אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטארט־אפ הישראלי ביוניק גייס 65 מיליון דולר מייסדי ביוניק, עידן ניניו (מימין) ואייל ממו. החברה מעסיקה כ־80 עובדים בפאלו אלטו ובתל אביב, ומתכננת להכפיל את מספרם | צילום: יונתן בלום

בלעדי

הסטארט־אפ הישראלי ביוניק גייס 65 מיליון דולר

את סבב הגיוס הובילה קרן אינסייט, והשתתפו בו גם Cyberstarts ו־Battery Ventures. ביוניק גייסה עד כה סכום כולל של 83 מיליון דולר

20.03.2022, 06:02 | מאיר אורבך

הסטארט־אפ הישראלי ביוניק (Bionic), שעוסק באבטחה, שליטה ובקרה על יישומים ארגוניים, גייס 65 מיליון דולר בסבב B, כך נודע ל"כלכליסט". את הסבב הובילה קרן אינסייט, והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים, Cyberstarts ו־Battery Ventures. החברה גייסה עד כה סכום כולל של 83 מיליון דולר. כל הכסף שגויס בגיוס הנוכחי ייכנס לקופת החברה ללא סקנדרי.


קראו עוד בכלכליסט:


ביוניק הוקמה ב־2019 על ידי המנכ"ל עידן ניניו, מנכ"ל החברה, ואייל ממו, סמנכ"ל הטכנולוגיות. ניניו מילא שורה של תפקידים ביחידה הטכנולוגית 81 ועבד כמפתח ב־MagicLeap, שבה היה מבין העובדים הראשונים, וממו שירת ביחידת 8200 ועבד בחברת הסייבר Cymmetria, לרבות כסמנכ״ל מחקר ופיתוח. החברה מעסיקה כ־80 עובדים במשרדים בפאלו אלטו ובתל אביב, והיא מתכננת להאיץ את פיתוח המוצרים ולגייס עשרות עובדים, במטרה להכפיל את מספרם בשנה הקרובה. ניניו אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי "הגיוס האחרון שלנו היה בסוף 2020 ונמנענו מלגייס כסף ב־2021 כי היה לנו מספיק. את הסבב הנוכחי הצלחנו לסיים בפחות משבוע, לאחר שקיבלנו כמה הצעות מצוינות, ובחרנו באינסייט כשהבנו שהם המתאימים ביותר".


מייסדי ביוניק, עידן ניניו (מימין) ואייל ממו. החברה מעסיקה כ־80 עובדים בפאלו אלטו ובתל אביב, ומתכננת להכפיל את מספרם, צילום: יונתן בלום מייסדי ביוניק, עידן ניניו (מימין) ואייל ממו. החברה מעסיקה כ־80 עובדים בפאלו אלטו ובתל אביב, ומתכננת להכפיל את מספרם | צילום: יונתן בלום מייסדי ביוניק, עידן ניניו (מימין) ואייל ממו. החברה מעסיקה כ־80 עובדים בפאלו אלטו ובתל אביב, ומתכננת להכפיל את מספרם, צילום: יונתן בלום


החברה מפתחת מערכת שמפקחת על כל היישומים שעובדים בארגון, בין אם הם נמצאים בפיתוח או בעבודה שוטפת. ברגע שהם משתנים המערכת מתריאה אם השינוי מסוכן לארגון והופך אותו לפגיע, בין אם ברמת האבטחה או ברמת התאמה לרגולציה. לדברי ניניו, הפלטפורמה של ביוניק היא הראשונה בתעשייה שמבצעת תהליך "הנדוס לאחור" אוטומטי של אפליקציות, ומשלימה בתוך דקות תהליכים שבעבר לקחו שבועות. "ארגונים לא יודעים עם כמה תוכנות וכמה אפליקציות הם עובדים, ואז הם לא יודעים עם מה להגן. העובדים של אותו ארגון, כלומר מתכנתים ושאר אנשי הפיתוח, עובדים על אותם יישומים כל הזמן ומשנים אותם. כל שינוי קטן הופך את הארגון לפגיע מאוד. מרבית הסיכויים שיש שם טעות אחת לפחות שיכולה לגרום לבעיה קשה לארגון - הן מבחינת פגיעות והן מבחינת עמידה ברגולציה. אנחנו ממפים את כל האפליקציות ומתריעים על כל שינוי שנעשה ואם השינוי יכול לפגוע בארגון", הוא אומר.

עוד מציין ניניו כי "שווי החברה עלה משמעותית. החברה עלתה מ־10לעשרות לקוחות וכך גם ההכנסות". עם לקוחות החברה ניתן למנות את רשת המסעדות צ'יפוטלה, חברת הסייבר הישראלית ארמיס ועוד.

גילי רענן, מייסד קרן ההשקעות Cyberstarts, מציין כי "ההתקדמות המהירה של ביוניק מוכיחה את הכאב המתפרץ של ארגונים סביב הגנה על אפליקציות בסביבות הענן. למרות ריבוי פתרונות אבטחת ענן, הפתרון של ביוניק ייחודי בכך שהוא מספק מענה לאתגר הקריטי שעומד בפני תאגידים – בזיהוי ליקויי האבטחה המשמעותיים באפליקציות שלהם בזמן הריצה על פלטפורמות הענן".

תגיות