בנוגע לשיערוכי נדל"ן חיוביים מצד חברות הנדל"ן בבורסה התל אביבית; דוד פתאל, בעל השליטה ברשת בתי המלון שנושאת את שמו, הגדיל בחודש את אחזקותיו במגדלי הים התיכון ועלה לנתח של 9.1% בחברה

28.02.2022, 12:36 | חזי שטרנליכט

כיום, שנתיים לאחר שמגפת הקורונה פרצה לחיינו, כבר ברור שההספדים העסקיים שנשמעו ביחס לתחום המשרדים לא רק שהיו מוקדמים, אלא היו גם האקורד הראשון בשגשוג חסר תקדים של התחום.

קראו עוד בכלכליסט:

הדבר בא לידי ביטוי בביקושים שקשה להשביע וחוזים חדשים שנחתמים במחירים גבוהים מאלו של ערב המגפה. אלו הביאו את חברות הנדל"ן המניב, דוגמת גב-ים ואמות, לרשום רווחים גדולים כתוצאה משערוכים.

אבל הם לא לבד. תחום נוסף שסבל מסנטימנט שלילי בשל המגפה הוא תחום הדיור המוגן. אך כעת, נראה שגם הוא מצטרף לחגיגת השערוכים.

בית דיור מוגן של מגדלי הים התיכון בנורדיה , צילום: תומריקו בית דיור מוגן של מגדלי הים התיכון בנורדיה | צילום: תומריקו בית דיור מוגן של מגדלי הים התיכון בנורדיה , צילום: תומריקו

הבוקר דיווחה רשת הדיור המוגן מגדלי הים התיכון שבשליטת היו"ר מוטי קירשנבאום וסגנו בוריס לוין (34.8% יחד) כי במסגרת הכנת הדו"חות הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2021 כולה התקבלו אצלה אינדיקציות לעלייה של כ-400 מיליון שקל בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה. כלומר, שערוכים. לפי הדיווח לבורסה, האינדיקציות האלה התקבלו בשל עלייה במחירי הפקדונות שמשלמים הדיירים, התאמת עלויות התפעול וירידה בשיעורי ההיוון במסגרת הערכות השווי של השמאים.

נכון לסוף הרבעון השלישי, למגדלי הים התיכון יש שבעה בתי דיור מוגן שבהם 1,650 יחידות דיור, מה שהופך את החברה לאחת הגדולות בענף. לפי ההערכות של מגדלי הים התיכון, בענף ישנם כיום 14 אלף יחידות דיור מוגן (לא כולל דיור מוגן ציבורי). שווי הנדל"ן להשקעה בספרים, נכון לאותו מעוד, של בתי הדיור המוגן של בית בכפר הוא 3.68 מיליארד שקל.

השערוכים של מגדלי הים התיכון ברבעון הרביעי הם הגבוהים בתולדותיה, וגבוהים מהשערוכים שרשמה בכל אחת מהשנים המלאות הקודמות. לשם השוואה, בתשעת החודשים הראשונים של 2021 רשמה מגדלי הים התיכון שערוכים בהיקף של 81.6 מיליון שקל, כך שאת 2021 היא צפויה לסיים עם שערוכים של קרוב לחצי מיליארד שקל. את 2020, שבה הענף סבל מסנטימנט שלילי, סיימה החברה עם שערוכים בהיקף של 10.3 מיליון שקל בלבד וב-2019 רשמה שערוכים בהיקף של כמעט 176 מיליון שקל. השנה היחידה שבה הציגה שערוכים בהיקף גבוה יותר הייתה 2013, אז השערוכים הסתכמו ב-184 מיליון שקל.

כיום המתחרה הבורסאית היחידה של מגדלי הים התיכון היא רשת הדיור המוגן בית בכפר שבשליטת משפחת בלושטיין (61.5%), שהשלימה את ההנפקה הראשונה לציבור (IPO) בחודש שעבר. במסגרת ההנפקה בית בכפר גייסה 255 מיליון – 27% יותר מהסכום שרצתה בתחילה, וזאת לאור הביקושים – לפי שווי של 1.15 מיליארד שקל. לבית בכפר יש חמישה בתי דיור מוגן שבהם 900 יחידות דיור ובימים אלו היא מקימה שני פרויקטים נוספים שבהם יהיו 1,200 יחידות דיור. שווי השוק הנוכחי של בית בכפר עומד על 1.64 מיליארד שקל והוא גבוה מעט מזה של מגדלי הים התיכון שעומד על 1.47 מיליארד שקל, לאחר שמתחילת השנה מניית החברה עלתה בשיעור סולידי של 3.5%.

נכון לסוף הרבעון השלישי, ההון העצמי של מגדלי הים התיכון עומד על 952.8 מיליון שקל, כך שרווחי השערוך המדוברים, צפויים להגדיל בצורה משמעותית את ההון העצמי של החברה, מה שיאפשר לה גמישות פיננסית גבוהה יותר ביחס לתוכניות הפיתוח שלה. לפי מצגת שפרסמה למשקיעים בחודש דצמבר האחרון, היא מקדמת ארבעה בתי דיור מוגן חדשים שבהם כ-1,000 יחידות דיור, מה שיגדיל את הפורטפוליו שלה באופן משמעותי. כך, בימים אלו החברה כבר מקימה את בית הדיור המוגן ברחובות, שנמצא בשלב עבודות השלד, שבו 250 יחידות דיור. העלות הכוללת של הפרויקט עומדת, להערכת החברה, על 350 מיליון שקל, והוא עתיד להסתיים ברבעון הראשון של 2024.

על דבוקת השליטה במגדלי הים התיכון נמנה גם דוד פתאל (9.1%), בעל השליטה ברשת המלונות פתאל. במאי 2019 רכש פתאל, במסגרת הקצאה פרטית, 4% ממניות החברה במחיר של 6.74 שקל למניה ובתמורה כוללת של 40 מיליון שקל. בתחילת החודש הנוכחי רכש עוד מניות, במחיר של 9.7 שקל למניה ובתמורה כוללת של 31.6 מיליון שקל, שהביאה אותו לאחזקתו הנוכחית בחברה, ששוויה עומד על כ-135 מיליון שקל. כלומר, הרווח של פתאל על הנייר עומד על כ-63 מיליון שקל.

תגיות