אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקפה עדיין מר מדי: קופיקס שוב רשמה הפסד שנתי רמי לוי קופיקס | צילום: אוראל כהן

הקפה עדיין מר מדי: קופיקס שוב רשמה הפסד שנתי

הוצאות המימון העיבו על ההתאוששות במכירות וברווח, אך ההפסד הנקי ירד ל-8 מיליון שקל מ-9.6 מיליון שקל ב-2020; הוצאות ההנהלה והכלליות של זרוע המרכולים זינקו ב-35% ל-5.8 מיליון שקל; סופר קופיקס לא עמדה ביחס כיסוי החוב

29.03.2022, 12:19 | נורית קדוש

הוצאות המימון העיבו על התאוששות במכירות וברווח של קופיקס, אך רשת בתי הקפה של רמי לוי צמצמה את ההפסד השנתי ל-8 מיליון שקל לעומת 9.6 מיליון שקל ב-2020.


קראו עוד בכלכליסט:


החברה, המפעילה 37 מרכולים תחת מותג סופר קופיקס ורמי לוי בשכונה, וכן 68 סניפי קפה, רשמה עלייה של 5.3% במכירות שהסתכמו ב-303.4 מיליון שקל. זאת בזכות עלייה של 8.3% במכירות מרכולים, שנרשמה בעקבות פתיחת 4 חנויות חדשות ומהסבת סניף שפעל תחת המותג סופר קופיקס למותג רמי לוי בשכונה, אשר קוזזו בסגירת 2 סניפי סופר קופיקס שפעלו בקניונים.


רמי לוי על רקע סניף קופיקס, צילום: אוהד צויגנברג, יחצ קופיקס רמי לוי על רקע סניף קופיקס | צילום: אוהד צויגנברג, יחצ קופיקס רמי לוי על רקע סניף קופיקס, צילום: אוהד צויגנברג, יחצ קופיקס


הצמיחה במרכולים חיפתה על ירידה של 21.3% במכירות בתי הקפה, בעקבות שינוי שיטת ההתחשבנות, לכזו שבה הספק מתנהל ישירות מול זכיין בית הקפה והחברה מתוגמלת על ידי הספק בעמלה על היקפי הרכישות של הזכיינים.

עלייה ברווח הגולמי בשיעור דומה לזה של העלייה במכירות, שימרה את הרווחיות הגולמית על 30.2% מהמכירות. השיפור ברווחיות הגולמית נרשם בעיקר בפעילות בתי הקפה שעלתה ל- 30.6% מהמכירות, לעומת23.1% ב- 2020, במקביל לשחיקת הרווחיות הגולמית של המרכולים שנשחקה ל-30.2% מהמכרות, לעומת 30.9% ב- 2020.

השיפור ברווחיות בתי הקפה הושגה מייצוב פעילות הרשת ומגיוס לקוחות חדשים אשר רוכשים את מוצרי הרשת באופן ישיר ממרלו"ג החברה. ההתייעלות של בתי הקפה נרשמה גם בשורת הוצאות המכירה והשיווק של פעילות זו, שנחתכו בחצי ל-3.1 מיליון שקל. זאת בעקבות סגירה של מרבית סניפי בתי הקפה בהפעלה עצמית כחלק מתהליך התייעלות וחיסכון אשר נגרם והואץ כתוצאה מההשפעה הכלכלית של התפרצות והתפשטות נגיף הקורונה.

הוצאות ההנהלה והכלליות של זרוע המרכולים, זינקו ב-35% ל-5.8 מיליון שקל, בעקבות עלייה בסכום ההשתתפות בהוצאות המטה של הקבוצה. קופיקס רשמה זינוק של 68.5% בהוצאות אחרות, בעקבות גריעת נכסי רכוש של 2 סניפי מרכולים אשר נסגרו במהלך השנה ומהוצאות הסבות סניפים למותג לוי רמי בשכונה, וכן מהוצאות חד פעמיות אשר נוצרו השנה מתשלומי היטלים בגין הסכם פשרה שנחתם עם רשויות המס.

