אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוקחת סיפורי הצלחה דפנה פלד ניהול כלכלי במרחב המשפחתי | צילום:מיקי פורת

רוקחת סיפורי הצלחה

מה שנראה למרבית האנשים כמו תחום יבשושי של מספרים ותחשיבים, הוא בעיני דפנה פלד מקור לסיפורי חיים שלמים ומרתקים, עם אפשרות לייצר להם סוף טוב ומוצלח יותר

01.03.2022, 14:36 | בשיתוף עוברות ושוות
דפנה פלד ניהול כלכלי במרחב המשפחתי, צילום:מיקי פורת דפנה פלד ניהול כלכלי במרחב המשפחתי | צילום:מיקי פורת דפנה פלד ניהול כלכלי במרחב המשפחתי, צילום:מיקי פורת

כרטיס ביקור

שם: דפנה פלד

מקצוע: מומחית להתנהלות כלכלית במשפחה

שם העסק: דפנה פלד התנהלות כלכלית במרחב המשפחתי

מקום מגורים: מודיעין-מכבים-רעות

# כרטיסי אשראי. "בניגוד לדעה המקובלת אין סיבה לחשוש מכרטיסי אשראי, שיכולים לשמש כלי עזר מצוין לבקרה על ההוצאות, בתנאי שעובדים איתם נכון: לא לחלק הוצאות לתשלומים אלא במקרים חריגים, ובכל מקרה לא להשתמש בהם להוצאות שוטפות".

# תקציב. "בניית תקציב והתנהלות על פיו הינה בסיס להתנהלות הכלכלית. התקציב חייב להיות מותאם ליכולות של המשפחה. יש משפחה שהוצאה של 5,000 שקל לחודש על מזון ומכולת זה אסון עבורה, ויש משפחות שמבחינתן זו התקדמות עצומה – ואת זה אפשר לדעת רק אם יש תקציב שמגדיר את ההוצאה".

# פנסיה. "יש כיום מגוון תוכניות פנסיוניות, מסלולי השקעה ומסלולי ביטוח, וכל החלטה עלולה להשפיע על הרווחה הכלכלית של המשפחה בעתיד הרחוק, ולפעמים הקרוב, לכן חשוב מאוד לטפל בתוכניות הפנסיה".

מה חלמת להיות כשתהיי גדולה?

"רוקחת".

מה למדת?

"אני בוגרת קורס תכנות של ממר"מ והתחלתי את הקריירה שלי בתחום התוכנה. לאחר קריירה של 38 שנים כמהנדסת תוכנה בצה"ל ובהייטק, בתחומים של מערכות זמן אמת, מערכות מידע ותקשורת נתונים, במקביל להוצאת תואר ראשון בפילוסופיה ומדעי המחשב, ותואר שני במערכות מידע גיאוגרפיות -החלטתי על הסבת מקצוע: הוצאתי בגיל 57 תואר שני במנהל עסקים, עשיתי קורסי אימון וגישור, והיום אני בסיומו של תהליך הרישוי ליועצת פנסיונית".

מה היה הצעד הראשון בקריירה הנוכחית, איך הגעת לפיננסים?

"תמיד הייתי בשליטה על מצבי הכלכלי, מהדברים הקטנים של להבין את הסעיפים בתלוש

המשכורת, מעקב אחרי ההוצאות שלי, וחיסכון כדרך חיים. בתחילת שנות האלפיים עשיתי קורס השקעות בשוק ההון, כדי להבין את מה שאני קוראת בעיתון. תמיד עזרתי לקולגות להבין את תלוש המשכורת ואת הפנסיות. כשהילדים גדלו חיפשתי מקום להתנדב בו.

אחותי המליצה לי על 'פעמונים', שהוא ארגון שעוזר לאנשים להתנהל באופן כלכלי טוב יותר, שמאמין שצריך לתת לאנשים חכות ולא דגים. שם הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בהמשך החיים – לייצר לאנשים עתיד בטוח וטוב יותר".

מחקרים מראים שמרבית הנשים נרתעות מעיסוק בפיננסים.

"אני מנחשת שאחת הסיבות המרכזיות לכך היא השחזור שאנשים עושים למודל שראו בבית ההורים. למרבה הצער, ברוב הבתים המודל היה כזה שבו הגבר מנהל את החשבונות והכספים, והתוצאה היא שזה ממשיך כמו על אוטומט. אף על פי שנכון שאחד מבני הזוג יהיה יותר פעיל ויקבל אחריות לנושא, עדיין חשוב שגם בן הזוג יהיה מעורב, יבין וישתתף בקבלת ההחלטות. לצערי נשים רבות מדי סומכות או סמכו על הגבר שינהל את הכספים, ורק כשאנחנו נפגשות אחרי משבר גירושים או אלמנות, הן מגלות שזו משימה שהיא לגמרי ביכולות שלהן".

