אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זהב שחור: המאפיות שמתמחות בפרג פרסבורג פרג של שפרה |

זהב שחור: המאפיות שמתמחות בפרג

פרג הוא כנראה הכוסברה של עולם המאפים - או שאוהבים, או שלא. אין באמצע. אבל בדיוק כמו בכוסברה, כשאתה אוהב, אתה הכי אוהב. פורים הוא כידוע חג הפרג השנתי, אם יוצאים קצת מהקופסה, או מהמשולש, של אוזני המן אפשר למצוא מאפיות מעולות שמתמחות בפרג כל השנה ולא רק לפני פורים

16.03.2022, 07:00 | חיליק גורפינקל

הקלאסיקה הנצחית: קונדיטוריה וייס

קונידטוריה וייס שומרת לא רק על צניעות בעידן הבייקריז והפטיסריז המפונפנות, אלא גם על איכות יוצאת דופן. עוגת הפרג של וייס ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב היא כל כך מפורסמת עד שבעלי העסק (הנוכחיים) קישטו את חלון הראווה הוותיק בתצלומי ענק שלה. ולא בכדי. זה מונומנט תל־אביבי, לא פחות. אנשים מגיעים לכאן מכל הארץ בשביל העוגה הזו. עוגת השמרים המלופפת, שרוול בצק שזוף - פשוט מפוצץ בפרג בכמויות אימתניות וזה כנראה סוד קסמה. חוץ מזה שהיא פשוט טעימה רצח. מ־1956 מכינים אותה כאן. היא גם נמכרת בשמה המקורי, שם שלא רבים מכירים כיום, הלא הוא הפרסבורגר. יש גם גרסת ריקוטה אבל זה לפעם אחרת.

מחיר: 69 שקל לקילו

כתובת: קונדיטוריה וייס, קינג ג'ורג' 4, תל אביב

מאפה פרג של קונדטורית וייס, צילום: שרית גופן מאפה פרג של קונדטורית וייס | צילום: שרית גופן מאפה פרג של קונדטורית וייס, צילום: שרית גופן

גלידה למכורים: פריזר

גלידריית פריזר היא הסוד השמור של תושבי גבעתיים. טל פרנהיימר (48), דור שני לבשלנים, בן של שף־קונדיטור ובוגר בית הספר היוקרתי לבישול ה"קורדון בלו", למד להכין גלידה בגיחותיו לאיטליה. התמחה גם בנאפולי וגם בבולוניה ובעיקר כמובן התאהב. בפריזר, שפתח ב־2013 עם שותפו ארן פריזנט, הוא מציע, מלבד הקלאסיקות, גם גלידת ריקוטה עם קינמון ותפוחים, גלידת טירמיסו־מסקרפונה, גלידת בננות טריות ואגוזי פקאן, גלידת אספרסו ועוד. טעמתי את כל הנ"ל והן נפלאות. לכבוד פורים הוא מחזיר לוויטרינה טעם שבימים רגילים הוא מייצר רק לפי בקשה מיוחדת - גלידת פרג. מדובר באופן מפתיע בגלידה שהיא ממש לא למכורים בלבד, לפחות לטעמי. יופי של דבר.

מחיר: 96 שקל לקילו, 18 שקל למנה קטנה

כתובת: פריזר, ויצמן 33, גבעתיים

גלידת פרג של פריזר, צילום: צביקה גולדשטיין גלידת פרג של פריזר | צילום: צביקה גולדשטיין גלידת פרג של פריזר, צילום: צביקה גולדשטיין

טארט למתקדמים: אלון שאבו

אלון שבו הוא הכוכב העולה הזוהר בעולם הקונדיטוריה, סליחה, הפטיסרי, המקומי. החנות המצוחצחת שלו ברחוב צ'לנוב הקשוח היא פרדוקס אמיתי. בית מרקחת לעוגות בלב המאפליה. שבו מציע כאן מיני מאפים מצויצים, ואת הזווית שלו על פרג הוא מגיש בדמות טארט מעוצב להפליא כפרוסה משולשת מושלמת, כנהוג כאן. זה טארט מבצק פריך ממולא בקרם שקדים ופרג, עם שוקולד מריר וקרם חלב. הטארט מפתיע מאוד, מעוצב למשעי במראהו אבל מאוד בוגר ומאופק או בעברית קלה, לא מתוק כמעט בכלל בטעמו. וזה, מאוד יפה.

