אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טקס האוסקר: מהתקרית האלימה של וויל סמית' ועד לזוכים הגדולים וויל סמית' סוטר לכריס רוק בטקס האוסקר | צילום: AFP

טקס האוסקר: מהתקרית האלימה של וויל סמית' ועד לזוכים הגדולים

תקרית דרמטית נרשמה על במת האוסקר, כשכריס רוק העליב את אשתו של וויל סמית' - וזה עלה לבמה וסטר לו. לאחר מכן סמית' זכה בפרס השחקן הראשי, בעוד ג'יין קמפיון הפכה לאישה השלישית שזוכה בפרס הבימוי על "כוחו של הכלב", "חולית" סיים עם שישה פרסים - ו"קודה" לקח את הפרס הגדול. גם אוקראינה הוזכרה בטקס בדמות דקת דומייה לזכר ההרוגים. כל הפרטים

28.03.2022, 06:57 | ynet

בסיומו של טקס חגיגי, "קודה" זכה בפרס האוסקר לסרט הטוב ביותר, אך לצערו ולצערה של הוליווד, כולם יזכרו מהערב אירוע אחר לחלוטין - את הסטירה שסטר וויל סמית' לקומיקאי כריס רוק לאחר שהאחרון העליב על הבמה את אשתו, ג'יידה פינקט סמית'.

סמית', שזכה לאחר מכן גם בפרס השחקן הראשי על תפקידו ב"משפחה מנצחת", לא אהב את ההערה שאמר רוק על אשתו ("לא יכול לחכות לראות אותה מופיעה בסרט 'ג'י-איי-ג'יין 2"), שחשפה לאחרונה כי היא סובלת ממחלה שגורמת לאיבוד שיער. לאחר שסטר לרוק ההמום, סמית' המשיך וקילל את המגיש ושלח לעברו הערה: "אל תגיד את השם של אשתי בפה המז***ן שלך!". השידור הוחשך לכדקה, במהלכה באולם דנזל וושינגטון חצץ בין סמית' ורוק, שניסה להתנצל.


וויל סמית וויל סמית' זוכה בפרס האוסקר | צילום: AP וויל סמית


סמית' עצמו, שהיה נרגש מעצם זכייתו באוסקר ודמע ארוכות, נאם במשך זמן רב על הבמה ואף ביקש סליחה: "אני רוצה להתנצל בפני האקדמיה ובפני כל שאר המועמדים". לצד הדרמה הזו, נרשם רגע רציני נוסף במהלך הטקס עם אזכורה של אוקראינה בדמות דקת דומייה לזכר ההרוגים, בעקבות פלישת רוסיה למדינה.

"קודה", שכאמור זכה בפרס הגדול, יכול להיות מרוצה מכך שעשה היסטוריה - בכך הוא הפך לסרט הראשון ששייך לשירות סטרימינג (אפל tv פלוס) שקוטף את הפרס הראשי. הוא גם זכה בפרס התסריט המעובד, שכן הוא חידוש לסרט הצרפתי מ-2014 "משפחת בלייה". הסרט של שון היידר סיים בסך הכול עם שלושה פרסים, האחרון שבהם הוא פרס שחקן המשנה ששייך לשחקן החירש טרוי קוצור, שנאם נאום מרגש שהועבר כולו בשפת הסימנים, בעוד הקהל באולם הריע לו ארוכות.


הבמאית השלישית שזוכה בפרס האוסקר. ג הבמאית השלישית שזוכה בפרס האוסקר. ג'יין קמפיון | צילום: AP הבמאית השלישית שזוכה בפרס האוסקר. ג


"כוחו של הכלב", שהיה הפייבוריט לזכייה לאורך רוב עונת הפרסים, הסתפק בפרס אחד לבמאית שלו, ג'יין קמפיון, שהפכה לאישה השלישית בלבד שמשלימה את ההישג אחרי קלואי ז'או ("ארץ נוודים") וקתרין ביגלו ("מטען הכאב"). אגב, קמפיון היא האישה הראשונה שמועמדת פעמיים לפרס, הפעם הקודמת הייתה על "הפסנתר" (1993).





וויל סמית וויל סמית' סוטר לכריס רוק בטקס האוסקר | צילום: AFP וויל סמית


בפרס השחקנית הטובה ביותר זכתה ג'סיקה צ'סטיין על תפקידה ב"העיניים של תמי פיי", שסיים עם שני פסלונים, השני על איפור ועיצוב שיער. פול תומאס אנדרסון, במאי "ליקריץ פיצה", נותר בידיים ריקות כשאת פרס התסריט המקורי קטף קנת בראנה על "בלפסט". "חולית" סיים עם לא פחות משישה פרסים, רובם קטגוריות משניות באופן יחסי, מלבד צילום.

בילי אייליש, שגם סיפקה הופעה בלתי נשכחת על הבמה, זכתה בפרס האוסקר לשיר הטוב ביותר - שיר הנושא מתוך "לא זמן למות".

כל הזוכים

הסרט הטוב ביותר "קודה"

בימוי ג'יין קמפיון ("כוחו של הכלב")

שחקן ראשי וויל סמית' ("משפחה מנצחת")

שחקנית ראשית ג'סיקה צ'סטיין ("העיניים של תמי פיי")

צילום "חולית"

שחקן משנה טרוי קוצור ("קודה")

שחקנית משנה אריאנה דה-בוז ("סיפור הפרברים")

תסריט מעובד "קודה"

תסריט מקורי "בלפסט"

הסרט הזר "הנהגת של מר יוסוקה"

סרט האנימציה "אנקאנטו"

עריכה "חולית"

הפקה "חולית"

אפקטים מיוחדים "חולית"

עיצוב תלבושות "קרואלה"

איפור ועיצוב שיער "העיניים של תמי פיי"

סאונד "חולית"

פסקול "חולית"

השיר הטוב ביותר No Time to Die ("לא זמן למות")

הסרט הקצר The Long Goodbye

סרט אנימציה הקצר The Windshield Wiper

סרט תיעודי קצר The Queen of Basketball

סרט תיעודי Summer of Soul


תגיות