אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעה לרכישת מפתחת צמח המנקאי ב־6 מיליון שקל עופר לינצ'בסקי. תעסוקה לתושבי בנגב | צילום: אוראל כהן

בלעדי

הצעה לרכישת מפתחת צמח המנקאי ב־6 מיליון שקל

הנאמן של החברות הינומן והינומן בארי תעשיות, מפתחות צמח המנקאי הנחשב לסופרפוד, מבקש למכור אותן. הרוכשת היא חברה בבעלות שמעון בן חמו, לשעבר מנכ"ל מקורות, ועופר לינצ'בסקי, מנכ"ל גדות מוספים לכימיקלים

20.03.2022, 06:10 | ליטל דוברוביצקי

הנאמן של החברות הינומן והינומן בארי תעשיות, מפתחות צמח המנקאי הנחשב לסופרפוד, מבקש למכור אותן בסכום של 6 מיליון שקל. הרוכשת היא חברה בבעלות שמעון בן חמו, לשעבר מנכ"ל מקורות, ועופר לינצ'בסקי, מנכ"ל גדות מוספים לכימיקלים, הספקית והמפיצה הגדולה ביותר של כימיקלים ושמנים לתעשייה בישראל ובמערב אירופה, ולשעבר מנכ"ל רכבת ישראל. השניים, המיוצגים על ידי עוה"ד קרן רייכבך־סגל ואורי הלר ממשרד גורניצקי, הקימו את חברת הינומן 2022 לצורך הרכישה. משמעות אישור המכירה היא כי המשך הפיתוח והשיווק של המנקאי ייעשה בישראל.


קראו עוד בכלכליסט:


הנאמן, עו"ד עומר קלנר, שמונה לחברות בינואר לאחר שנקלעו לקשיים והוצא להן צו פתיחת הליכים, הגיש בסוף השבוע לבית משפט מחוזי מרכז בקשה לאישור מכר הפעילות, נכסי וזכויות החברות.

הנאמן ציין כי ייחודו של צמח המנקאי הוא בערכים תזונתיים גבוהים, גודל מזערי והיעדר כמעט מוחלט של טעם וריח. לכן הצמח ניתן לשילוב במוצרי מזון תוך השבחתם ושדרוגם מבלי לפגוע במרקמם ובטעמם.


מימין השף יובל בן נריה ומנכ"ל הינומן רון סלפטר עם מנקאי, צילום: שי פרנקו סטודיו DMMMWA מימין השף יובל בן נריה ומנכ"ל הינומן רון סלפטר עם מנקאי | צילום: שי פרנקו סטודיו DMMMWA מימין השף יובל בן נריה ומנכ"ל הינומן רון סלפטר עם מנקאי, צילום: שי פרנקו סטודיו DMMMWA


מהבקשה עולה כי לאורך השנים גייסו החברות יותר מ־60 מיליון דולר לצורך פיתוח הצמח. במהלך 2021 תכננה הינומן לצאת להנפקה למסחר בבורסה הישראלית. לטענות החברות, המהלך לא צלח בין היתר עקב ריבוי הנפקות בשוק הנאמן מציין כי החברות ופעילותן הן "חקלאות ישראלית במיטבה" ולכן קיימת חשיבות גדולה להביא ל"תקומה" של פעילותן. לדבריו, בכוונת הרוכשים לחדש באופן מיידי את פעילות החברות ולפעול לגיוס כוח אדם מקצועי מהנגב ועוטף עזה.

תגיות