קופיקס רשמה זינוק של 68.5% בהוצאות אחרות, בין היתר בעקבות גריעת נכסי רכוש של 2 סניפי מרכולים אשר נסגרו במהלך השנה

החברה גם נאלצה לבצע הפרשה לירידת ערך בגובה 1.8 מיליון שקל, על הלוואת בעלים בגובה 2.5 מיליון דולר, שנתנה זרוע בתי הקפה (אורבן קופיקס), לחברת קופיקס גלובל, חברה פרטית קפריסאית בה מחזיקה זרוע אורבן קופיקס ב-42.2%, ואשר מחזיקה בחברה רוסית בה מרוכזת פעילות בתי הקפה ברוסיה.

הלוואות הבעלים הועמדו בדולר ונקבע כי תפרענה בדולר. אך לאור העובדה שעיקר הכנסותיה במאוחד של החברה הקפריסאית נובעות מהחברה הרוסית הפועלת ברוסיה שהכנסותיה הן ברובל, אשר ירד בכ-66% ביחס לדצמבר האחרון - עלה ספק לגבי יכולתה של קופיקס גלובל לפרוע חלק מהלוואות הבעלים שהועמדו במועדים שנקבעו, ובהתאם להערכת שווי שבוצעה, הוחלט על הפרשה לירידת ערך.

מדוחות החברה עולה עוד כי סופר קופיקס לא עמדה ביחס כיסוי חוב להלוואה שקיבלה מתאגיד בנקאי בשנה שעברה. ברקע הדברים, הלוואה בגובה 10 מיליון שקל שלקחה החברה מתאגיד בנקאי. החברה מיחזרה בינואר האחרון את ההלוואה וחתמה על שעבוד צף מדרגה ראשונה לטובת הבנק, על כל הנכסים, הכספים, הרכוש והזכויות שיש לה ושיהיו לה בעתיד, וכן על שעבוד קבוע ומשכון מדרגה ראשונה על כל הון המניות שלה ועל המוניטין.

בנוסף, רשת רמי לוי מסרה לבנק מכתב נוחות בו הצהירה כי תפעל כמיטב יכולתה על מנת שחברות הבת אורבן קופיקס וסופר קופיקס יקיימו את כל התחייבויותיה כלפי הבנק, על מנת שהחברה הבת תעמוד בהתחייבויותיה כלפי הבנק במלואן ובמועדן.

סופר קופיקס התחייבה לעמוד ביחס פיננסי של כיסוי שירות חוב ולפיו, החל מהדוחות הכספיים לסיכום 2020 ואילך, היחס בין הרווח החשבונאי לבין חלויות שוטפות של חוב לזמן ארוך בתוספת הוצאות מימון המדווחות לא יפחת מ-1.5. אלא שעל פי על הדוחות הכספיים של החברה לסיכום 2021, יחס כיסוי שירות חוב עמד על 1 ולפיכך סופר קופיקס לא עמדה בתנאים.

סופר קופיקס לא עמדה ביחס כיסוי חוב להלוואה שקיבלה מתאגיד בנקאי בשנה שעברה. ברקע הדברים, הלוואה בגובה 10 מיליון שקל שלקחה החברה מתאגיד בנקאי

בשבוע שעבר, הודיע הבנק לחברה כי הוא מסכים באופן חד פעמי שלא לנקוט בצעדים עקב אי עמידה ביחס כיסוי שירות חוב, ובלבד שסופר קופיקס תקיים את ההתחייבות האמורה בנושא יחס כיסוי שירות חוב החל מהדו"חות הכספיים השנתיים לסיכום 2022 ואילך.

בכוונת החברה להגדיל את מגוון המוצרים והשירותים בבתי הקפה, בכדי להגדיל את מכירותיהם ולאחר ייצוב הרווחיות של הפעילות, להרחיב את מספר נקודות המכירה. עוד בכוונת החברה, להרחיב את פעילות בתי הקפה בעולם ולחדור למדינות נוספות באמצעות קופיקס גלובל.

החברה שקיבלה את אישור אסיפת בעלי המניות לחייב את רשת המרכולים לשלם דמי זיכיון בגובה 1.5% מהמכירות בסניפים שיוסבו מסופר קופיקס לרמי לוי בשכונה, מתעתדת לשפר את פעילות הסחר שלה ולהגדיל מגוון מגוון מוצרי המותג הפרטי של רשת רמי בסניפים. עלות שכרם של 5 בכירי החברה הסתכמה ב-2021 ב-2 מיליון שקל.


תגיות