אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפץ האנרגיה האירופי - והקשר לישראל גטי

מנועי הכסף

מפץ האנרגיה האירופי - והקשר לישראל

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט - פרק 190: כמה באמת תלויה אירופה בגז הרוסי, מה יקרה אם מחליטים לסגור לפוטין את ברז האנרגיה ואיך משתלבים המאגרים שלנו במציאות החדשה. בפרק התארח חן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק במשרד האנרגיה

24.03.2022, 18:41 | שי סלינס

כמה באמת תלויה אירופה בגז הרוסי?  תשובה לשאלה הזו ניתן לקבל לקחת מסיפור שמתרחש בעיירה קטנה שנמצאת בצפון מערב גרמניה - Rehden. העיירה הזו אמנם מנומנמת מעל פני הקרקע אבל גועשת למדי מתחת לאדמה. בעומק של כמה עשרות מטרים יש שטח חפור של משהו כמו 1,000 מגרשי כדורגל - ובכל השטח הזה יש מצבור גז עצום - שמכיל כ-20% מכלל הגז של גרמניה.

ועל כל מצבור הגז הזה אחראית לא אחרת מחברת גזפרום - תאגיד נפט וגז ענק שנמצא בבעלות רוסיה ואחראי על שליש ממצבורי הגז של גרמניה, אוסטריה והולנד ביחד.

וכמה כוח מספקת השליטה הזו על מאגר הגז הגרמני? עצום. עד כדי כך שכמה חודשים לפני הפלישה של רוסיה לאוקראינה דולל המאגר ב-Rehden עד לרמה המינימלית האפשרית. אז חשבו שהמהלך הזה היה פעולה אסטרטגית של רוסיה שנועדה להקפיץ את מחירי הגז לקראת החורף, אולם עכשיו כבר ברור שלפוטין היו תוכניות אחרות לגמרי.

בפרק מספר 190 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על אנרגיה. על כמה אירופה והעולם תלויים בגז הרוסי, מה יקרה אם מחליטים להפסיק להשתמש בו כענישה על הפלישה לאוקראינה, איפה אנחנו בישראל עומדים מבחינת השלמה אפשרית של המחסור בגז לאירופה ואיך מתקדמת ההתקדמות שלנו ושל העולם לקראת אנרגיה מתחדשת.

בפרק התארח חן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק במשרד האנרגיה של ישראל.

מפץ האנרגיה האירופי - והקשר לישראל
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןמפץ האנרגיה האירופי - והקשר לישראל

מאגר הגז לווייתן, צילום: אלבטרוס מאגר הגז לווייתן | צילום: אלבטרוס מאגר הגז לווייתן, צילום: אלבטרוס

תגיות