אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העירייה עותרת: “התוכנית לצפון יהוד חסרת היגיון" ראשת עיריית יהוד מונסון | צילום: דוברות עיריית יהוד- מונוסון

העירייה עותרת: “התוכנית לצפון יהוד חסרת היגיון"

בעתירה טוענת עיריית יהוד־מונוסון כי רובע המגורים המתוכנן צפוף מדי ולוקה בכשלים תחבורתיים. הוותמ”ל: “תרומה למרקם העירוני”

31.03.2022, 06:12 | גיא נרדי

עיריית יהוד־מונוסון הגישה עתירה מינהלית נגד התוכנית להקמת רובע מגורים חדש בצפון־מזרח יהוד (תמ”ל 1072), שאושרה על ידי הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור (הוותמ"ל) באוקטובר 2020. העירייה התנגדה לתוכנית עוד לפני שאושרה, אך טענותיה נדחו ולכן העתירה. התוכנית, שנערכה על ידי משרד האדריכלים פרחי־צפריר, כוללת בניית 3,550 דירות, מתוכן 350 יוקצו לדיור מוגן, וכן שטחי מסחר ותעסוקה. התכנון משתרע על אדמות ששימשו את חקלאי מושב מגשימים, ממערב לכביש 40, ממזרח לשכונת קריית ביאליסטוק ומצפון לאזור התעשייה של העיר, ומתפרסת על כ־1,120 דונם.

קראו עוד בכלכליסט:


יעלה מקליס, ראשת העיר. “דאגו לתושבי מושב מגשימים על חשבון התושבים שלי”, צילום: דוברות עיריית יהוד- מונוסון יעלה מקליס, ראשת העיר. “דאגו לתושבי מושב מגשימים על חשבון התושבים שלי” | צילום: דוברות עיריית יהוד- מונוסון יעלה מקליס, ראשת העיר. “דאגו לתושבי מושב מגשימים על חשבון התושבים שלי”, צילום: דוברות עיריית יהוד- מונוסון

הטענה העיקרית בעתירה, שהוגשה עבור העירייה על ידי עורכי הדין שחר בן עמי, עודד בקרמן וחן גרינבלט, היא שהתוכנית לוקה ב”כשלים תכנוניים חמורים”: “אף שהעותרות בירכו על קידומה של התוכנית ונרתמו למאמץ הממשלתי להגדלת היצע הדיור בתחום התוכנית, לאור השינויים הרבים והמהותיים אשר בוצעו לתוכנית אשר הוצגה לעירייה, שינויים כגון צמצום שטח התוכנית, הגדלת הצפיפות, הגדלת מספר יחידות הדיור, מתן פתרונות תחבורה חלקיים ולוקים בחסר ופגיעה חריפה באיכות השטחים הציבוריים בתחום התוכנית, הרי שהתוכנית במתכונתה המאושרת נעדרת כל היגיון תכנוני ראוי ותקין, ותביא הלכה למעשה להרעת מצבם של תושבי העיר הקיימים, קל וחומר שלא תיתן מענה לתושבי העיר העתידיים, ולכן לא היתה צריכה לעזוב כלל את שולחן השרטוטים”.

במסגרת התוכנית, שהצפיפות הממוצעת בה היא 33 דירות לדונם, יוקמו פארק שכונתי ופארק רובעי על שטח של כ־70 דונם בסמוך לנחל יהוד. התוכנית צפויה לתת מענה להתחדשות העירונית של העיר הן בהיבט של מגרשי קרקע משלימה (יועברו זכויות ממתחמי התחדשות עירונית בעיר הוותיקה) והן בהיבט של תשתיות תומכות, ובכלל זה מענה לצורכי ציבור. בנוסף התוכנית כוללת שטח למרכז תחבורה בין־עירוני ממזרח לכביש 40, שמתוכנן להיבנות בצמוד לתחנת הקו הסגול של הרכבת הקלה.

יעלה מקליס, ראשת עיריית יהוד־מונוסון: "התוכנית דאגה לתושבי מושב מגשימים על חשבון התושבים שלי. פרוגרמה צריכה לשקף את צורכי העיר. ביקשנו שיתחשבו בזה שיש אצלנו הרבה משפחות עם הרבה ילדים. לא לקחו את זה בחשבון. ביקשנו שיהיו בה מספיק שטחים ציבוריים מגוננים, בתי ספר, מתנ"סים ומרכזי יום לאוכלוסייה בוגרת. פה הם לקחו איזה מספר שהוא לא נכון".

מהוותמ”ל נמסר בתגובה: "התוכנית מייצרת רובע עירוני מעורב שימושים המוסיף מלאי משמעותי של דירות בלב הארץ, בסמיכות לעורקי תנועה ראשיים. התוכנית תורמת למרקם העירוני תוך הוספה של פארקים איכותיים בסמיכות לשכונות הקיימות, שלל מוסדות ציבור, חיבורים חדשים לכביש 40 ולמסוף תחבורה בין־עירוני ומבני מסחר ותעסוקה. התוכנית קודמה תוך שיתוף פעולה ותיאום עם העיר והצוות המקצועי שלה".



תגיות