אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברביבאי לשקד: לתת לפליטים מאוקראינה לעבוד; הופעל מוקד סיוע טלפוני פליטים עולים מאוקראינה בנתב"ג | צילום: הדס פרוש

ברביבאי לשקד: לתת לפליטים מאוקראינה לעבוד; הופעל מוקד סיוע טלפוני

במקום אשרת התייר שלה הם זוכים כיום, ברביבאי מבקשת להעניק לפליטים אשרת שהייה זמנית שתאפשר להם לעבוד, לאור העובדה שיש במשק 150 אלף משרות פנויות; משרד הרווחה הפעיל את מוקד 5130* לסיוע לפליטים האוקראינים. המוקד ייתן מענה גם לאזרחים המבקשים לתרום ולסייע. כמו כן, משרדי האוצר והרווחה סיכמו על מתן ביטוח בריאות לפליטים מאוקראינה בני 60 ומעלה ולבעלי מוגבלויות

21.03.2022, 14:02 | שחר אילן

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי פנתה לשרת הפנים איילת שקד בבקשה לאפשר לפליטים מאוקראינה לעבודה בישראל. כיום פליטים אזרחי אוקראינה המגיעים לישראל דרך מדינה נוספת מוגדרים כ"תיירים", מה שהופך עבודה שלהם לבלתי חוקית. ברביבאי מבקשת משקד לאפשר להם רישיון שהייה זמני שמאפשר עבודה.


קראו עוד בכלכליסט:


במסגרת זו תוענק להם אשרת עבודה בנסיבות הומניטריות ולא יינקטו סנקציות כלפי מעסיקים, בתנאי שיישמרו על זכויותיהם של העובדים. ברביבאי ציינה כי "אין בכך השלכה שלילית על שוק העבודה, נוכח קיומן של כ-150 אלף משרות פנויות. ההיפך הוא הנכון". יצוין שמדובר במשרות שרובן בשכר נמוך, דוגמת עובדי מטבח, מלצרים, מאבטחים, עובדי מכירות וכו', שנראה שישראלים אינם מעוניינים לעבוד בהן.

שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי, צילום: אבי מועלם שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי | צילום: אבי מועלם שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי, צילום: אבי מועלם

לדברי ברביבאי, "החשש כי העסקת הפליטים-תיירים באופן זמני תפגע בצביונה של ישראל אינו מצודק. מדובר באשרה זמנית ובשליטה מלאה של המדינה בפרטים של הבאים בשעריה. מדיניות זו תיתן מענה אנושי למי שנמצאים בשעת משבר בחייהם, תגלה רצון טוב ובמקביל תאפשר לישראל גם לתת מענה לצורכי המשק".

בתוך כך, משרד הרווחה הפעיל את מוקד 5130* לסיוע לפליטים האוקראינים. המוקד משותף גם למשרדי ממשלה אחרים המטפלים בפליטים כגון משרד רה"מ ומשרדי הפנים והבריאות. המוקד, שיופעל בהובלת משרד הרווחה והביטחון החברתי ובשיתוף עם ארגון הג'וינט ומגן דוד אדום, ייתן מענה בשלוש שפות: אוקראינית, רוסית ועברית. המענה יינתן לאזרחי אוקראינה שאינם זכאי חוק השבות שנמלטו מהמלחמה והגיעו לישראל אחרי 24 בפברואר. המוקד ייתן מידע לפונים בנושאים כגון סיוע סוציאלי, חינוך, קורת גג, בריאות ועוד.

המוקד ייתן מענה גם לרשויות המקומיות ולאזרחים ישראלים שמבקשים מידע על אודות הסיוע ההומניטרי שמעניקה ממשלת ישראל לאזרחים אוקראינים שמצאו מקלט בישראל. כמו כן, יינתן מענה לאזרחים המבקשים לתרום ולסייע. המוקד יהיה פעיל בכל יום בין השעות 08:00 בבוקר ל-18:00 בערב ובימי שישי משעה 08:00 ועד השעה 15:00.

כמו כן, משרדי האוצר והרווחה סיכמו על מתן ביטוח בריאות לפליטים מאוקראינה בני 60 ומעלה ולבעלי מוגבלויות, דרך חברת ביטוח פרטית שתתקשר עם קופת חולים לאומית. היא תספק להם שירותי בריאות בדומה לאוכלוסיית המועמדים לעלייה, שמקבלים כיסוי ביטוחי נרחב הכולל טיפול סיעודי ושיקום. שאר האוקראינים השוהים בישראל יוכלו לקבל טיפול ראשוני וטיפול חירום במרפאות "טרם" הפזורות בפריסה ארצית, ללא תשלום השתתפות עצמית ובמימון המדינה. בין שירותי החירום הניתנים: ייעוץ עם רופא משפחה וילדים, טיפול בחבלות קלות (תפרים, חבישה, גיבוס), קבלת תרופות, עירוי, בדיקות דם, מכשור רנטגן ואולטרסאונד, מכשור לבדיקת תפקוד לבבי ועוד.


תגיות