אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיזם Red C Biotech זכה בתחרות של קרן זיו אבירם שנערכה בדובאי זיו אבירם מעניק את הפרס לארי גרגיר בכנס בדובאי | צילום: אלעד גוטמן

המיזם Red C Biotech זכה בתחרות של קרן זיו אבירם שנערכה בדובאי

חמישה מתמודדים – מישראל, מרוקו וירדן – הגיעו לגמר עם מיזמים שמטרתם היא שיפור העולם באמצעות עסקים, חדשנות וטכנולוגיה. ארי גרגיר מישראל הגיע למקום הראשון ויזכה בליווי מקצועי ממייסד הקרן זיו אבירם ובליווי תקשורתי מהמגזין פורבס בנוסף לפרס של חצי מיליון דולר. בין אורחי הכבוד באירוע: ביל קלינטון בזום והזמרת ריטה

24.03.2022, 06:12 | נועם לנדמן

בנובמבר האחרון קרן משפחת אבירם, שהוקמה על ידי היזם זיו אבירם ובני משפחתו, והמגזין הבינלאומי ‭ Forbes‬ השיקו את ‭ Aviram Awards - Tech For Humanity‬ תחרות שנתית לאיתור מיזמים משני מציאות באזור. בתחרות השתתפו מיזמים ורעיונות פורצי דרך, שחרתו על דגלם תרומה לאנושות באמצעות טכנולוגיה וחדשנות. לשלב הגמר שנערך השבוע בדובאי הגיעו חמישה מתמודדים – מישראל, ירדן ומרוקו.

קרן משפחת אבירם הוקמה בשנת 2021 על ידי איש העסקים והיזם זיו אבירם, ממייסדי מובילאיי, וארבעת ילדיו: גילי, ניר, נועה וגל. הקרן היא המשך דרכה של אם המשפחה, עדית אבירם, שנפטרה ממחלת הסרטן בשנת 2015.

מובילאיי הביאה למהפכה מצילת חיים בתחום בטיחות הדרכים ושינתה את עולם התחבורה. לאחר מובילאיי הקים אבירם את חברת אורקם, המעניקה פתרונות משני חיים לאנשים הסובלים מלקות ראייה או לקות שמיעה.


זיו אבירם יו"ר אורקם, פורבס זיו אבירם יו"ר אורקם | פורבס זיו אבירם יו"ר אורקם, פורבס

הקרן שהקימה משפחת אבירם מקדמת מעורבות חברתית וקהילתית בעזרת כלים של חינוך לעשייה, יצירת הזדמנות שווה, ליווי ותמיכה. הקרן חרתה על דגלה לרתום את הניסיון והכלים של העולם העסקי ולשלב טכנולוגיה ויזמות יחד עם עשיית הטוב במטרה להגשים רעיונות, פתרונות ומיזמים ולהוביל לשיפור איכות חייהם של החברה והסביבה.

הסכמי אברהם עם המדינות הערביות איפשרו לקרן לקחת את העניינים צעד נוסף קדימה, ובנובמבר 2021 הכריזה הקרן על תחרות שבה יוכלו להשתתף מיזמים מהמדינות השונות במזרח התיכון. התחרות מתקיימת בשיתוף המגזין הכלכלי פורבס.

זו בתחרות שנתית ראשונה מסוגה בעולם המיועדת ליזמים במזרח התיכון שפועלים לשינוי המציאות ושיפור חיי אוכלוסיית העולם באמצעות עסקים, חדשנות וטכנולוגיה. בתחרות השתתפו יותר מ־600 יזמים מישראל, מדינות המפרץ, ערב הסעודית, מצרים, מרוקו וירדן.

התחרות נועדה לקדם פתרונות בעלי תרומה לאנושות במגוון תחומים: בריאות, תחבורה, צמצום פערים, קהילתיות, סביבה ועוד. התחרות היא המיזם הראשון של קרן משפחת אבירם, ומהווה המשך חזונו של זיו אבירם בדבר השימוש בחדשנות וטכנולוגיה ככלי לשינוי מציאות שזור בפעילותו היזמית לאורך השנים.

14 מיזמים שבבסיסם תרומה לאנושות עברו לשלב חצי הגמר של התחרות, שבמסגרתו נערך סמינר וירטואלי שהעניק ליזמים כלים חדשניים עבור המיזם. לשלב הגמר שנערך בדובאי הגיעו , כאמור, 5.

והזוכה הוא...

