אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד לפני קרפור: כוחה של אלקטרה צריכה גדל  צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה | צילום: דורון ברסקי

עוד לפני קרפור: כוחה של אלקטרה צריכה גדל

רכישת יינות ביתן, אופיס דיוטי, קולומביה ואאוטסיידרס הזניקו את הרווח התפעולי של אלקטרה צריכה ב־109%. גל האומיקרון השפיע לרעה על מכירות החשמל

07.03.2022, 06:12 | אורנה יפת

ההודעה הדרמטית של אלקטרה מוצרי צריכה על פתיחת רשת הסופרמרקטים קרפור בישראל הגיעה באותו יום של פרסום דו"חותיה הכספיים של הקבוצה לשנת 2021, שמעידים על חוזקה ההולך וגדל בשוק הקמעונאות. הקבוצה שבבעלות אלקו של האחים זלקינד, חתמה את 2021 עם עלייה של 80.6% בהכנסות שהסתכמו ב־4.65 מיליארד שקל. הצמיחה נרשמה בזכות איחוד החברות שנרכשו במהלך השנה: יינות ביתן, אופיס דיוטי וסער יזמות, בעלת רשתות קולומביה, אאוטסיידרס ושבילים. שלוש החברות תרמו להכנסות אלקטרה צריכה 1.9 מיליארד שקל, מתוכם 1.7 מיליארד תרמה יינות ביתן לבדה.

קראו עוד בכלכליסט:


ב־2020 הצטיידה החברה במזומנים ממכירת גולן טלקום שאישפרו לה לבצע את אותן עסקאות רכישה. אלקטרה צריכה נמצאת ללא חוב שבקופה שלה יש נכון לסוף 2021 מעל 300 מיליון שקל מזומנים, מה שמאפשר לה להמשיך עם ההתרחבות לשנה הבאה.

הכנסות מגזר קמעונאות החשמל בו פועלת הקבוצה עם הרשתות מחסני חשמל ושקם אלקטריק, חנות חשמל בדיוטי פרי וכן עם אתר אונליין למוצרי חשמל, הסתכמו ב־1.78 מיליארד שקל. הרווח התפעולי במגזר צמח ב־7% והסתכם ב־88 מיליון שקל. העליה בהכנסות נבעה מפתיחת סניפים חדשים במהלך השנה. הקבוצה מפעילה 70 סניפים של רשתות מחסני חשמל ושקם אלקטריק על שטח כולל של כ־40 אלף מ"ר, ובשנה החולפת פתחה 13 סניפים חדשים וסגרה שניים.


 ,   ,


אינפו אלקטרה צריכה קוצרת את פירות ההתרחבות,  אינפו אלקטרה צריכה קוצרת את פירות ההתרחבות אינפו אלקטרה צריכה קוצרת את פירות ההתרחבות,



על חגיגות מכירות החשמל העיב הגל החמישי שהתבטא ביתר שאת ברבעון הרביעי של אלקטרה צריכה. המכירות למ"ר בחנויות הזהות של מחסני חשמל ושקם אלקטריק ירדו בממוצע שנתי ב־3% והסתכמו ב־3,471 שקל, ואילו ברבעון הרביעי הן ירדו ב־18.4%. באלקטרה מעריכים כי רשתות הקמעונאות שבבעלותה מהוות 42% מכלל חנויות החשמל.

“חלק מהצמיחה היא באתר האונליין שבו אנחנו מכניסים מגוון גדול של מוצרים נוספים, מפעילות הדיוטי פרי, מפתיחת סניפים ומהתרחבות למגזר ערבי”, הסביר המנכ”ל, צביקה שווימר, “גם התחלנו למכור ישירות מסכים של TCL (כפי שנחשף ב”כלכליסט” החברה הפסיקה לרכוש את המותג מהיבואן הרשמי – א"י). כל אלה מאפשרים לנו להמשיך ולצמוח. הקיטון בחנויות הזהות נבע מהרבה מאוד סגרים, אבל כשמשווים את זה לשנת 2019 רואים גידול. ברווחיות יש לנו שחיקה אבל אנחנו מעריכים שבזכות הסניפים החדשים והחזרה של טיסות ישראלים לחו"ל ולרכישה בדיוטי פרי, נראה צמיחה".


צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה , צילום: דורון ברסקי צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה | צילום: דורון ברסקי צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה , צילום: דורון ברסקי


הרווח במגזר מוצרי הצריכה החשמליים, בו עוסקת החברה בייבוא ושיווק מותגי חשמל הסתכם ב־119 מיליון שקל, עלייה של 33.7%. "ככל שיהיו יותר התחלות בנייה, החוזקה שלנו בשוק המזגנים תגדל ונראה את זה ברבעונים הבאים”, אמר שווימר. ברבעון הבא צפויה החברה גם לפתוח מפעל למחזור מקררים, בהשקעה של 20 מיליון שקל בשותפות עם תאגיד המחזור מאי וחברת אולטרייד.

הרווח הגולמי של הקבוצה זינק ב־109% בזכות הרכישות החדשות, ועמד על 1.3 מיליארד שקל. שיעורו מהמכירות עמד על 28%, לעומת 24.2% מהמכירות ב-2020. לצד התרומה לשורת ההכנסות והרווחים, החברות הנרכשות הזניקו את הוצאות המכירה והשיווק של אלקטרה צריכה ב־119% והן הסתכמו ב־989 מיליון שקל. הרווח התפעולי זינק ב־104% ועמד על 266 מיליון שקל. בשורה התחתונה סיימה הקבוצה עם רווח נקי של 172 מיליון שקל לעומת 292 מיליון שקל בשנת 2020, שכללה רווח חד פעמי של כ־200 מיליון שקל ממכירת גולן טלקום. החברה חילקה דיבידנד של 30 מיליון שקל.

אלקטרה מתכננת להשיק מועדון לקוחות בשיתוף עם חברת כרטיסי אשראי בחציון השני של השנה, אך טרם הכריזה מי תהיה השותפה הפיננסית שלה. "במסגרת המועדון החדש נעניק אשראי חוץ־בנקאי ונשיק תווי קנייה", הכריז שווימר. "זה יגדיל את תדירות הקנייה ואת סל הקנייה בחנויות הקבוצה”.

2021 היתה מתגמלת

בראש טבלת השכר: מנכ"לי מחסני חשמל

באופן מפתיע, בראש טבלת מקבלי השכר בקבוצת אלקטרה צריכה לא נמצא המנכ"ל שווימר. בעלי השכר הגבוה ביותר באלקטרה צריכה הם יורם בדש ושמוליק מנדזיצקי, מנכ"לים משותפים של רשת מחסני חשמל, שבינם לבין החברה לא מתקיימים יחסי עובד־מעביד. עלות שכרם של כל אחד מהם עמדה על 7.7 מיליון שקל ב־2021, מתוכם 1.2 מיליון שקל דמי ניהול ו־6.4 מיליון שקל מענק.

עלות שכרו השנתית של צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, עמדה על 4.5 מיליון שקל, מתוכם 1.8 מיליון שקל שכר ו־2 מיליון שקל הוענקו לו כמענק. 709 אלף שקל נוספים הוענקו לשווימר כתשלום מבוסס מניות. עלות שכרו השנתית של יהונתן צברי, סמנכ"ל בכיר, עמדה על 2.8 מיליון שקל ועלות שכרו השנתית של משה ארדר, מנכ"ל חטיבת המיזוג, עמדה על 1.8 מיליון שקל.

תגיות