אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוינבייס חוסמת חשבונות, אפל משהה פרסום באפסטור קוינבייס | צילום: בלומברג

ענקיות הטק נגד רוסיה

קוינבייס חוסמת חשבונות, אפל משהה פרסום באפסטור

לצד המגבלות ההולכות ומתרחבות שמטילות חברות הטכנולוגיה על אישים, גופים וחברות ברוסיה, הולכות ומתרבות גם התרומות של החברות לעמותות, לארגוני סיוע ולמלכ"רים פרו-אוקראינים. גוגל תרמה עד כה 10 מיליון דולר וגם מטא, IBM, סיילספורס וטוויטר בין התומכות הכלכליות באזרחי המדינה המותקפת

08.03.2022, 13:59 | חדשות חוץ

ענקית המסחר בקריפטו קוינבייס דיווחה אמש (ב') שהיא חסמה 25 אלף חשבונות של אנשים ופרטיים וחברות מרוסיה, שעל פי חשדותיה מעורבים בפעילות לא חוקית. החברה הסבירה כי החשבונות המדוברים התגלו בעקבות "חקירה פנימית מאומצת", כהגדרתה, וכי פרטי החשבונות הועברו לגורמים הרלוונטיים בממשל האמריקאי על מנת שיוטלו עליהם סנקציות ממשלתיות.

קראו עוד בכלכליסט:

"סנקציות מגלמות תפקיד חשוב בקידום הביטחון הלאומי ובמאבק בפעילות אגרסיבית ובלתי חוקית", כתב פול גרוול, האחראי על התחום המשפטי בקוינבייס, בפוסט שהעלה לבלוג החברה. "קוינבייס תומכת לחלוטין בכל המאמצים של הרשויות המדינתיות לקדם סנקציות אלה".

החברה אמרה עוד כי היא פועלת בימים אלה לחסימת גישה לכל הגורמים הרוסיים שעליהם הוטלו סנקציות ממשלתיות ולזיהוי ניסיונות לעקוף את הסנקציות הללו. בין השאר, החברה מבצעת היום בדיקות מקיפות יותר בנוגע לזהותם של לקוחות פוטנציאליים ומצליבה את פרטיהם מול רשימות של אנשים וחברות שהוטלו עליהם סנקציות. בנוסף, היא עוקבת אחר כתובות IP המשויכות לאזורים בעולם שעליהם הוטלו סנקציות, לרבות רוסיה.

קוינבייס , צילום: בלומברג קוינבייס | צילום: בלומברג קוינבייס , צילום: בלומברג

התפוח, המקל והגזר

לאחר שבשבוע שעבר הכריזה על הפסקת מכירות מוצריה ברוסיה, הבוקר (ג') הודיעה אפל כי היא משעה את שירותי הפרסום שלה בחנות האפליקציות, האפ-סטור, ברוסיה. על פי מייל שנשלח למפתחים בחברה, כלי הפרסום של אפל, Apple Search Ads, המאפשר למפתחים להריץ קמפיינים פרסומיים בחנות האפליקציות, "נמצא כרגע בהשהייה ברוסיה עד הודעה חדשה". במייל הובהר כי במהלך ההשהייה לא יועלו בשום אופן קמפיינים פרסומיים חדשים לאפסטור ברוסיה.

לצד המגבלות והסנקציות על הצד הרוסי, אפל, כמו חברות טכנולוגיה רבות אחרות, מציגה גם תמיכה אקטיבית בצד האוקראיני. החברה מסרה שהיא "תומכת במאמצים ההומניטריים, מספקת סיוע במשבר הפליטים ועושה ככל שביכולתה כד לתמוך בצוותי החברה באוקראינה".

גם אלפבית-גוגל הצהירה על תמיכה בלתי מסויגת באוקראינה ומנכ"ל החברה סונדר פיצ'אי הכריז ביום שני האחרון כי החברה תרמה 10 מיליון דולר לארגונים הומניטריים התומכים באזרחי אוקראינה וכי היא "פותחת את מתקניה לטובת הפליטים האוקראינים בפולין", כדבריו. במקביל, הודיעה החברה על השקעה של 700 מיליון דולר בהרחבת משרדיה בוורשה.

מטה סיילספורס, סן פרנסיסקו, צילום: בלומברג מטה סיילספורס, סן פרנסיסקו | צילום: בלומברג מטה סיילספורס, סן פרנסיסקו, צילום: בלומברג

חברה נוספת שהצהירה על התגייסות למען אוקראינה היא מטא (פייסבוק), שדיווחה על תרומה של 5 מיליון דולר במזומן לכמה עמותות ומלכ"רים של האו"ם ועל תרומה של 10 מיליון דולר בקרדיטים לפרסום, המיועדים להפצת המסרים של ארגונים אלה בפלטפורמות שלה.

ב-IBM מתמקדים כעת בניסיון לדרבן את עובדי החברה לתרום לאזרחי אוקראינה - זאת, לאחר שהחברה כבר תרמה 250 אלף דולר לעמותת סיוע בצ'כיה ועוד 250 אלף דולר לעמותת סיוע בפולין.

בין החברות הנוספות שהתגייסו כלכלית למען אוקראינה אפשר לציין את ענקית מיחשוב הענן סיילספורס, שהודיעה ביום שני האחרון כי הנהלת החברה ועובדיה תורמים יחדין 2 מיליון דולר למלכ"רים הפועלים באזור, ואת הפלטפורמה החברתית טוויטר, שהכריזה עוד בסוף החודש שעבר על הכפלה כל כל תרומה שיעבירו עובדיה לארגוני סיוע לאוקראינה.


תגיות