את המקום הראשון בתחרות קטף ארי גרגיר, מנכ״ל ומייסד Red C Biotech. הפרס כולל סכום של חצי מיליון דולר, ליווי מקצועי של זיו אבירם וכן ליווי תקשורתי של פורבס. "אני מתרגש בצורה בלתי רגילה לזכות במעמד הזה" אמר גרגיר עם הכרזתו כזוכה. "גם כי מדובר באזור המזרח התיכון וגם כי מדובר בטכנולוגיה למען האנושות, ששניהם קרובים לליבי ומהווים את חזון החברה. כבוד גדול עבורי לזכות. אני רוצה מאוד לקדם את הזכייה הזו כדי לקדם תהליך תעשייתי לייצור של תאי דם אדומים אוניברסליים לעירויים מצילי חיים וטיפולים מתקדמים". גרגיר זכה גם בפרס בחירת הקהל.

זיו אבירם מעניק את הפרס לארי גרגיר בכנס בדובאי, צילום: אלעד  גוטמן זיו אבירם מעניק את הפרס לארי גרגיר בכנס בדובאי | צילום: אלעד גוטמן זיו אבירם מעניק את הפרס לארי גרגיר בכנס בדובאי, צילום: אלעד  גוטמן


זיו אבירם שהעניק את הפרס אמר: "Red C Biotech הציגה רעיון פורץ דרך, שנותן מענה משמעותי למחסור ההולך וגובר במנות דם. התחרות היא מסע מרגש מאוד במסגרתו נחשפנו למאות מיזמים פורצי דרך ומעוררי השראה ברחבי המזרח התיכון ומדינות צפון אפריקה שחרטו על דגלם תרומה לאנושות באמצעות טכנולוגיה וחדשנות. אני נרגש מהמחויבות האדירה של היזמות והיזמים שלקחו רעיונות, פיתחו אותם, ובכוחם ליצור מציאות חיים חדשה שתשפר את פני העולם".

סטיב ברטוני, משנה לעורך מגזין Forbes הבינלאומי, אמר בטקס: "הזוכים שנבחרו הם כוח חלוץ, הדור הבא של מנהיגי העסקים באיזור. הם מבטאים את התשוקה לשינוי, באמצעות ייזום פתרונות לאתגרים המורכבים ביותר של האיזור. אנחנו נרגשים משילוב הזרועות עם קרן משפחת אבירם, שאיפשרו לנו לאתר עמם את הכשרונות האדירים הללו".

ברכות מביל קלינטון

בין הדוברים באירוע היה ארה"ב לשעבר ביל קלינטון שאמר בשיחת זום: "המיזמים מקדמים את השלום. הסכמי אברהם יוצרים מקום לא רק לממשלות לשתף פעולה. כל כך הרבה שנים פוליטיקה וכלכלה במזה"ת היו נפרדים, ועכשיו אנחנו רואים את המיזמים כפלטפורמה לקידום השלום. למרות חילוקי הדעות בין מדינות, יש לנו כעת יותר מכנים משותפים בזכות שיתוף פעולה כלכלי".


ביל קלינטון נואם בזום בוועידת דובאי של זיו אבירם, צילום: אלעד גוטמן ביל קלינטון נואם בזום בוועידת דובאי של זיו אבירם | צילום: אלעד גוטמן ביל קלינטון נואם בזום בוועידת דובאי של זיו אבירם, צילום: אלעד גוטמן


באירוע השתתפה גם הזמרת ריטה, שסיפרה על ילדותה ועל החלומות שזכתה להגשים. "חשבתי שאני מקוללת מכל הבחינות. יהודיה, אירנית, אישה", סיפרה. "חיינו בסביבה עוינת, וכשהייתי בת 8 עלינו לישראל. הייתי הפרסיה שצחקו עליה בשל המוצא. המנטליות כל כך שונה. התרבות האיראנית עשויה משכבות רבות, והמנטליות הישראלית שטחית יותר, מיידית יותר. ההורים היו חסרי אונים, זרים במדינה, ללא שפה וכסף. אבל מעולם לא ריחמתי על עצמי, היה לי חלום ונאבקתי עליו. הייתה לי תשוקה לרקוד ולשחק והלכתי לבית ספר למשחק. החלום שלי התגשם בין לילה, המדינה כולה אימצה אותי. לא הסתרתי את המוצא שלי. באתי עם הצבע האמיתי שלי".

