אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מונתה מנכ"לית חדשה לחממת הפודטק Fresh Start נגה סלע שלו מנכ"לית חממת הפודטק fresh start | צילום: ללא קרדיט

מונתה מנכ"לית חדשה לחממת הפודטק Fresh Start

נגה סלע-שלו, אשר שימשה עד כה כסמנכ"לית הפיתוח העסקי של החממה, תחליף את רוני ברק, ששימש כמנכ"ל החממה מאז אוגוסט 2020. סלע-שלו: "נמשיך לאתר פיתוחים טכנולוגיים שיתרמו ליצירת תעשיית מזון בת קיימא המספקת מזון בריא, וכמובן טעים, לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה"

28.03.2022, 19:50 | שירות כלכליסט

רשות החדשנות אישרה את מינויה של נגה סלע-שלו למנכ"לית חממת הפודטק Fresh start שבקריית שמונה. סלע-שלו, אשר שימשה עד כה כסמנכ"לית הפיתוח העסקי של החממה, תחליף את היזם רוני ברק, אשר שימש כמנכ"ל החממה מאז אוגוסט 2020 וביקש לאחרונה לפרוש לטובת ניהול יוזמותיו בתחום פיתוח הציוד הרפואי.


קראו עוד בכלכליסט:


החממה פועלת במסגרת תוכנית החממות של הרשות לחדשנות והשלימה תוך שנתיים השקעות ב-8 סטארט-אפים בתחומי הפודטק, ביניהם ProFuse הפועלת בתחום הבשר המתורבת, ובלוטרי שפיתחה טכנולוגיה להפחתת סוכר. החממה מופעלת על-ידי קונסורציום הכולל ארבעה שותפים מובילים: תנובה, טמפו, פלטפורמת ההשקעות OurCrowd וקרן ההשקעות Finistere Ventures.

סלע-שלו שימשה כסמנכ"לית הפיתוח העסקי של חממת Fresh start מאז הקמתה. בעברה היא שימשה במגוון תפקידי שיווק ועסקים בתעשיית המזון, ואף כיהנה כראש מטה קבוצת תנובה ומנהלת יחידת החדשנות הקונצרנית של החברה.

לדברי ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל פלטפורמת ההשקעות OurCrowd: "חממת Fresh Start מצויה בתנופת עשייה פנומנלית בשנתיים האחרונות והרחיבה מאוד את פעילותה. נגה היא אחת מנשות המקצוע המובילות בתחום הפודטק כיום, ולה היכרות עמוקה עם התעשייה ותשוקה לעשייה ולקידום התחום. אנו סמוכים ובטוחים שלצד CTO החממה ד"ר תמי מירון, מחלוצות הפודטק בישראל, נגה תמשיך ותוביל את החממה להצלחות נוספות, ככל שזו תרחיב את פעילותה. אנו מודים לרוני ברק על תרומתו להישגים המשמעותיים של החממה בתקופה זו ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך דרכו".

נגה סלע-שלו מסרה בתגובה למינוי: "אני מודה לשותפי החממה על הבעת האמון בי, ועל תמיכתם השוטפת בהצלחת החממה. בשנתיים האחרונות ביססנו את החממה כגוף השקעות מוביל למיזמים טכנולוגיים בתחום הפודטק, מהתחומים החדשניים ובעלי האימפקט המשמעותי ביותר באקו-סיסטם של ההייטק הישראלי. תחת תוכנית החממות המעודכנת, המאפשרת השקעות בהיקף של כ-5-6.5 מיליון שקל בכל חברה, נמשיך לפעול להרחבת הפורטפוליו, לקידום החברות ולהבטחת גיוסי ההמשך שלהן. אנחנו במשימה מתמשכת לאתר פיתוחים טכנולוגיים שיתרמו ליצירת תעשיית מזון בת קיימא המספקת מזון בריא, וכמובן טעים, לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה".

המנכ"לית הנכנסת, נגה סלע-שלו, צילום: ללא קרדיט המנכ"לית הנכנסת, נגה סלע-שלו | צילום: ללא קרדיט המנכ"לית הנכנסת, נגה סלע-שלו, צילום: ללא קרדיט

רוני ברק, מנכ"ל החממה היוצא, מסר: "אני מסיים את תפקידי בסיפוק ובגאווה על עשיה משמעותית ורבת הישגים ופונה לניהול מיזמי. אין לי ספק בהמשך הצלחתה של החממה בידיהן המקצועיות של נגה ותמי ובתמיכת השותפים".

בתוך כך, החברה הודיעה כי תשקיע 1.2 מיליון דולר ב-Eggmented Reality, שפיתחה פלטפורמה טכנולוגית לתסיסה מדויקת המבוססת על חלבונים פונקציונליים לתעשיית המזון אשר אינם מהונדסים גנטית. החברה הוקמה על בסיס מחקר משותף של החממה עם המכון.

תגיות