מה העצה הכי טובה שקיבלת במהלך הקריירה?

"כשהתלבטתי אם לעשות תואר שני, חברה יקרה אמרה לי 'נסי קורס אחד, ותראי איך זה עובד לך'. לקחתי שניים: מיקרו-כלכלה ומקרו-כלכלה. השאר בא לבד".

מה העצה הכי גרועה שקיבלת?

"בשנת 2000 חזרנו מרילוקיישן של כמה שנים בחו"ל. התחלתי עבודה חדשה, והסוכן הפנסיוני שפתח לי תוכנית פנסיה חדשה המליץ לי למשוך את הפנסיה הקודמת והמסולקת, ולשלם עם החיסכון את המשכנתא – כי הריבית שהפנסיה נותנת נמוכה יותר מהריבית שהייתה לנו על המשכנתא. שמעתי לעצתו הגרועה מאוד וסגרתי תוכנית פנסיה עם מקדם מובטח".

ספרי על לקוחה אחת שהפכה לאבן דרך משמעותית בקריירה שלך.

"האמת היא שכל לקוחה משמעותית, וכל פעם אני נפעמת מחדש כמה מתודולוגיה סדורה ושיח מקדם יכולים לעשות שינוי לטובה בחיים של אנשים. אבל אם אני חייבת לבחור, אז שרה היא זו שריגשה אותי במיוחד. שרה פנתה אליי לליווי בגיל 73 .המצב הבריאותי של בן הזוג הידרדר והיא הרגישה שהיא חייבת לקחת את המושכות הכלכליות לידיים.

"מבדיקה כלכלית שעשיתי עלה שההכנסות שלהם יפות, שגם בגילם המתקדם הם מצליחים להמשיך לחסוך כל חודש סכום משמעותי, אבל בשוטף היה בלגן של כרטיסי אשראי וריבוי חשבונות, ולכן הפעולה הראשונה הייתה לעשות שם סדר. אחד הדברים המהותיים היה שלמרות הרווחה הכלכלית, שרה הרגישה שבן הזוג מבזבז ממש הרבה כסף על כלום, והיו להם הרבה ויכוחים על ההוצאות. הצעתי לה להתייחס להוצאות הללו כאל התחביבים שלו, שמשמחים אותו, וכל זמן שהם עומדים במסגרת התקציבית שהוגדרה - לשחרר את המקום הזה, וכך היה. "לצערי לאחר חודשים אחדים בן הזוג נפטר במפתיע. שרה ציינה בפניי שבזכות התקציב שבנינו, בחודשים האחרונים לחייו לא היו להם מריבות על ההוצאות שלו".

מה הדבר שמבדל את העסק שלך מעסקים דומים?

"אם אני צריכה לדייק את זה, אני מאמינה שחשיבה מתמטית ואנליטית. אותן יכולות שעזרו לי בקריירת התוכנה שלי הן שמאפשרות לי לראות את המציאות המדויקת מצד אחד ואת פוטנציאל הצמיחה והשגשוג מצד שני. אני גם 'לומדת סדרתית', שצוברת ללא הרף עוד ידע, דבר המאפשר לי לראות ולהבין את התמונה הרחבה של הלקוחות ולהציע להם מגוון רחב של פתרונות.

"בדרכי הייחודית אני גורמת ללקוחותיי לטפל בנושאים שנדחו שוב ושוב במשך שנים, כמו בדיקת הוצאות מול הכנסות, פנסיות, ביטוחים וכד', ולהגיע למצב שבו הם מייצרים הכנסה פנויה ויכולים לחסוך ולהשקיע. "לא. נשים שמפחדים.ות ממספרים, ולצערי יש לא מעט כאלה, אני נותנת יד ועוזרת להם.ן להפוך לעצמאים. יות בהתנהלותם.ן הכלכלית, עם הסבלנות ואורך הרוח הדרושים".

מה את מציעה למי שרוצה להיכנס לתחום, אבל חוששת ממנו?

"העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא למצוא מנטורית, שתלווה אותה בתחילת הדרך".

לפנייה אל דפנה פלד>>







תגיות