חמישיית הגמר

מקרר שמונע בזבוז ואסלה שמייצרת דשן

  • ארי גרגיר מישראל, מנכ"ל ומייסד Red C Blotech, טכנולוגיה לייצור תאי דם אדומים אוניברסליים, החיוניים בטיפול בטראומה, בלידות, בניתוחים, בטיפול בסרטן ובהפרעות דם שונות. מטרת החברה היא ליצור עירויי RBC בעלות של 50 דולר ליחידה, וללא תלות בתורמים ובמתנדבים.
  • שרה בנלף ממרוקו, מנכ"לית BMTA&C המפתחת מקררים למניעת בזבוז תוצרת חקלאית וזריקת מזון. מדובר בטכנולוגיית קירור סולארית ייחודית שהיא יעילה יותר, חסכונית יותר וידידותית יותר לסביבה. המודל הנוכחי נועד למנוע אובדן פירות וירקות, אבל הטכנולוגיה נועדה להיות מותאמת גם לחלב, בשר ביצים ושאר מוצרים מתכלים, ממזון ועד ציוד רפואי.
  • עדי גולדמן מישראל, מנכ"ל ומייסד Bio Circular Biotic, המפתחת פלסטיק ביולוגי המתכלה לחלוטין בכל סביבה. החברה מייצרת חומרים אופטימליים לחלופות פלסטיק מבוססות מאובנים ומשתמשת בביומסה ימית כחומר גלם לתהליך תסיסה המייצר פולימרים PHBV מתכלים.
  • בארה וואהבה מירדן, מנכ"ל ומייסד שותף של Akyas, פתרון סניטציה שהופך פסולת אנושית לדשן אורגני במיוחד עבור מדינות מתפתחות. מדובר בטכנולוגיה מיוחדת לתעשיית התברואה, הכוללת מערכת של 3 ב־1: אסלה להפרדת הנוזלים מהצואה, אבקה לחיטוי פתוגנים מהפרשות, ושקית אשפה נושמת וניתנת לקומפוסט. הסטארט־אפ נולד כפתרון אפשרי להתפרצות הכולרה בתימן, וכעת נמצא בשלב הפיילוט השלישי שלו בירדן וצפוי להיכנס לשוק בהודו ובבנגלדש.
  • סער ספרא מישראל, מנכ"ל Beewise, הכוורת הרובוטית הראשונה והיחידה בעולם שפועלת על אינטליגנציה מלאכותית. החברה פיתחה פלטפורמה מקיפה המאפשרת תחזוקה מרחוק של כוורות, וכך תורמת להצלת דבורים ולמניעת קריסת מושבות.

השופטים בתחרות

  • זיו אבירם, יזם ואיש העסקים, מייסד מובילאיי ואורקם.
  • סטיבן בטולי, מייסד המגזין פורבס, עיתונאי עטור פרסים שראיין את המנהיגים והיזמים המובילים בעולם.


השופטים בתחרות בדובאי מימין פטימה אל ג’אבר, דיאנה ווילד, זיו אבירם וכריסטינה הו, צילום: Forbes השופטים בתחרות בדובאי מימין פטימה אל ג’אבר, דיאנה ווילד, זיו אבירם וכריסטינה הו | צילום: Forbes השופטים בתחרות בדובאי מימין פטימה אל ג’אבר, דיאנה ווילד, זיו אבירם וכריסטינה הו, צילום: Forbes


  • פטימה אל ג'אבר, מבכירות נשות העסקים בדובאי. חברת הנהלה וסמנכ"לית בכירה בקבוצת אל ג'אבר, התאגיד הגדול ביותר באמירויות ומהמובילים במגוון תחומים בהם אנרגיה, תחבורה ובנייה. אל ג'אבר נחשבת אשה פורצת דרך בעולם הערבי, שהייתה הראשונה באיחוד האמירויות להתמנות לחברה בוועד המנהל של איגוד לשכות המסחר, לפני למעלה מעשור. היא הוכתרה על ידי פורבס במקום ה94 ברשימת הנשים המשמעותיות והעוצמתיות בעולם. אל ג'אבר מרבה להתבטא בנושא קידום נשים וצעירים. היא מהנדסת בהכשרתה, ואמונה על תקציב של יותר מ־5 מיליארד דולר בשנה ומעסיקה יותר מ־50 אלף עובדים.
  • דיאנה ווילד, מייסדת שותפה של Aurora 50, מיזם גלובלי שבסיסו בדובאי העובד עם ארגונים מרכזיים במזרח התיכון, ביניהם האו"ם, ומטרתו לקדם שוויון מגדרי ומתן הזדמנויות בעולמות הטכנולוגיה, בדגש על קידום נשים לתפקידי הנהלה. הארגון הוקדם על ידי ווילד יחד עם הנסיכה Sheikha Shamma bint Sultan bin Khalifa Al Nahyan. הארגון מוביל אקסלרטורים משמעותיים, אירועים ותחרויות.



תגיות