אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכסף מחפש מקלט: בראק עם עננת דירוג וגב־ים גייסו חוב בניין גב ים בהרצליה פיתוח | יחצ

הכסף מחפש מקלט: בראק עם עננת דירוג וגב־ים גייסו חוב

העצבנות בשוק המניות, התייקרות הדלק והסחורות והאינפלציה המאיימת משגרות את השוק לאג"ח צמודות המדד. חברת הנדל"ן המניב בגרמניה בראק קפיטל פרופרטיז גייסה 576 מיליון שקל למרות הרעה בדירוג האשראי שלה

06.03.2022, 06:42 | חזי שטרנליכט

הרעב לחוב טרי - בעיקר כזה הצמוד למדד המחירים לצרכן - הצליח להפתיע לא מעט מוותיקי המשקיעים בשוק. חברת הנדל"ן המניב, בראק קפיטל פרופרטיז אן.וי, העוסקת בפיתוח ובהשכרת דירות בגרמניה, השלימה ביום חמישי הנפקה פרטית מוצלחת של איגרות חוב, שבמסגרתה הרחיבה את סדרת האג"ח ב', וזאת אף שחברת הדירוג S&P מעלות הכניסה אותה לרשימת המעקב עם השלכות שליליות. הגיוס הזה מצטרף לגיוס משמעותי נוסף שביצעה חברת נדל"ן מניב אחרת - מקומית במובן הנכסים שהיא מחזיקה - גב־ים, שהנפיקה יום קודם לכן סדרה חדשה והרחיבה סדרה קיימת, תוך שהיא משיגה באחת מהן ריבית שלילית של 0.3%־.


קראו עוד בכלכליסט:


נראה כי תיאבון השוק לחוב גבר לאור העובדה ששוק המניות מתנהל בזמן האחרון בטלטלות בלתי פוסקות, בעקבות הקרבות באוקראינה. בנוסף, הזינוק החד במחירי הדלקים, החיטה וסחורות נוספות צפוי להגביר שוב את אינפלציה בעולם, מה שמוביל את המשקיעים לחפש בנרות אג"ח צמודות מדד, ובראק אן.וי וגב־ים סיפקו את הסחורה.

ביום ההנפקה של בראק פורסם כי הדירוג שלה להנפקת האג"ח עומד על AA עם Watch Neg, כלומר ברשימת מעקב עם השלכות שליליות. חברת הדירוג הכניסה את החברה לרשימת המעקב באמצע פברואר האחרון, עקב היחלשות קבוצת אדלר הגרמנית השולטת בבראק. אדלר מחזיקה ב־63.03% ממניות בראק, ובנתח נוסף של 34.47% מחזיקה לג אימוביליין (Leg immobilien) — שתיהן חברות ציבוריות אירופיות, שנסחרת בבורסת פרנקפורט. הנתח שמחזיק הציבור בחברה עומד על 2.5% בלבד, דבר שמדיר את בראק ממרבית מדדי הדגל בבורסה המקומית. המניה נכללת רק במדד ת"א נדל"ן, מניב חו"ל, צמיחה ו־All Share.


 , צילום: גב־ים צילום: גב־ים  , צילום: גב־ים


באמצע פברואר עדכנה מעלות כי כמה ימים קודם לכן הורידה S&P העולמית את דירוג החברות בקבוצת אדלר, השולטת בבראק מ־B פלוס לרמה של B מינוס. החברות גם נותרו ברשימת מעקב עם השלכות שליליות, עקב היחלשות איכות האשראי של אדלר והיחלשות בפרופיל העסקי שלה.

קבוצת אדלר צפויה לדחות את פרסום דו"חותיה הכספיים ל־2021, בשל חקירה שמבצעת פירמת ראיית החשבון שלה KPMG, כשבמקביל חווה החברה ביצועים חלשים, האטה במכירות ועיכובים במסירת דירות. במעלות מציינים עם זאת, כי יש הפרדה מסוימת בין איכות האשראי של בראק לבין זו של הקבוצה השולטת בה. הרגולציה הישראלית זוכה כאן בנקודות זכות, משום שכללי הממשל התאגידי בארץ מאפשרים לבעלי זכויות מיעוט להגביל התערבות בעלי שליטה, כמו אדלר, וגם בזכות הרכב הדירקטוריון של בראק, שכולל 3 דירקטורים ו־3 דירקטורים חיצוניים.

האופק השלילי לא ריגש את המשקיעים בת"א. בראק רשמה הצלחה בהנפקה, שאותה הובילה אי.בי.אי חיתום, למרות עננת האשראי וההשלכות האפשריות של הלחימה באירופה. החברה גייסה 576 מיליון שקל באמצעות הרחבת סדרת אג"ח ב', באופן שמשקף לגיוס ריבית אפקטיבית של 1%. מדובר בסדרה צמודה עם מח"מ של 1.8 שנים, והתשואה לפדיון שלה בשוק בתום המסחר ביום חמישי עמדה על מינוס 0.94%. סדרה ג' של החברה, שאף היא צמודה למדד, חתמה את יום המסחר בתשואה לפדיון של מינוס 0.12% במח"מ של 3.3 שנים. שווי השוק של בראק קפיטל עומד על 4.58 מיליארד שקל, והמניה שלה עלתה ביום חמישי ב־7.52%.

חברת הדירוג S&P מעלות הכניסה את בראק לרשימת המעקב עם השלכות שליליות, עקב היחלשות קבוצת אדלר הגרמנית, שמחזיקה ב־63.03% ממניות בראק

בתחילת השבוע עדכנה בראק את המשקיעים כי במסגרת עריכת הדו"חות ל־2021 הצטברו אינדיקציות לרישום רווחי שיערוך של 23 מיליון יורו בגין הרבעון הרביעי. עבור 2021 צפויה בראק לרשום רווח של יותר מ־111 מיליון יורו, נתון המשקף עליית שווי של כ־12%, הנובעת מרווחי שיערוך של הנדל"ן להשקעה למגורים שברשותה.

בערב יום רביעי האחרון השלימה גב־ים את השלב המוסדי בגיוס חוב, שבו רשמה באחת הסדרות ריבית שלילית. אמנם כבר לא מדובר במחזה כה נדיר בשוק איגרות החוב הצמודות למדד המחירים לצרכן, אך מרביתן מגיעות לכך בעקבות ביקושים בשוק, ופחות במסגרת גיוס החוב עצמו.

גב־ים רשמה ביקושים בהיקף מצטבר של 2.1 מיליארד שקל לשתי סדרות אג"ח - היקף שהיה גבוה ב־73% מהסכום שגויס לבסוף. את ההנפקה הובילה אפסילון חיתום בניהולו של איל גרינבאום.

במסגרת הגיוס הונפקה סדרה י' החדשה, שהביקושים לה עמדו על 877 מיליון שקל, ומתוכם בחרה החברה לגייס 400 מיליון שקל. לאג"ח הללו נקבעה תשואה צמודת מדד של 0.59%. בנוסף הורחבה סדרה ט', שהביקושים לה הסתכמו ב־1.21 מיליארד שקל, ומתוכם גייסה החברה 800.2 מיליון שקל. התשואה שנקבעה באג"ח ט' היא שלילית ועומדת על מינוס 0.3%. התשואה הממוצעת לכל הגיוס נעה סביב 0%.

תגיות