מחיר: 27 שקל לפרוסה

כתובת: אלון שבו, צ'לנוב 22, תל אביב

טארט פרג של אלון שאבו, צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב טארט פרג של אלון שאבו | צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב טארט פרג של אלון שאבו, צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

אוסטרי אורגינל: שטפן

פרסבורגר הוא מאפה אוסטרו־הונגרי קלאסי. אז אם כבר אוסטריה, למה לא לבלות קצת אצל אוסטרי אמיתי, הקונדיטור שטפן מאכר, שלאחרונה הגדיל את מבחר העוגות שלו. אל השטרודל המתבקש (המופיע כאן בכמה גרסאות) צירף גם זאכר טורט שוקולדי, ועוד שלל קלאסיות נהדרות כמו עוגת לינצר ואחרות. עוגת הפרג שלו בחושה וכן, מה לעשות, גם היא, כמו הגלידות שלו וכמו שאר העוגות, טעימה באופן שערורייתי ממש. אה, ואם זה לא מספיק, אפרופו גלידות, אז יש גם גלידת פרג למכורים אמיתיים.

מחיר: פרוסת עוגה ב־29 שקל ועם גלידה לידה 42 שקל

כתובת: שטפן, טשרניחובסקי 21, תל אביב

עוגת פרג של שטפן, צילום: שני בריל עוגת פרג של שטפן | צילום: שני בריל עוגת פרג של שטפן, צילום: שני בריל

לא פחות קלאסי: שפרה

דודי שיק הוא השף הכי טוב שאתם לא מכירים. אחרי שבישל באינספור מסעדות נהדרות ובמקום שלו "דודי בית אוכל", בשנים האחרונות הוא עובד ב"פועה", המוסד הוותיק בשוק הפשפשים. לפני כמה שנים החליט דודי להשתלם בקונדיטוריה. הוא לקח קורס פרטי מהמאסטר הוותיק הנס ברטלה ולמד את סודות האפייה האוסטרו־הונגרית. אם כבר אוסטרו־הונגריה, אז כמובן שגם פרסבורגר. כן, עוד פרסבורגר, לא פחות טוב מזה של וייס. את הפרסבורגר של דודי, ועוד כמה וכמה מאפים נהדרים, אפשר למצוא בימי שישי במעדנייה של פועה, הלא היא "שפרה" שממול. עשו לעצמכם טובה.

מחיר: 44 שקל לעוגה, בדרך כלל רק בימי חמישי־שישי

כתובת: שפרה, יהודה מרגוזה 8, יפו

פרסבורג פרג של שפרה,  פרסבורג פרג של שפרה פרסבורג פרג של שפרה,

קלאסיקה בהתהוות: עמיתה

עמיתה היא המאפייה היפהפייה של מיכל בוטון ואנה שפירו, שתי אופות צעירות עם קילומטראז' אינסופי ממש. בוטון היתה לפני כן, בין השאר, הקונדיטורית של מסעדת הבסטה המפורסמת בשוק הכרמל ושפירו הקונדיטורית של טאיזו. בקיצור, אופות עם ייחוס, אתם כבר מבינים. עמיתה שוכנת בקצה המערבי של רחוב סלמה, אזור קשוח אבל מתפתח בקצב. היא מצויה בבניין יוצא דופן ביופיו ומציעה אינספור מאפים מעולים כמו בורקסים שעושים כבוד ליפו בגרסאות קצת יותר מודרניות ומפתיעות כמו בורקס אנשובי עם גבינת שמנת וזרעי כמון, וגם עוגת קווין אמאן צרפתית קלאסית אבל עם מרווה וקליפות הדרים. אבל אנחנו כאן בשביל הפרג. בוטון ושפירו מציעות עוגת פרג ולימון בחושה עם תפוחים שעושה כבוד לא רק לפרג, אלא גם לעוגות הבחושות. זו יצירת מופת קטנה ומפתיעה. מי חשב שפרג ולימון יכולים להתחתן. טוב, מי חשב גם שאפשר לעשות בורקס עם אנשובי ולא רק עם תרד או גבינה.

מחיר: 39 שקל

כתובת: עמיתה, דרך שלמה (סלמה) 10, יפו

עוגת פרג של עמיתה,  עוגת פרג של עמיתה עוגת פרג של עמיתה,


תגיות